22/3/13

Ομήρου: Θα επιλέξουμε λύση εκτός τρόικας

"Δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια από το να επιλέξουμε μία λύση εκτός μηχανισμού και εκτός τρόικας" ανέφερε σε συνέντευξή του στο Mega, o πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμοι να λάβουν σκληρά μέτρα, αλλά στα πλαίσια της άσκησης της κυπριακής εθνικής κυριαρχίας.
Ο κ. Ομήρου διευκρίνισε πως η Κύπρος θέλει να μείνει στη ζώνη του ευρώ και πρόσθεσε: "Λέω με παρρησία ότι θα πρέπει να επιλέξουμε μία λύση εκτός μηχανισμού".
Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup μίλησε για "μεθόδευση που έχει απροκάλυπτο στόχο την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα", ενώ ερωτηθείς για το πώς η Κύπρος θα τα καταφέρει αφού χάθηκε η προοπτική της ρωσικής βοήθειας είπε:

"Είναι φανερό ότι το Βερολίνο έχει καταφέρει μέσα από αυτή την γεωπολιτικής μορφής επίθεση και καταστροφή των κυπρορωσικών σχέσεων να δημιουργήσει προβλήματα", πρόσθεσε όμως ότι "θα αναζητήσουν λύσεις εντός Κύπρου".

Ερωτηθείς αν "εκτός μηχανισμού" σημαίνει και "εκτός ευρώ" ο κ. Ομήρου απάντησε πως τα δύο δεν είναι απαραίτητα αλληλένδετα και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα που θα διασώσουν την κυπριακή οικονομία.

"Αν μας υποχρεώσουν να λάβουμε επώδυνα και εξοντωτικά ίσως μέτρα, θα τα λάβουμε αλλά να είναι εν τη ασκήσει των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και όχι μέσω πειθαναγκασμού που δημιουργεί σχέσεις νεοαποικιακής μορφής" ανέφερε.

Μέσα στα σενάρια που εξετάζονται στην Κύπρο είναι και αυτό της εξόδου από το ευρώ, ανέφερε την Πέμπτη σε συνέντευξή του στον Βήμα FM ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της κυπριακής Βουλής και αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκος Παπαδόπουλος, μιλώντας σε ελληνικά ΜΜΕ.

"Δεν το θέλουμε αλλά μας εξωθούν προς αυτό το σενάριο" τόνισε. 


nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.