10/3/13

Ισραηλινός επικήδειος του Τσάβες

Τίτλος: Τσάβες: ψόφησε ένας εγκληματίας απόβρασμα
Guy Millière στο Dreuz (Ισραήλ)  (μτφ. Κριστιάν)
article-2062423-0ED42CF500000578-213_634x414
Η ειδησιογραφία ​​είναι πλούσια αυτές τις μέρες.
Λίγες ημέρες μετά τον Stéphane Hessel που αποτελείωσε το μεγάλο έργο του και ξαναβρήκε τους ερασιτέχνες φίλους του των εβδομήντα δύο παρθένων και των Εβραιών τεμαχισμένων παιδιών, ο Ούγκο Τσάβες με τη σειρά του πήγε να βρει τον Stéphane Hessel.
Μπορεί κανείς να σκέφτεται ότι επέλεξε να αποσυνδεθεί την ημέρα επέτειο του θανάτου του Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος ήταν αναμφίβολα ένας από τους δασκάλους του στο τομέα της δικτατορίας.


Όπως κάθε φορά που ψοφάει ένα εγκληματικό απόβρασμα, πενθούν όλα τα εγκληματικά αποβράσματα του κόσμου: δεν λείπει κανένα, εκτός από εκείνα που βρίσκονται ήδη σε συσκευή τεχνητής αναπνοής, όπως ο Φιντέλ Κάστρο. 
Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε που έκανε την Ζιμπάμπουε όπως τη ξέρομε σήμερα, ήταν από τους πρώτους, ο Αχμαντινετζάντ και ο Χαμενεΐ ακολούθησαν γρήγορα. 
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος παρότι διαθέτει ακόμη έναν λαό να σκοτώσει με βαρύ οπλισμό,  και δεν είναι το μόνο που έχει να κάνει, έβγαλε ανακοίνωση,
ο Πούτιν δεν ξέχασε να χαιρετήσει τον παλιό σύντροφό του όπως και οι Κινέζοι κομμουνιστές ηγέτες και ο Κιμ νούμερο τέσσερα, κληρονόμος της κομμουνιστικής δυναστείας που μετέτρεψε τη Βόρεια Κορέα σε ερείπια. 
Οι ηγέτες της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, ο Μοχάμεντ Morsi και ο Τζίμι Κάρτερ δεν θα μπορούσαν να υπολείπονται  και εκδώσαν συλλυπητήρια μηνύματα. 
Οι ευρωπαίοι μαθητές έδειξαν την συγκίνηση τους: ο Jean-Luc Mélenchon, ο οποίος εξακολουθεί να ονειρεύεται ότι θα γίνει ο δικτάτορας του γαλλικού προλεταριάτου, ο George Galloway, ο πρώτος ανοιχτά αντισημιτικός και ισλαμιστής βουλευτής στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, αλλά και ο Χόσε Μανουήλ Μπαρόσο, ο οποίος φαίνεται να θυμήθηκε τα μαοϊκά νιάτα του.

Ο Ομπάμα ήταν διακριτικός, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ο Ούγκο Τσάβες ήταν φίλος και του είχε δωρίσει ένα ωραίο βιβλίο σε ένδειξη φιλίας: «Οι ανοικτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής», το βιβλίο του κομοδίνου κρεβατιού όλων των αντι-αμερικανικών τύραννων της περιοχής. 
Αναμένουμε μια φράση από τα καρτέλ της κοκαΐνης, από τους εγκληματίες των FARC, και γιατί όχι, από την Αλ Κάιντα.

Εάν, σε ορισμένα κανάλια της γαλλικής τηλεόρασης, δόθηκαν ορισμένα στοιχεία ορθής ανάλυσης, πράγμα που δείχνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν έντιμοι δημοσιογράφοι στη Γαλλία, στα μεγάλα δελτία ειδήσεων το μεσημέρι, μπορέσαμε να δούμε ότι εκπέμψαν σε διαφορετικό μήκος κύματος και ανέφεραν περισσότερο έναν «μεγάλο ηγέτη», όπως λένε στο Al Manar και στη Πιονγιάνγκ.

Ο John Patrick Grumberg συνέταξε έναν κατάλογο του τι οφείλουμε στον Ούγκο Τσάβες.

Επιμένουμε: ο Ούγκο Τσάβες κατάστρεψε τη χώρα του, γεγονός το οποίο για μια χώρα παραγωγό πολύ πετρελαίου δεν αποτελεί εύκολο κατόρθωμα. 
Πέτυχε σε μεγάλη κλίμακα ό, τι κάνουν άλλοι σε μικρότερη κλίμακα: αγόρασε εκατομμύρια ψηφοφόρους για ένα κομμάτι ψωμί, και είναι αυτοί οι ψηφοφόροι που τον κλαίνε σήμερα, ένας φοβισμένος και δουλικός σκύλος πάντα φοβάται να εξαφανιστεί ο αφέντης που του γεμίζει το πιάτο. 
Έβαλε φίμωτρο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γεγονός που επέτρεπε στο λαό της Βενεζουέλας να έχει φαλκιδευμένη πληροφόρηση χειρότερη από τους Γάλλους (κατόρθωμα!). 
Κατέσχεσε υπέρ του Δημοσίου, επομένως υπέρ του ιδίου (αφήνει μια τεράστια περιουσία), εκατοντάδες επιχειρήσεις, γεγονός που έδιωξε όλους τους δυνητικούς επενδυτές και οδήγησε εκείνους που ήταν σε θέση να σώσουν κάποια χρήματα να τα τοποθετήσουν στο Μαϊάμι. 
Εγκατάστησε, σύμφωνα με το κουβανικό μοντέλο του φίλου του Φιντέλ, Επιτροπές Άμυνας της επανάστασης, υπεύθυνες για την ενημέρωση σε όλες τις γειτονιές και σε όλα τα κτίρια. 
Απέδειξε ότι ήταν σκληρός διώκτης των Εβραίων, και ο εβραϊκός πληθυσμός που ζει ακόμα στη χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση. 
Η εγκληματική βία, φυσικά, εξερράγη, και η χώρα έχει γίνει μια σκέτη λαιμητόμος. 
Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σάπισαν και οι διακοπές ρεύματος αυξάνονται. 
Ιδρύθηκαν ισλαμιστικές βάσεις εκπαίδευσης και προβλεπόταν η εγκατάσταση ιρανικών πυραύλων, γυρισμένων φυσικά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θα διολισθήσει η Βενεζουέλα προς το χάος; 
Από οικονομική άποψη, είναι πολύ πιθανό.
Κοινωνικά, ο εμφύλιος πόλεμος είναι μάλλον απίθανος, γιατί ο στρατός και η αστυνομία του καθεστώτος είναι παντού. 
Ορίστηκε ως διάδοχος του Τσάβες, ένας λεγόμενος Νικόλα Μαντούρο  που είναι ήδη στη θέση του. Έχει την ευελιξία πνεύματος και το χάρισμα ενός Μπρέζνιεφ, τη φήμη ενός  κατά συρροή δολοφόνου, και ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να τον κάνει σωσία του Σαντάμ Χουσεΐν, πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει χώρο για κάθε ελπίδα.

Ο Ούγκο Τσάβες πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου. 
Αλλά φαίνεται ότι τον αποτελείωσε μια αναπνευστική λοίμωξη του νοσοκομειακού τύπου. Επέλεξε να θεραπευτεί στην Κούβα, όπου, πάρα τις αναφορές του Michael Moore, η υγιεινή κατάσταση είναι σχεδόν όσο καλή όσο στα νότια της Λιβύης σήμερα.

Θα μπορούσε, ο Ομπάμα θα του το είχε επιτρέψει, να θεραπευτεί στις ΗΠΑ και να επιβιώσει, αλλά ο ίδιος προτίμησε να πεθάνει όπως έζησε, σαν κομμουνιστή τύραννο, και θεραπεύτηκε σε μια κομμουνιστική τυραννία. 
Επιδεικνύοντας την ακμαία γιατρική του αίσθηση, ο Νικόλα Μαντούρο δήλωσε ο Τσάβες είχε υποκύψει από ιό που διείσδυσε από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, και απέλασε δύο διπλωμάτες που θεωρούνται ύποπτοι πίσω στη Ουάσιγκτον: με ιδιοφυίες σαν κ’ αυτόν, το μέλλον είναι εξασφαλισμένο.

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την ακόλουθη αναφορά: © Guy Millière για www.Dreuz.info



5 σχόλια:

  1. Look who is talking. The religious fanatics who have orchestrated 2 world wars, planning a third and practice shooting on poor kids.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα στον χρόνο και τον κόπο του μεταφραστή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άγνωστε, πράγματι. Άλλα σκέφτηκα ότι καλά είναι οι αναγνώστες μας να ξέρουν πως σκέφτονται οι πρόσφατοι σύμμαχοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καλύτερος κριτής του Τσάβες είναι ο λαός του, που τον επανεξέλεξε πανηγυρικά για τρίτη θητεία τον περασμένο Οκτώβριο.
    Επομένως όλες οι ύβρεις που εκτοξεύονται εναντίον του πέφτουν στο κενό.
    Και όπως λέμε εμείς οι Έλληνες "ο αποθανών δεδικαίωται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ mavrokos
    "Ο καλύτερος κριτής του Τσάβες είναι ο λαός του"
    Ο Τσάβες, στη διάρκεια του σύντομου πλέον πολιτικού βίου του, κέρδισε τις 15 από τις 16 εκλογές στις οποίες ήταν υποψήφιος, με διαφορά 10-20% από το δεύτερο!
    Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτικός με τέτοιο βιογραφικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.