11/4/13

Άγκυρα: Εν όψει φαντασμαγορικών εξελίξεων η Κύπρος

Του Νίκου Στέλγια
Η κυπριακή κρίση έγινε τουρκοκυπριακή διαφημιστική εκστρατεία
 Για «φαντασμαγορικές εξελίξεις», οι οποίες βρίσκονται προ των πυλών και «υπόσχονται» μεγάλες εκπλήξεις για την Κύπρο κάνει πλέον λόγο η τουρκική πλευρά.
Η Άγκυρα προειδοποιεί ότι ξεκινά μια νέα περίοδος για την Κύπρο, στην οποία θα λάβουν χώρα μεγάλες ανατροπές.
Σε ένα νέο άρθρο γνώμης του, ο πρώην τουρκικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Οζάν Τζεϊχούν, ο οποίος διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση και εδώ και καιρό αναπτύσσει τις θέσεις της τουρκικής πλευράς για το Κυπριακό στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής, πραγματοποιεί σημαντικές τοποθετήσεις, οι οποίες αφορούν το μέλλον της Κύπρου.


Ο κ. Τζεϊχούν προειδοποιεί ότι η Κύπρος βρίσκεται εν όψει «φαντασμαγορικών εξελίξεων». Ο πρώην ευρωβουλευτής κατακρίνει την τουρκοκυπριακή ηγεσία ότι «αδυνατεί να κατανοήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό» και τονίζει τα εξής:
«Παρακολουθούμε θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά τα κεφάλαια, τα οποία δεν έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. Τους επόμενους μήνες θα βρεθούμε αντιμέτωποι με φαντασμαγορικές εξελίξεις, οι οποίες θα αφορούν την Νότια Κύπρο, η οποία χρησιμοποιεί μονομερώς την ονομασία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αρμόδια τουρκοκυπριακή αρχή δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτές τις αλλαγές και δεν διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία. Για αυτό τον λόγο πρέπει να κατανοήσουμε το περιεχόμενο των κινήσεων του Εγκεμέν Μπαγίς και του Αχμέτ Νταβούτογλου».

Η κυπριακή κρίση έγινε τουρκοκυπριακή διαφημιστική εκστρατεία
Η τουρκοκυπριακή πλευρά επωφελείται από την κυπριακή οικονομική κρίση και ξεκινά μια νέα διαφημιστική εκστρατεία της «ΤΔΒΚ» στο εξωτερικό.
Στις αφίσες τις εκστρατείας διακρίνεται τα εξής χαρακτηριστικά συνθήματα:
-Το γνωρίζατε; Η Βόρεια Κύπρος δεν είναι στην ευρωζώνη.
- Δεν χρησιμοποιούμε Ευρώ.
- Μην ανησυχείτε, στην Βόρεια Κύπρο δεν υπάρχει προβληματισμός για το Ευρώ.
- Είμαστε χωρισμένοι από το υπόλοιπο μισό της Κύπρου, χρησιμοποιούμε Τουρκική Λίρα.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.