16/4/13

Ελπίδες για έναρξη διαλόγου από τη συριακή αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τη Μόσχα

Την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και της Αντιπολίτευσης εξέφρασε σήμερα από τη Μόσχα, το μέλος της λεγόμενης μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης,  Καντρί Τζαμίλ.
Στην αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης που έφτασε χθες στη Μόσχα, για συνομιλίες με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, συμμετέχουν, ο ηγέτης του κόμματος της "Λαϊκής Βούλησης" και αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Μπασάρ Άσαντ, Καντρί Τζαμίλ, και ο ηγέτης του Κοινωνικού Εθνικιστικού Κόμματος της Συρίας και υπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης, Αλί Χαϊντάρ.
Το πρακτορείο Ria Novosti μεταδίδει πως κατά τη σημερινή συνάντηση της συριακής αντιπροσωπείας,  με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, συζητήθηκαν τρόποι εξόδου από την κρίση, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι η μόνη διέξοδος από τη σημερινή σύγκρουση είναι ο διάλογος μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.
"Ενώ στο παρελθόν, αυτή η ιδέα ήταν θεωρητική, τώρα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή και να γίνει πραγματικότητα", δήλωσε ο κ Τζαμίλ, προσθέτοντας ότι τώρα πια και αυτοί που χρησιμοποιούνταν από το εξωτερικό για να αρνούνται τον διάλογο σιγά- σιγά δέχονται πως αποτελεί την μόνη επιλογή για διέξοδο.
"Σήμερα, συζητάμε τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, ποιες ομάδες της αντιπολίτευσης θα συμμετάσχουν, ποια θα είναι η ατζέντα και πώς όλα αυτά μπορούν να γίνουν γρήγορα", κατέληξε ο κ. Τζαμίλ.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Κοινωνικού Εθνικιστικού Κόμματος της Συρίας και υπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης, Αλί Χαϊντάρ, δήλωσε στο ραδιόφωνο «Φωνή της Ρωσίας» ότι αυτή τη φορά η αντιπροσωπεία έφερε συγκεκριμένες προτάσεις στη Μόσχα, για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.
Η Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.