16/4/13

Ομπάμα: «Τρομοκρατική πράξη» οι εκρήξεις στη Βοστόνη (βίντεο)

«Οι ένοχοι θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη»Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάνει δηλώσεις στο Λευκό Οίκο για τις βομβιστικές επιθέσεις. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επισήμως ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.
Για επιβεβαιωμένα τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο, σε σύντομο διάγγελμά του από το Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στην χθεσινή διπλή βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη.
«Επρόκειτο για βόμβες οι οποίες πυροδοτήθηκαν σκόπιμα», τόνισε ο κ. Ομπάμα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη το αν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης είναι τρομοκράτες από το εσωτερικό ή το εξωτερικό, ή πρόκειται για πράξη μεμονωμένου «κακόβουλου στοιχείου», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «οι ένοχοι θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη».
Ο κ. Ομπάμα πρόσθεσε ότι «οι Αμερικανοί αρνούνται να τρομοκρατηθούν» και έπλεξε το εγκώμιο πολιτών και υπηρεσιών ασφαλείας, για την «ηρωική και αλληλέγγυα» στάση την οποία επέδειξαν μετά τη διπλή επίθεση.
Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει διατάξει τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο FBI και σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες εμπλέκονται στην έρευνα της υπόθεσης.
Κάλεσε τέλος τους Αμερικανούς να επαγρυπνούν και να καταγγέλλουν κάθε ύποπτη δραστηριότητα, ώστε να προληφθούν νέες τρομοκρατικές πράξεις βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.