22/7/13

Πιο τίμιος ήταν ο Γιαγκούλας

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 
Είμαστε η μόνη χώρα του κόσμου που επέτρεψε στους ηττημένους να γράψουν την Ιστορία και μεταπολιτευτικά να καταλάβουν σχεδόν όλες τις θέσεις διαμόρφωσης του δημόσιου λόγου. Οποιος δεν είχε μεταλάβει του αχράντου αριστερισμού δεν έκανε καριέρα.

Μια φανερή μασονία που σαν σαράκι έφτασε ως το μεδούλι των εξουσιαστικών μηχανισμών και, κυρίως, όπου υπήρχε χρήμα.

Μπορεί η Αριστερά να μην κυβέρνησε ποτέ μόνη της, πλην της εποχής της βραχύβιας κατσαπλιάδικης εμφυλιακής επικράτειάς της, όμως εργοδοτήθηκε από όλους, στελέχωσε καθετί που είχε φράγκα και δύναμη. Από το κράτος και τα μαγαζιά των νταβατζήδων, ως ΜΚΟ, «ανεξάρτητες» αρχές και, φυσικά, την ταλαίπωρη Παιδεία, την οποία αφελλήνισαν και κυριολεκτικά ξέσκισαν.

Οδήγησαν τους εργαζομένους σε μεγαλοπρεπείς ήττες και καταστροφές, με κυριότερη τη διάλυση της κουλτούρας εργασίας του Ελληνα, αφού έσπειραν σε όλη την κοινωνία το παράσιτο της «ήσσονος προσπαθείας». Ποτέ πριν η τεμπελιά, η αναξιοκρατία και η εξίσωση προς τα κάτω δεν είχαν τόσους ιεροκήρυκες.

Στον ιδιωτικό τομέα ξεχαρβάλωσαν την παραγωγική βάση, έδιωξαν επιχειρήσεις, αγνόησαν τον διεθνή ανταγωνισμό και απαξίωσαν ολόκληρους κλάδους, όπως π.χ. τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Κουφάρια μείνανε τα εργοτάξια και οι κόκκινες σημαίες απέξω.

Στο Δημόσιο πέρασαν το «σπεύδε βραδέως», τη λογική ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να ζούμε ρεφενέ με τεράστια ελλείμματα, χάριν «κοινωνικής πολιτικής».

Εκαναν τους αγρότες, τους σκληρότερα εργαζομένους, τη ραχοκοκκαλιά του έθνους, τζάνκια των επιδοτήσεων, να περιφρονούν την ίδια τη δουλειά τους.

Είχαμε υγιή συνδικαλισμό; Είχαμε παραγωγικό, σοβαρό κράτος; Πειθαρχημένη, ελληνοκεντρική Παιδεία; Είχαμε υγιή και ελεύθερη επιχειρηματικότητα; Τέχνη που να εκφράζει την ταυτότητα του λαού μας, να του δίνει δύναμη και ελπίδα; Τίποτε από αυτά. Και όλα δημιούργημα μηχανισμών παρακμής που στελέχωσε η Αριστερά.
Επί ΠΑΣΟΚ χώθηκαν παντού. Ανακυκλώθηκαν στρατιές πρώην «ορθόδοξων» κομμουνιστών, φουλαράτων ανανεωτικών, μαοϊκών καφετζήδων, τροτσκιστών του Ντα Κάπο και της Μυκόνου, ό,τι φυντάνι υπήρχε.

Ακόμη όμως και η Ν.Δ., όποτε κυβέρνησε, έκανε συχνά το ίδιο. Ηταν ένα μιράκολο. Πράσινοι κυβερνούσαν, μπλε κυβερνούσαν, την ανακυκλωμένη αριστεράντζα διόριζαν σε θέσεις-κλειδιά ή της έκαναν τον τροχονόμο στις μπίζνες της. Μια ακατανόητη, καταστροφική ενοχή έκανε τους νικητές, τους αληθινούς υπερασπιστές της Δημοκρατίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας, να ψελλίζουν μεσαιοχωρίτικες μπούρδες απέναντι στους διαφόρων αποχρώσεων «ιεχωβάδες», που απεχθάνονται το έθνος, γουστάρουν τη βία αλλά στην μπουνάτσα κάνουν μπίζνες.

Δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ. Ο αστικός και λαϊκός δημοκρατικός κόσμος και αυτοί που έπρεπε να τον εκφράζουν έκαναν χώρο σε αυτή την αλητεία. Και φυσικά δεν αναφέρομαι ποτέ στη βάση, που ασχέτως διαφορετικών αντιλήψεων στο κοινωνικό καθεστώς είναι πατριώτες, άνθρωποι που ανήκουν, όπως εγώ και εσείς, στον κόσμο της εργασίας και στα πολύ δύσκολα όλοι μαζί θα 'μαστε.

Αναφέρομαι στη νομενκλατούρα με το βρόμικο μάτι, στους ψευτοδιανοούμενους, τους ψευτοεπιχειρηματίες και τα στελέχη τους. Αναφέρομαι στα τσιμπούρια στον σβέρκο της πατρίδας, που υποδύονται τους καθηγητάδες, τους δημοσιογράφους, τα στελέχη των νταβατζήδων και ορισμένους εκ των νταβατζήδων αυτοπροσώπως. Ακόμη και τώρα θέλουν να φάνε τα πάντα, ακόμη και τα κόκαλα, το πετσί της Ελλάδας.

Αυτοί, οι κυρίαρχες αντιλήψεις τους, φέρανε στην ουσία τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Την υπέσκαψαν πρώτα απ’ όλα ηθικά, διαστρέβλωσαν ακόμη και τις έννοιες των ιδεών. Η εγκληματική διαχείριση δεν ήταν παρά η αναπόφευκτη αντανάκλαση, το πολιτικό αποτέλεσμα του αήθους μηδενισμού και της τεμπελχανέικης αντίληψής τους.

Στις δικές τους λογικές, που κυρίως το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε, κοινωνικοποιήθηκαν επιχειρήσεις που οδηγήθηκαν στην απαξίωση, διακινδυνεύοντας σήμερα τις θέσεις εργασίας και αυτών που δεν φταίγανε.

Το πρώτο πράγμα όμως που κοινωνικοποίησαν ήταν η διαφθορά. Μύησαν ακόμη και τον κυρ Μήτσο, την τελευταία τρύπα του ζουρνά, στο δόγμα ότι μάγκας είναι ο επιτήδειος λουφαδόρος και μαλάκας ο τίμιος και σκληρά εργαζόμενος. Οι προοδευτικάντζες, π.χ. στα πανεπιστήμια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκαναν τη ρεμούλα «λαϊκή κατάκτηση». Μερικές φορές δεν επρόκειτο για κομπίνες, υπερτιμολογήσεις κ.λπ. αλλά για κανονική αρπαγή.
Ο Γιαγκούλας ήταν πιο σοφιστικέ στις ληστείες του από κάτι προοδευτικά γομάρια. Μέσα από τη διάχυση εξουσιών και διαχείρισης από νέες βαθμίδες αυτοδιοίκησης, συμβούλια, επιτροπές κ.λπ., δημιουργήθηκαν πολλά μικρομερίδια στα λάφυρα της αδιαφανούς διαχείρισης. Από την «ανάπλαση» της τάδε μικρής πλατείας ως την προμήθεια όπλων και τα δημόσια έργα, κοντά στους καρχαρίες ρίχνανε μια μικρή δαγκωματιά στα πλευρά της Ελλάδας και οι «προοδευτικές» μαρίδες των μηχανισμών.

Κάποιες φορές αυτά τα αντέγραψαν και δικά μας μπουμπούκια. «Νεοδημοκράτες» που διαχειρίστηκαν τη μικρομεσαία εξουσία τους με μεθόδους ΠΑΣΟΚ. Αλλά συχνά και αυτοί με την αριστεράντζα έκαναν τις κολεγιές τους και προσχωρούσαν στη λογική της. Ηθελαν, βλέπετε, να παίρνουν και κάνα εύσημο «δημοκρατικότητας» από τους αληθινούς εχθρούς της δημοκρατίας, από φασίστες με ροζ ή κόκκινο μανδύα.

Αυτά τέλειωσαν; Σ' έναν βαθμό, ναι. Εχουμε όμως δρόμο…

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
δημοκρατία 


Η εκπομπή ταξίδεψε στα λημέρια του Γιαγκούλα, στο χωριό που γεννήθηκε, στο Μεταξά Κοζάνης, αλλά και στον Πολύραχο, που έδρασε τα πρώτα χρόνια της σύντομης ζωής του.
Απέκτησε ορκισμένους εχθρούς, αλλά αγαπήθηκε με πάθος από φτωχούς χωρικούς, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να τοποθετούν δίπλα στα εικονίσματα των Αγίων την φωτογραφία του. Η πολιτεία τότε προχώρησε σε ένα ακραίο μέσο για την εξόντωσή του: έστειλε εξορία όσα χωριά θεωρούσε ότι προστάτευαν τον λήσταρχο, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του «Βασιλέα των Ορέων».
Τα αναγνώσματα της εποχής έδιναν τροφή στη λαϊκή φαντασία που ήθελε το Γιαγκούλα να κάνει ρομαντικά ταξίδια στο Παρίσι και να διατηρεί σχέσεις με γυναίκες της υψηλής Αθηναϊκής κοινωνίας.
Η εκπομπή αναφέρεται στις ληστείες, τις απαγωγές και τις λυσσαλέες συγκρούσεις του με τα καταδιωκτικά αποσπάσματα, καθώς και στη μυθική επικήρυξη των 600 χιλιάδων δραχμών που προσέφερε η κυβέρνηση για την εξόντωση του την δεκαετία του ´20. Είναι η εποχή που ιδρύθηκε το περίφημο «τάγμα των κυνηγών», με εθελοντές που είχαν κρατική εξουσιοδότηση να κόβουν κεφάλια ληστών επ’ αμοιβή.
Η «Μηχανή του χρόνου» ξεχωρίζει τον μύθο από την πραγματικότητα και φωτίζει την κοινωνία της εποχής, που έβλεπε κάποιους ληστές ως τιμωρούς της αδικίας και απάντηση στη κατάχρηση εξουσίας από τον στρατό και την αστυνομία.

http://www.tvcontrol.gr/blog/?p=895

9 σχόλια:

  1. Επί ΠΑΣΟΚ χώθηκαν παντού

    λαθος φαηλο
    επι καραμαλεα το 74 χωθηκαν παντου με τις ευλογιες του

    αυτος νομιμοποιησε τον καρκινο της εαμοβουλγαρικης αριστερας κατοπιν εξωθεν εντολων που πηρε

    η γελοια παραταξη σου η σφαλιαροφαγικη δεξια (η μεσαιος χωρος) ειναι υπευθυνη διαλλεκτικα για την απολυτη επικρατηση της κοκκινης πανουκλας και της καταστροφης της ελλαδας απο αυτην

    ο αλλος καραμαλεας ο μικροτερος απο ενα εκατομυριο περιπου δημοσιες κουραδες που διορισε λεει το 2004-2009 οι 900.000 ηταν αριστεροι!!!!!!!!!!

    εισοδισμο καναν τα εκατομμυρια των αριστερων και στο πασοκ και στη χαζονουδουλα (και στο λαοσ ακομα και σε αλλα κομματα) και ελεγχουν τα παντα και ας μην κυβερνησαν. ειχαν παντα την απολυτη εξουσια. και χαρη στην δουλοπρεπεια και γλοιωδη συμπεριφορα των κεντροδεξιουληδων δεν υπηρξε ουσιαστικα κανενας αντιλογος περαν του μπολσεβικισμου

    γιαυτο το λογο αναπτυχθηκαν οι ναζι της χα, σαν αντιδραση στη κοκκινη πανουκλα και στα δεκεμβριανα που απειλουσαν τον ελληνιο λαο παλι με σφαγες μαζι με τους λαθρομεταναστες τους

    ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα φαηλο ετσι οπως τα εκανε η γελοια παραταξη σου
    ειστε ανικανοι να τα ξεμπλεξετε
    και φυσικα ουτε η χα ειναι λυση αν και την θεωρω αρκετα καλη αντιδραση του ελληνικου λαου αλλα δεν φτανει

    μονο ενα βενιζελικο εθνικιστικο κεντρο -οτι πιο υγειες εβγαλε η ελλαδα στη νεωτερη ιστορια της στην αντιληψη νοοτροπια συμεριφορα και πρακτικη μπορει κατα τη γνωμη μου να σωσει αυτη τη χωρα πλεον απο τους αριστερους φονιαδες και τους λαθρομεταναστες τους

    ειχαμε το δημογραφικο προβλημα το τουρκικο το λαθρομεταναστευτικο και τοσα αλλα, μας προεκυψε παλι και το μπολσεβικικο!

    οπως και το 41 ειχαμε τη γερμανικη κατοχη την ιταλικη, αλβανικη, βουλγαρικη μας προεκυψαν και οι χειροτεροι και θανασιμοι εχθροι κατακτητες οι εαμοβουλγαροι γενοκτονοι του ελληνικου λαου!

    οι ομοιοτητες του τοτε με το τωρα δεν ειναι συμπτωση....

    δεν θα ησυχασουν αυτοι οι σχιζοφρενεις θρησκοπληπτοι φανατικοι λοβοτομημενοι φονιαδες των λαων μεχρι να επικρατησουν και να κανουν μια σοβιετικη ελλαδα εναν σταλινικο παραδεισο σαν τα μουτρα τους,επιβαλλοντας την αρρωστημενη θρησκεια τους τον μπολσεβικισμο τους δια της βιας και σε μας τους υπολοιπους απιστους.

    σαν θρησκοληπτοι πρεπει να αντιμετωπιστουν χειροτεροι και απο τους φανατικους ισλαμιστες ταλιμπαν

    μην υποτιματε τον μπολσεβικικο κινδυνο
    αποτι βλεπω πρεπει ξανα να πολεμησουμε εμεις οι ελληνες σε εσωτερικο πολεμο να αρχισουμε σιγα σιγα να το αποδεχομαστε αυτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να χαιρόμαστε τα αποτελέσματα του "αγώνα" του φίλου σου Σάββα,ένα σημαντικό μέρος των οποίων συμπυκνώνεται στο παραπάνω σχόλιο.

    Λοιπόν,πότε θα πάρετε τα όπλα και τις χατζάρες να αρχίσετε τα αλληλοσφαξίματα;

    Άθλια και ελεεινά υπολείμματα του ψυχρού πολέμου,βάλτε το καλά στο νού σας ότι χάριν της απίστευτα χειραγωγήσιμης κομματικής σας τύφλωσης-βλακείας δεν έχετε το παραμικρό δικαίωμα να ξαναποτίσετε το φαρμακερό δηλητήριο σας στην πατρίδα μας,με τα γνωστά αποτελέσματα.

    Άι σιχτίρ πια με τις κωλοιδεολογίες σας που μόνο διχασμό φέρνουν και κανένα όφελος για την προκοπή του τόπου.

    Άν πέραν των ξοφλημένων,επικίνδυνων και άκρως επιβλαβών ψευτοιδεολογιών για την Ελλάδα,που σας πότισαν εν καιρώ,δεν έχετε τίποτα άλλο να προσφέρετε,τότε καλύτερα σταθείτε στο πλάι,λουφάξτε σε καμία γωνιά,και επιτρέψετε σε όσους υγιώς και ελεύθερα(ακομμάτιστα) σκέπτονται και ασφαλώς έχουν κάτι καλύτερο να προτείνουν για τον τόπο.

    Η αδυναμία σας να προσφέρετε κάτι νέο σας οδηγεί μοιραία στην ανακύκλωση του παλαιού αποτυχημένου.

    Ουδέποτε σκεφτήκατε πως ανδρώθηκε η "αριστερά" στη χώρας μας; Δεν σας πέρασε ποτέ απο το μυαλό ΜΗΠΩΣ τα πεπραγμένα της "δεξιάς" οδήγησαν τον λαό,μέσω της αντίδρασης,στο να γιγαντώσει την άλλη πλευρά;

    Και το κορυφαίο των ημερών μας,στη χώρα και την εποχή όπου ο Σαμαράς σας τα πάντα με σοφία εποίησε. Φταίει ο Ελληνικός λαός που δεν του έδωσε την αυτοδυναμία. Ωραίος ηγέτης,ο λαός τον κονταίνει και εκείνος τον κατηγορεί ότι είναι υπεύθυνος που συγκυβερνά ακόμη το ΠΑΣΟΚ!!!

    Μια ελπίδα έμεινε,της ώρας και της στιγμής που θα ξηλώσουμε επιτέλους το σάπιο,φαύλο,διεφθαρμένο και καρκινογόνο καθεστώς των κομμάτων απο την Ελλάδας.

    Ελπίζω και εύχομαι μονάχα να μη δώσει ο Θεός να ζήσουμε ακόμη μια εθνική καταστροφή πριν το ξήλωμα του σάπιου.

    Τελειώνοντας,σας λέω και πάλι,πάψετε να σκορπάτε δηλητήριο και ειδικά προς τη νέα γενιά,όχι άλλους γενίτσαρους στα κωλοκόμματα σας,είναι πολύτιμη η νέα γενιά για το αύριο του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσυπογραφω 1.000.000 % κ. Χατζησαβιδη...

    Αυτό το οποίο ονομάζει ο κύριος, είναι οι όμοιοί του εξ'αριστερών.

    Δεν είναι ο Ελληνικος λαός, που έχει επιβιώσει σε αυτό το χώρο για δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

    Τον απειλειτε πάλι με αφανισμό, με εμφύλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστός ο κ.ΧηΣαββίδης.Αυτή είναι η πικρή αλήθεια κι αν δεν σταματήσουν "ένθεν κακείθεν"τη φαγωμάρα-μπορούν με τέτοια μυαλά;-έχει πολύ χαράδρα ακόμα.Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χατζησαββιδης και λοιποι αστοι του συνταγματικου τοξου του σοβιετικου καθεστωτος της μεταπολιτευσης

    δεν ξερω ως τι ακριβως αυτοπροσδιοριζεσαι- καλο θα ηταν να το κανεις να ξερει ο καθενας σε ποιον απευθυνεται οπως εγω προσδιοριζομαι ως βενιζελικος εθνικιστης- αντικομουνιστης και αντιδεξιος

    βριζοντας ολα τα κομματα -που ειναι βασικο συστατικο της δημοκρατιας- δεν επιλυεις το προβλημα με αφορισμους και εξορσκισμους...

    αν εισαι αριστερος, πολυ καλη η αγκτιταστια σου να το παιζεις υπερανω και να επικαλεισαι ανυπαρκτες ενοτητες ενος ανυπαρκτου ενωμενου λαου

    αν εισαι ΜΗ αριστερος τοτε εχεις σοβαρο προβλημα. αγνοεις βασικες αρχες της πολιτικης επιστημης και εισαι εκτος τοπου χρονου και πραγματικοτητας
    ο κοσμος σας γκρεμιστηκε.
    ο τσοχαζτοπουλικος ρεπουσικος καραμαλικος κοσμος σας εχει τελειωσει για παντα παρτο αποφαση. τα πραγματα δεν θα ξαναγινουν ποτε πια οπως ηταν πριν την πτωχευση του 2009

    και φυσικα τα 2 αλλα μερη θα σφαχτουν μεταξυ τους και οποιος επικρατησει απο τους δυο θα σφαξει εσας τους αστουληδες ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας...

    ο φαηλος εχει δικιο σε ολα. μονο που ξυπνησε πολυ αργα. η κατασταση ισως ειναι πια μη αναστρεψιμη. η κοκκινη πανουκλα μαζι με τους λαθρομεταανστες της εκανε υπεροχη δουλεια εναντιον της ελλαδας τοσα χρονια και οι πανιβλακες χριστιανοδεξιουληδες αστουληδες αποδειχτηκαν παντελως ανικανοι και ανεπαρκεις να χειριστουν το μπολσεβικικο προβλημα

    ξαναδιαβασε αυτα που εγραψα αν θες και ξεχαστε τα περι ενοτητας του λαου εναντιον των 300 και αλλα τετοια απλοικα επιπεδου νηπιαγωγειου. ποτε δεν ειμασταν ενωμενοι και παντα διχασμενοι ενω σημερα τριχασμενοι...

    καποτε πρεπει ομως να επικρατησει η σωστη υγειης πλευρα
    υπαρχει η εκρεμοτητα απο τις εκλογες του 20.....
    τα προβληματα δεν εξαφανιζονται με μαγικες ευχες και με ανοητες επικλησεις ενοτητας προς τζοχατζοπουλους τσουκατους μαντεληδες παπαγεωργοπουλους κιναιδους και παλικαρια, αλλα επιλυονται με σκληρη δουλεια και μυαλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι υποχρεωμένος να πιστεύω σε κάποιο κόμμα ή ψευτοιδεολογία και δεν το γνωρίζω; Δεν μου φτάνει(ως στόχος) η αγνή Δημοκρατία; Η κοινή λογική; Η Δικαιοσύνη; Η ισονομία;

    Στο δεύτερο σχόλιο σου,έδωσες περισσότερες απαντήσεις απο όσες νομίζεις.

    Μην δηλητηριάζετε άλλο την κοινωνία,και επιτέλους,δεν είναι λογικό να κρατάτε μανιάτικο κάτι που έγινε το 20 στις εκλογές. Ε δεν στέκει,πως να το κάνουμε. Ούτε ο Μητσοτάκης δεν ζούσε τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ peter susic ΑΨΟΓΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένδειξη ωριμότητας είναι τα ψυχροπολεμικά μυαλά εν έτει 2013 σε μια χώρα που σπαράσσεται απο τόσα προβλήματα;

    Προφανώς θα αστειεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "βριζοντας ολα τα κομματα -που ειναι βασικο συστατικο της δημοκρατιας-"

    Από πότε τα κόμματα έγιναν βασικό συστατικό της δημοκρατίας; Αντιθέτως, τα κόμματα καταργούν την δημοκρατία, την καθιστούν αδύνατη και την εκτρέπουν σε ολιγαρχία (κομματοκρατία). Άνθρωποι με αξία και πρόθυμοι να προσφέρουν στην πατρίδα, δεν μπορούν να αναδειχθούν, αν αυτό δεν γίνει μέσω κάποιου κόμματος. Όμως, για να μπουν μέσα σε μία τέτοια συμμορία, πρέπει να εγκριθούν από τον αρχηγό και αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν δεν συμβιβάζονται με τις εντολές του. Επίσης, για να εκλεγούν, πρέπει κι αυτοί να κάνουν ρουσφέτια, θυσιάζοντας την ακεραιότητά τους στο ενγενές αυτό γνώρισμα της κομματοκρατίας.


    "δεν επιλυεις το προβλημα με αφορισμους και εξορσκισμους..."

    Συμφωνώ. Το πρόβλημα επιλύεται μόνο με την πράξει κατάργηση των κομμάτων.

    Αν ανατρέξεις στην Ιστορία και μελετώντας παραπλεύρως πολιτειολογία, θα δεις πού, πότε και γιατί δημιουργήθηκαν τα κόμματα, τα οποία σκοπό έχουν να διχάζουν και όχι να ενώνουν τον λαό.

    Ίσως να άξιζε να διαβάσεις και το βιβλίο του Σταύρου Καλεντερίδη. Και γράφω "ίσως", διότι, ενώ ξέρω πώς σκέπτεται, ο ίδιος δεν είχα ακόμη τον χρόνο να μελετήσω το βιβλίο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.