16/10/13

Τρομοκρατική επίθεση σε χημικό οπλοστάσιο απέτρεψαν οι ρωσικές αρχές στο Κίροφ

Δύο ύποπτους για τρομοκρατικό χτύπημα σε αποθήκη χημικών όπλων στο Κίροφ, συνέλαβαν οι ρωσικές αρχές ασφαλείας. 
«Η τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζαν οι συλληφθέντες στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και καταστροφής  χημικού εξοπλισμού στην επαρχία Κίροφ θα προκαλούσε εκατόμβες νεκρών» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Russian Investigate Committee.
Οι αρχές ερευνούν τη σχέση των δύο νεαρών συλληφθέντων από τον Βόρειο Καύκασο, 19 και 21 χρόνων, με την ισλαμιστική σέχτα Wahhabi. «Προετοίμαζαν τον βομβαρδισμό από τον περασμένο μήνα» γράφει η ανακοίνωση, προσθέτοντας επιγραμματικά πως η επίθεση σκοπό είχε να  “πυρπολήσει” τη διεθνή προσπάθεια γύρω από την καταστροφή κάθε  χημικού οπλοστασίου.
Οι δύο νεαροί φέρεται να έφυγαν από τη Μόσχα και να εγκαταστάθηκαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην πόλη Κοτέλνικ, όπου βρέθηκαν «εξτρεμιστικά έντυπα»,  πλαστά διαβατήρια με τα ονόματα των συλληφθέντων καθώς και ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ερευνούν εδώ και δύο δεκαετίες τρομοκρατικούς θύλακες στην ευαίσθητη περιοχή του Βόρειου Καυκάσου, όπου ισλαμιστές αντάρτες συνεχίζουν να πραγματοποιούν ένοπλες.
Η αποθήκη χημικών όπλων στο Κίροφ είναι μία από τις πολλές ρωσικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και καταστροφής χημικών, περιλαμβανομένων χιλιάδων τόνων φονικών αερίων VX , Soman και Sarin.

Πηγή: RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.