Τελ Αβίβ: Η Τουρκία δεν προτίθεται να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ και για όλα ευθύνη έχει ο Ερντογάν. Η Jerusalem Post δημοσιεύει άρθρο, το οποίο πραγματεύεται δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, πρώην ΥΠΕΞ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν για τις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο Λίμπερμαν έγραψε στη σελίδα του Facebook του ότι: «Η αντίθεσή μου στην απολογία προς την Τουρκία δεν είναι νέα. Την εξέφρασα ξεκάθαρα πριν και μετά από αυτή. Εξήγησα και έδωσα τους λόγους, για τους οποίους η απολογία δεν θα βελτίωνε τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά απλώς θα έβλαπτε τη θέση του Ισραήλ στην περιοχή και θα χρησιμοποιείτο από τους εξτρεμιστές της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου και του Ισλαμιστή εξτρεμιστή Προέδρου Ερντογάν».

Συνεπώς, συνέχισε, δεν εξεπλάγην από τις κατηγορίες της Τουρκίας ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από το δημοσίευμα της Washington Post, που αφορά στην κατάδοση ισραηλινού δικτύου κατασκοπείας στο Ιράν από την τουρκική κυβέρνηση. Δεν γνωρίζω καν αν υπήρχε τέτοιο δίκτυο».

Ο αρχηγός του κόμματος Yisrael Beytenu προέβη στα ανωτέρω σχόλια μετά από δημοσίευμα της Χουριέτ, βάσει του οποίου το άρθρο του David Ignatius στη Washington Post αποτελεί μέρος της ισραηλινής εκστρατείας συκοφάντησης του επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με τον Λίμπερμαν, οι κατηγορίες αυτές είναι αβάσιμες και παρέχουν περισσότερες αποδείξεις ότι η Τουρκία του Ερντογάν δεν ενδιαφέρεται να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ.

Σαν παραδείγματα για να στηρίξει την άποψή του, ο Λίμπερμαν φέρει τις κατηγορίες της Τουρκίας κατά του Ισραήλ ότι υποκίνησε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Άγκυρα, με στόχο να αποφύγει να πληρώσει αποζημιώσεις για τις απώλειες που υπέστησαν τα θύματα του Mavi Marmara, καθώς επίσης και τους ισχυρισμούς του Ερντογάν ότι κατέχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την αλλαγή του καθεστώτος στην Αίγυπτο.

Ο Λίμπερμαν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ισραηλινοί θα σταματήσουν να εξαπατούν τον εαυτό τους και θα αντιληφθούν την πραγματική κατάσταση και τη διαφορά της από την επιθυμητή.

Πηγή: Φιλελεύθερος
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-kosmos/47/167956/limperman-oi-scheseis-israil-tourkias-den-tha-veltiothoun#sthash.JFksIzgz.dpuf