20/3/14

Επιταχύνεται η πορεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη προσάρτηση της Ουκρανίας

Lyndon LaRouche, Αμερικανός οικονομολόγος στο Solidarité et Progrès (Γαλλία-ΗΠΑ),   (μτφ. Κριστιάν)
Η πορεία προς θερμοπυρηνική σύγκρουση. Η στρατηγική του "asian pivot" του Ομπάμα.
Ενώ τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης ταράζονται με την υποτιθέμενη προσάρτηση της Κριμαίας από τον Πούτιν, η στρατηγική πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Στην πραγματικότητα, ο Ομπάμα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ επιταχύνουν τους ελιγμούς τους για την προσάρτηση της Ουκρανίας.

Το ίδιο ισχύει με την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, ένα σύστημα το οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να προστατεύσει την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά ανύπαρκτων ιρανικών πυραύλων και που θεωρείται από τη Ρωσία ως στόχευση εναντίον της και αποτελώντας επομένως ένα casus belli .

o   Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Deshchytsya συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Ramsussen τη Δευτέρα και ζήτησε να «εντείνονται οι προσπάθειες για την βελτίωση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνατοτήτων και να πολλαπλασιάζονται συνδυασμένες κοινές ασκήσεις». Υποσχέθηκαν στον Deshchytsya «στενότερες σχέσεις» μεταξύ των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τη Guardian του Λονδίνου.
o   Ευρωπαϊκή Ένωση: η σύνοδος κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πρέπει να οδηγήσει στην υπογραφή του πολιτικού μέρους της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας. Η συμφωνία αυτή, η οποία θα έπρεπε ουσιαστικά να μετονομαστεί σε «Συμφωνία Προσάρτησης» είναι αυτή που έχει πυροδοτήσει την παρούσα κρίση από τον περασμένο Νοέμβριο.
o   Δημιουργήθηκε μια επίσημη ναζιστική στρατιωτική δύναμη στην ίδια την Ουκρανία, με τη δημιουργία μιας «Προεδρικής Φρουράς», η οποία θα ενσωματώσει στις στρατιωτικές δυνάμεις και θα εξοπλίσει με όπλα τις νεοναζί πολιτοφυλακές του Δεξιού Τομέα. Ο Δεξιός  Τομέας έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην λογιστική της βίας που οδήγησε στην ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης στις 24 Ιανουαρίου. Η ενσωμάτωση του Δεξιού Τομέα στον ουκρανικό στρατό έχει καταγγελθεί από τη Μόσχα τις τελευταίες 72 ώρες, ως απαράδεκτη πρόκληση.
o   Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφθασε χθες στην Πολωνία, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους Πολωνούς, Λετονούς, Λιθουανούς και Εσθονούς αξιωματούχους.  Η Washington Post αναφέρει ότι ο Μπάιντεν θα «υποσχεθεί πρόσθετη βοήθεια για την ασφάλεια» στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής νέων θέσεων τοποθέτησης της αντιπυραυλικής ασπίδας, μια ασπίδα που δεν στόχευε όμως τη Ρωσία, τουλάχιστον μέχρι τώρα, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις από το ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Lyndon LaRouche υπενθύμισε, υπό το φως αυτών των νέων εξελίξεων, και αφού έλαβε γνώση της ομιλίας του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου χθες ότι η πραγματική απειλή είναι μια θερμοπυρηνική σύγκρουση σε παγκόσμια κλίμακα . 
Όσο καιρό οι δυτικές χώρες και το αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα συνειδητοποιήσουν τη ρητή βούληση της διατλαντικής ολιγαρχίας να τελειώσουν με την Κίνα και τη Ρωσία, και τούτο πριν από την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε πτώχευση, ο κίνδυνος θα συνεχιστεί. 
Μια υπέρβαση της βλακείας εκ μέρους του Κογκρέσου, σε αυτό πλαίσιο,  μπορεί να προκαλέσει μια υπέρβαση της ραδιενέργειας, παρατήρησε ο LaRouche.

Χειραγωγημένη από την ολιγαρχία, κάθε απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει ως στόχο να προκαλέσει τον πόλεμο, έναν θερμοπυρηνικό πόλεμο, ενώ η Ρωσία δεν θέτει καμία στρατιωτική απειλή κατά των δυτικών συμφερόντων, δήλωσε ο LaRouche. 

Η Ρωσία δεν επιδιώκει τίποτε περισσότερο από την προστασία των πιο θεμελιωδών συμφερόντων της, εντός των ορίων που έχουν διευκρινιστεί ρητά από τον Πούτιν, δήλωσε ο LaRouche. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον η φυγή προς τα εμπρός του Ομπάμα και οι προκλήσεις του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία, υπόκεινται σε ανάκληση, επειδή δεν αντιστοιχούν σε κανένα συμφέρον του αμερικανικού λαού, αλλά μπορούν να οδηγήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο σε ένα παγκόσμιο θερμοπυρηνικό πόλεμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.