18/7/14

Σάββας Αναστασιάδης για το Βατοπέδι: Σκευωρίες, συκοφαντίες και συμφέροντα πίσω από το "σκάνδαλο" με στόχο τον Καραμανλή


Δήλωση για την υπόθεση Βατοπεδίου έκανε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, με αφορμή την απόρριψη της σχετικής αγωγής του Δημοσίου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα ο Σάββας Αναστασιάδης, που ήταν μέλος της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής, δήλωσε:

Από το έτος 2008 όταν η υπόθεση Βατοπεδίου άρχισε να παρουσιάζεται ως μέγα σκάνδαλο αλλά και στη συνέχεια ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής, το 2010, ήμουν από τους λίγους που δημόσια υπεράσπιζαν την άποψη ότι, το υποτιθέμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου ήταν ένα κατασκεύασμα σκευωριών, συκοφαντιών και συμφερόντων, με μόνο στόχο και σκοπό να πλήξουν και να ρίξουν τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του και τα κατάφεραν τότε.

     Σήμερα, μετά και την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που απέρριψε την αγωγή του Δημοσίου και δέχεται την νομιμότητα των ανταλλαγών, η σκευωρία, βέβαια, κατέρρευσε, ο Καραμανλής δικαιώθηκε, η Πατρίδα όμως και ο λαός πλήρωσε και θα πληρώνει για πολλά χρόνια τις συνέπειες της σκευωρίας.

2 σχόλια:

  1. Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πουθενά οι θρυλούμενες παρανομίες και ότι όλη η υπόθεση μεθοδεύτικε συστηματικά από πολιτικές σκοπιμότητες με μαέστρο μεγαλοασφαλιστή και καναλάρχη , ήταν γνωστό σε όλους όσους γνωρίζουν νομικά και παρακολουθούσαν τα "σκάνδαλα". Μια νόμιμη "απαλλοτριωτική" ανταλλαγή ακινήτων, αντί καταβολής αποζημίωσης στην ιδιοκτήτρια (με τίτλους που ανέκαθεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, από συστάσεως τού Ελληνικού Κράτους) τής περιβόητης περιλίμνειας περιοχής και των παρακολουθημάτων της. Μόνον ένα θέμα θα μπορούσε να κρύβει παράνομο και αθέμιτο όφελος: Η εκτίμηση τής αξίας των ανταλλασσομένων ακινήτων και το ενδεχόμενο κάποια να υπερεκτιμήθηκαν ή να υποτιμήθηκαν (εάν βέβαια συνέβη και αυτό, αφού όλα είναι εικασίες και μέχρι τώρα φουσκωμένα λόγια). Και βέβαια η αρμόδια κτηματική εταιρεία τού Δημοσίου είναι η μόνη που έχει λόγο και ευθύνη γι' αυτό. Ας περιμένουμε τώρα και τον διασυρμό στο Στρασβούργο για την απόφαση που υποχρέωσε ο Παπανικολάου να εκδόσει κατά διαταγή του το Δικαστήριο εφτά(;) χρόνια μετά το τότε (νόμιμο) κλείσμο τής υπόθεσης και που βοήθησε να προβληθεί καλύτερα η απαξιωτική εκδοχή κατά των Βατοπαιδινών και τής τότε κυβέρνησης. Όταν προβάλλονται μυθεύματα ως σκάνδαλα, αποδυναμώνεται πληθωριστικά και η έννοια τού σκανδάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα! Τι μας λέει τώρα ο κ.; ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

    Άλλο το σκάνδαλο ως σκάνδαλο, κι άλλο οι διαπλεκόμενοι του σκανδάλου και το κόστος πολιτικών, διοικητικών, δικονομικών, και συμβολαιογραφικών ευθυνών, που επιφορτίστηκαν στο Καραμανλή.

    Γιατί όπως πάνε, στο πνεύμα του συμψηφισμού σκανδάλων, (κατά την προφητεία (http://www.youtube.com/watch?v=LTRgl9QGhzw&feature=player_embedded) βλέπω, να το μεθοδεὐουν και αυτό της Μ.Μ. Λαύρας στη Σκύρο πολιτικοδικονομικά στην ίδια κατεύθυνση.

    Κι ύστερα, με μια δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη χωρίς σκαμνί, και επιφανειακή πολιτική για το ευνομούμενο της πολιτείας, για την άνοδο της Χρυσής Αυγής (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-eiche-apokalupsei-prwth-to-skandalo-me-thn-mko-ethelontikou-p) φταίνε οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ ΝΔς κ.α ψηφοφόροι.

    Προέχει το λοιπόν όχι η ουσία, αλλά η προστασία στον κάθε αρχηγό, για την υπόθαλψη και σε εξέλιξη, ξεπούλημα αιγιαλών (https://www.facebook.com/groups/aigialosvimata/708195179215561/?notif_t=group_activity) δασών (http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=31898)και βοσκότοπων, (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=327327) της κοινοκτημοσύνης της ολότητας των Ελλήνων κατοίκων, στερώντας ακόμα και τη φιλοξενία της φύσης από τους πολίτες της Ε.Ε. και τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.