13/12/14

Stratfor: Οι Ευρωπαίοι θα στηρίξουν τον Σαμαρά

Οι εταίροι της Ελλάδας παίρνουν θέση για τις πολιτικές εξελίξεις. Γιατί τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα δεν θα φύγουν ακόμα και μετά από μια νέα συμφωνία με τους δανειστές. Το αγκάθι του χρέους και το μεγάλο πολιτικό δίλημμα.
Η ελληνική κυβέρνηση δίνει μάχη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το τέλος της θητείας της στα μέσα του 2016.
Στο εσωτερικό, ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δίνει μάχη για να κερδίσει τους επιπλέον ψήφους που χρειάζεται στο κοινοβούλιο για να διασφαλίσει την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας και να αποφύγει πρόωρες εκλογές. Στο εξωτερικό, διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μια πιστωτική γραμμή που θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα διάσωσης.
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε συμφωνία σε ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας, αλλά τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα δεν θα φύγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την επιβίωση της ελληνικής κυβέρνησης και για άλλη μια φορά οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα θα έχουν αντίκτυπο σε όλη την ευρωζώνη.

Ανάλυση

Στις 8 Δεκεμβρίου το Eurogroup έδωσε δίμηνη «τεχνική παράταση» στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και λίγες ώρες αργότερα η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επισπεύσει τη διαδικασία για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και η ανακοίνωση πρόωρης ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο συνδέονται, καθώς η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να μείνει υπό εξωτερική προστασία για το διάστημα που θα διαχειρίζεται την πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό.
Για περισσότερα πατήστε Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Τον περασμένο Νοέμβριο του έτους 2013, δηλαδή πριν από έναν χρόνο, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεσμεύτηκαν ενυπογράφως πως, εφ' όσον η Ελλάς επιτύχει να έχει δημοσιονομικό πλεόνασμα, θα φροντίσουν να ρυθμιστεί το τεράστιο χρέος της, ώστε να καταστεί αυτό βιώσιμο, ... αλλά και να επιζήσουμε εμείς οι Έλληνες, διότι οι συνεχείς ανήκουστες για χρεωμένη χώρα απαιτήσεις του οιουδήποτε κυρίου Τόμσεν, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν χωρίς να καταστραφούμε!

    Η Ελληνική κυβέρνηση, προσπάθησε έκανε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα ότι μπορούσε, καταχαρατσώνοντας τους δικούς της ψηφοφόρους και δυσαρεστώντας τους ,αλλά επέτυχε το πλεόνασμα.

    Παρά ταύτα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ενώ υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν, παρασπόνδησαν και άφησαν τους Έλληνες ξεκρέμαστους.

    Κοινώς μας πούλησαν!!!

    Τώρα βρισκόμαστε επί ξηρού ακμής, διότι αν δεν ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά πάμε για εκλογές, και δεν συνεχιστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και έτσι δεν εξασφαλιστεί η ροή χρημάτων για την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν, καταστρέφεται η χώρα μας.

    Ας ελπίσουμε πως ο θεός της Ελλάδος θα βάλει πάλι το χέρι του, ώστε να συνετιστούν οι ...... "αγανακτισμένοι" .... Έλληνες ψηφοφόροι!

    Ευμένης Καρδιανός


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.