10/1/15

Τεράστια πρόκληση και υποκρισία να παραστεί ο Νταβούτογλου, ο υποστηρικτής της Αλ Κάιντα και του "ΙΚ" στην πορεία των ηγετών στο Παρίσι

Την απόφασή του να συμμετέχει στην πορεία των πολιτικών ηγετών στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι αναγνώστες του ιστολογίου μας έχουν γίνει κοινωνοί εδώ και καιρό πληροφοριών και ντοκουμέντων που αποδεικνύουν την υποστήριξη του τουρκικού κράτους και της τουρκικής κυβέρνησης στην Αλ Κάιντα και τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού  Κράτους.
Ακόμα και για το σκέλος της Αλ Κάιντα που δρα στην Υεμένη, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση στο Παρίσι, έχει εξοπλιστεί με όπλα που πλήρωσε και μετέφερε η τουρκική κυβέρνηση στους ισλαμιστές τρομοκράτες.
Δεν είναι λοιπόν υποκρισία να παραστεί ο ηθικός αυτουργός στον τόπο του εγκλήματος;
Ως πότε η Δύση θα προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας, όπως έγινε και με τη περίπτωση των τρομοκρατών που αιματοκύλισαν το Παρίσι;

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κύριε Καλλεντερίδη, η δύση δεν υποκρίνεται συγκυριακά, αλλά ΕΙΝΑΙ αυτή η υποκρισία, και για να το τραβήξω το σχοινί λίγο ακόμα θα σας έλεγα πως σε αυτό οι Τούρκοι της μοιάζουν καταπληκτικά. Μια χαρά συνενοούνται οι υποκριτές αυτής της γης, ειδικά μάλιστα οι Γάλλοι ιθύνοντες που παίζουν τον αθλιότερο ρόλο στο Συριακό και ήταν η υψηλή ομπρέλα της τζιχαντιστικής λαίλαπας με σκοπό την επανα-αποικιοποίηση της Συρίας από τους ίδιους. Το θέμα είναι πότε, πως και με ποιόν ρεαλιστικό τρόπο θα πάψουμε να έχουμε την ανάγκη τους, πράγμα που δεν το έχουν λύσει όλοι οι σοφοί που αναδημοσιεύετε. Όμως κάποτε έρχεται η στιγμή, και αυτή δεν μπορεί να είναι η τέλεια. Και φυσικά ούτε ο Σαμαράς και ο κατά περίπτωση εθνικισμός, ούτε ο υπερεθνικισμός, ούτε η αριστερά (ντούρα ή γιαλαντζί), δεν έχουν σχέδιο, αλλά ούτε οι κριτές τους από την μιά παλάντζα ή την άλλη παλάντζα. Ακριβώς λόγω της αηδίας που νιώθει κάθε μη αφελής άνθρωπος με το πανηγυράκι του όψιμου αντιτζιχαντισμού είναι που λέγονται και πικρά λόγια μερικές φορές στους καλύτερους ή αυτούς που θα όφειλαν όχι μόνον να είναι καλύτεροι αλλά το αγαθό και δίκαιο, αλλά και ισχυρό στοιχείο του έθνους. Ένας μόνον πολιτικός αξίζει μνείας, και λέγονταν Τάσος Παπαδόπουλος. Και καίω όλη την ιδεολογική μου "προκατάληψη" για να υποκλιθώ σε αυτή την μεγάλη και ψύχραιμη προσωπικότητα που μας έσωσε ΟΛΟΥΣ, αλλά προσωρινά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύλογη η αγανάκτηση . Και προφανώς τα ερωτήματα τίθενται ως ρητορικά . Πότε πολιτικοί "ηγέτες" νοιάστηκαν για αξίες , για ειλικρίνεια , ή για ηθική συνέπεια; Δεν αναφέρεται πάντως ξεκάθαρα (ούτε από άλλες πηγές) ότι ο τούρκος πηγαίνει μετά από πρόσκληση τού François Hollande, ή τρυπώνει ως δήθεν ευαίσθητος ενδιαφερόμενος, αξιοποιώντας την δήλωση τού προέδρου τού Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελί ότι «οποιοσδήποτε το επιθυμεί και νιώθει ότι τον αφορά» μπορεί να συμμετάσχει στην πορεία. Σίγουρα πάντως με τις πλάτες τής Γαλλίας πηγαίνει. Να δούμε αν δικοί μας ή άλλοι πολιτικοί θα έχουν τα κότσια να απομονώσουν το ύπουλο αυτό κουνάβι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Γάλλοι δεν ζητοκραυγάζουν ή χειροκροτούν όποιον νά 'ναι κι ο,τι νά 'ναι.
    Υποψιάζομαι εκτόξευση αυγών και γιαουρτιών σε πολλούς ηγέτες και προ πάντων στον Νταβούτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.