21/2/15

Διάγγελμα Τσίπρα: «Η Ελλάδα έκανε πρώτη φορά αληθινή διαπραγμάτευση - Πετύχαμε το βασικό σκοπό μας»

Η δύσκολη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας - Αποτρέψαμε το σχέδιο συντηρητικών δυνάμεων να προκαλέσουν ασφυξία - Κρατήσαμε την Ελλάδα αξιοπρεπή και όρθια
Διάγγελμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι του Σαββάτου για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Παρασκευής.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση έκανε αληθινή διαπραγμάτευση και ότι παρά τις δυσκολίες η κυβέρνηση πέτυχε τον βασικό σκοπό της, την έξοδο από την υφεσιακή πολιτική των μνημονίων.


Οι δυσκολίες είναι μπροστά μας» είπε ο  κ. Τσίπρας, αλλά όπως τόνισε «αποτρέψαμε το σχέδιο των συντηρητικών δυνάμεων να προκαλέσουν  ασφυξία στη χώρα».
«Κρατήσαμε την Ελλάδα αξιοπρεπή και όρθια τόνισε ο Πρωθυπουργός και αποδείξαμε ότι η Ευρώπη είναι πεδίο διαπραγμάτευσης».
Η συμφωνία ακυρώνει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για μειώσεις σε συντάξεις και αυξήσεις σε αγαθά ενώ ακυρώνει τη λιτότητα και δημιουργεί θεσμικό πλαίσιο για τις μεταρρυθμίσεις και ανάσχεση της ανθρωπιστική κρίσης.
Σε λίγες ημέρες πετύχαμε πολλά, ανέφερε. Εν τούτοις έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας.
Χθες κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως αφήσαμε πίσω την λιτότητα, τα μνημόνια και την τρόικα. Κερδήθηκε μια μάχη, όχι όμως ο πόλεμος, η δύσκολη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας, τόνισε ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον ελληνικό λαό για τη συμπαράστασή του και δεσμευόμενος πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα λέει πάντα την αλήθεια. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται μέχρι την οριστική αλλαγή της ως τώρα τακτικής σε πολιτική ανάπτυξης».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.