11/6/15

Πούτιν: Συμφωνία με Ιταλία για κατασκευή ελικοπτέρων AW-189 σε ρωσικό έδαφος

Στα σκαριά συμφωνία της Ρωσίας με την Ιταλία για την κατασκευή των υπερσύχρονων πολιτικών ελικοπτέρων βαρέως εξοπλισμού AW-189 σε ρωσικό έδαφος. Οπως δήλωσε από το Μιλάνο όπου παρευρίσκεται στα πλαίσια της EXPO 2015 ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόκειται να εκπονηθεί συμφωνία με τη ρωσική Rosneft για την από κοινού παραγωγή των βαρέου τύπου ελικοπτέρων: «Συζήτησα επί του θέματος με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι . Οι ιταλικές εταιρείες που θα συμμετέχουν στο πρότζεκτ με συμβόλαιο ύψους 3 διεσεκατομμυρίων ευρώ, για την περίοδο κατασκευής έως το 2025» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Πούτιν.

Νωρίτερα οι εταιρείες FinmeccanicaRostec και Rosneft υπέγραψαν τριμερή συμφωνία για την παραγωγή AW-189 βαρέως εξοπλισμού ελικοπτέρων στη Ρωσία. Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή 160 ελικοπτέρων.

1 σχόλιο:

  1. Βλέπω την ιταλική κυβέρνηση να ανατρέπεται με ... αμερικανοκίνητο πραξικόπημα! :-)

    Για να σοβαρευτούμε: Υπάρχει περίπτωση στην χώρα μας να δούμε τέτοιες συμπαραγωγές, όπως έκαναν και παλιότερα οι Τούρκοι με το Ισραήλ;

    Η "συμμαχία" (λέγε συνεργασία), που είχε μπει στα σκαριά από το 2009 (;), ευελπιστούσα ότι εκεί θα απέβλεπε. Βέβαια, για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει η Ελλάδα να γίνει πρώτα κράτος και μετά κράτος σοβαρό. Χλωμό το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.