27/6/15

Αρθρο-παρέμβαση ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μένουμε ευρώ! Οι άλλοι στο καλό

ΝΤΡΟΠΗ! Το μεσημέρι δήλωναν  έτοιμοι για συμφωνία, και το βράδυ σέρνουν την Ελλάδα σε δημοψήφισμα για να βγει απ ‘ το ευρώ. Ευθύνη όλων των σοβαρών πολιτικών δυνάμεων της χώρας να κρατήσουν την χώρα στην Ευρώπη. Με κάθε τρόπο και οιοδήποτε κόστος!
Αύριο ξημερώνει μια μέρα όπου πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία. Η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα που με δική της ευθύνη μετά από πέντε μήνες αποτυχημένων διαπραγματεύσεων έσπειρε μεσάνυχτα τον πανικό, έχει την ευθύνη να διατηρήσει τον νόμο, την τάξη, την ασφάλεια των πολιτών, και την ακεραιότητα της χώρας. Οποιος νομίζει ότι μπορεί να παίζει με την Ελλάδα σε κάλπικο δημοψήφισμα θα δει ότι κάνει μεγάλο λάθος.

Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Οι Ελληνες θέλουν Ευρώπη και θα το ξεκαθαρίσουν όπως κι αν προσπαθήσουν να τους μπερδέψουν. Ολοι οι άλλοι ας πάνε όπου νομίζουν. Στο καλό

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

16 σχόλια:

  1. Αρκετά μέχρι τώρα το πολιτικό σύστημα μας παραγκώνιζε.
    Δεν μας είχε ρωτήσει ούτε όταν μας έβαλε στην τότε ΕΟΚ, ούτε όταν μας έβαλε στο ΕΥΡΩ ούτε όταν μας έβαλε στα μνημόνια.

    Γνώρισμα του πολίτη που τον διαφοροποιεί από τον ιδιώτη είναι να
    αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μετέχει στην άσκηση της εξουσίας του
    Κράτους, αφού κατά το Σύνταγμα όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό..
    Επομένως, ορθά έρχεται η Κυβέρνηση και ζητά την γνώμη μας.
    Προσωπικά είμαι υπέρ του ΟΧΙ στο παρόν δημοψήφισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με κάθε τρόπο και οιοδήποτε κόστος! Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα μου θυμίζει τον ανασφαλή σύντροφο ενός ζευγαριού που κάνει τα πάντα για να κρατήσει τη σχέση του ζωντανή. Θυσιάζει τα όνειρά του, τα θέλω του, τις οικονομίες του, την προσωπικότητά του μα πάνω απ' όλα την αξιοπρέπειά του για μία κατάσταση πεθαμένη κι αρκετές φορές αρρωστημένη. Όταν όμως συνέρχεται κι αντιλαμβάνεται τα χαμένα χρόνια που πέρασαν και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες που άφησε πίσω του, παθαίνει ένα ισχυρό σοκ. Πρώτα απ' όλα εκτιμά τη ζωή που δεν έζησε και βαράει το κεφάλι του στον τοίχο τόσες φορές όσα είναι και τα χρόνια που άφησε να κυλήσουν μέσα από τα χέρια του.
    Έτσι κι η Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια παλεύει να μείνει σε μία κοινότητα, από την οποία δέχεται χλευασμό κι αυστηρές απαιτήσεις για όλο και περισσότερες απάνθρωπες θυσίες.
    Πέντε χρόνια μετά όλοι γνωρίζουμε πως το χρέος είναι απεχθές κι άδικο. Πρώτη φορά ξεκίνησε η έρευνα για να επιβεβαιωθεί με στοιχεία κι επιχειρήματα. Παρ' όλα αυτά η Ευρώπη εξακολουθεί να παίζει με τις ζωές μας και μας φέρεται σαν κατοίκους τρίτης κατηγορίας, αγνοώντας επιδεικτικά τη γνώμη των Ελλήνων. Κι εμείς εξακολουθούμε να συζητάμε μαζί τους, αναζητώντας έναν έντιμο συμβιβασμό.
    Έναν έντιμο συμβιβασμό με ποιους όμως;
    Με εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν μία ισότιμη χώρα (την Ελλάδα) για να σώσουν τις τράπεζές τους;
    Με εκείνους που ψήφισαν το Δουβλίνο 2, μετατρέποντας την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία σε χώρες-χαβούζα των μεταναστών από Αφρική και Μέση Ανατολή, για να μην τους έχουν στα γαλλικά και γερμανικά προάστια;
    Με εκείνους που υψώνουν ξανά τείχη, όπως έκανε πρόσφατα η Ουγγαρία;
    Με εκείνους που εθελοτυφλούν στην επερχόμενη ακροδεξιά άνοδο (Δανία, Γαλλία, Αγγλία, Αυστρία κ.α.).
    Με εκείνους που χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν τους νεοναζί στην Ουκρανία;
    Με εκείνους που δε σέβονται το εκλογικό αποτέλεσμα της χώρας μου;
    Με εκείνους που καταστέλλουν το δημοκρατικό καθεστώς της Γηραιάς Ηπείρου;
    Όχι, αγαπητοί μου. Δε θέλω πια να ανήκω σ' αυτούς. Δεν μ' εκφράζουν. Ούτε με αντιπροσωπεύουν. Μία άλλη Ευρώπη ήθελα κι ονειρευόμουν.
    Η σημερινή Ευρώπη εκπροσωπεί το πιο επικίνδυνο καθεστώς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ανθρωπότητα. Επικίνδυνο διότι κρύβει τα αντιδημοκρατικά κι αντιλαϊκά του φρονήματα πίσω από γραβάτες και κοστούμια. Ένα καθεστώς που θα γκρεμιστεί σύντομα, όπως συνέβη κι άλλες φορές. Η συντριβή είναι εμφανής. Έλλειψη εμπιστοσύνης και φυγόκεντρες τάσεις ορισμένων κρατών (π.χ. Βρετανία), είναι τα πρώτα σημάδια αυτής της πτώσης. Κι όταν γκρεμιστούν όλα, θα δούμε ξεκάθαρα πως πίσω από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρύβεται μία νέα Γκερνίκα...
    Πόσα ακόμα θύματα θα μετράμε σ' αυτήν την άδικη κι ανούσια μάχη; Ήρθε λοιπόν η στιγμή που πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Αξίζει να μείνουμε σε ένα κατασκεύασμα που γκρεμίζεται και μπορεί να μας παρασύρει κι εμάς ή ήρθε η στιγμή να επιλέξουμε επιτέλους τον δικό μας δρόμο.
    Τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της δικιάς μας προσπάθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "σέρνουν την Ελλάδα σε δημοψήφισμα"
    Από πότε η άμεση δημοκρατία είναι σύρσιμο;
    Πάντα εκλέγαμε χειραγωγημένα ανθρωπάκια. Ήρθε η ώρα για να επιλέξουμε μια θέση, μια απόφαση την οποία η κυβέρνηση θα εκτελέσει.
    Τώρα θα δούμε το κάθε λαμόγιο να προσπαθει να μας πείσει ότι η λαϊκή απόφαση είναι "έγκλημα"
    Θα ψηφίσω ΟΧΙ.
    Αν δεν υπήρχαν τα κανάλια και τα λειπά ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων και των λοιπων "μεγαλο....." η απόφαση θα ήταν ΟΧΙ με 99,99%.
    Το μονο που φοβάμαι είναι τα κανάλια και οι φυλάδες που θα αρχίσουν την πλύση εγκεφάλου.
    Το καλό είναι ότι το δημοψήφισμα θα γινει σύντομα και δεν προλαβαίνουν να μας φοβήσουν όπως θα ΄πρεπε.
    Δύο πραγματα πρεπει να θυμόμαστε όλοι όταν πάμε να ψηφίσουμε.
    1. Ποιοι θα μας πουν να ψηφίσουμε ΝΑΙ και ποιοι θα μας πουν να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Ηδη το ΝΑΙ ξεκινάει με το μειωνέκτημα να το στηρίζουν όλοι οι διαπλεκόμενοι (καναλάρχες, μνημονιακοι, κλπ)
    2. Αν το 1821 και το 1940 υπήρχαν τα σημερινα ΜΜΕ ούτε επανάσταση θα γινόταν ούτε ΟΧΙ θα λέγαμε.

    ΥΓ. Όταν έχεις αξιοπρεπεια δεν υπολογίζεις απώλειες. Το 1940 είπαμε ΟΧΙ και χασαμε 1.500.000 Έλληνες όταν οι τούρκοι είπαν ΝΑΙ (ουδετερότητα) και δεν είχαν απώλειες. Αλλά άμα είσαι Έλληνας έχεις αξιοπρεπεια.
    Δεν θα με ενοχλήσει καμία απόφαση γιατι είναι η πρωτη φορα που ο λαός θα αποφασίσει για το τι θα κάνουμε.
    Φιλικη συμβουλή.
    Κλείστε τις τηλεοράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμεση δημοκρατία είναι να μπορεί ο κάθε πολίτης να θέσει ένα ζήτημα προς δημοψήφισμα, συγκεντρώνοντας τουλάχιστον έναν συγκεκριμένο αριθμό υπογραφών πολιτών ώστε να υποστηρίζεται το θέμα από μερίδα των πολιτών.Ακριβώς δηλαδή όπως γίνεται στην Ελβετία.

      Άμεση δημοκρατία ΔΕΝ είναι να μπορεί ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ της χώρας να θέση ζήτημα δημοψηφίσματος καθώς και το θέμα του δημοψηφίσματος και αυτός ο πολίτης να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας....Έτσι το δημοψήφισμα καταντάει απλά ένα εργαλείο στα χέρια του εκάστοτε τυχοδιώκτη που καταφέρνει να αναρριχηθεί στην εξουσία.

      ΥΓ Δεν είδα πως λειτούργησε η "άμεση δημοκρατία" στο θέμα του νέου νομοσχεδίου για την εκχώρηση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών/λαθρομεταναστών....Αυτό δεν είναι εθνικό ζήτημα;Οι πολίτες δεν θα έπρεπε να ερωτηθούν;Αλλά αυτό φαίνεται δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό για να το θέσει....Όπως είπα και πριν....Εργαλείο στα χέρια του κάθε τυχοδιώκτη και καιροσκόπου....

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα με αυτα που λες.
      Σαφως και το μεταναστευτικό έπρεπε να τεθει σε δημοψήφισμα.
      Όμως αυτη η κίνηση είναι μια αρχή. Μια καλή αρχη.
      Εξάλλου από την άλλη οι Σαμαροβενιζέλοι και τα ποταμια το ονόμασαν πραξικόπημα.

      Διαγραφή
    3. Όχι αγαπητέ μου δεν είναι καθόλου καλή αρχή και αναλύεται ακριβώς στο παραπάνω μήνυμα....Στην άμεση δημοκρατία τα ζητήματα τα θέτουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!!
      Αυτή η παρωδία δημοψηφίσματος αποδεικνύει από πόσο τυχοδιώκτης, ψεύτης και δειλός είναι ο Τσίπρας!!!

      Διαγραφή
    4. Επιμενω ότι είναι μια καλή αρχη.
      Αν σκεφτείς ότι από τις πραξεις νομοθετικου περιεχομενου των Σαμαροβενιζέλων φτανουμε να αποφασίζουμε εμεις για κάτι σημαντικο και όχι οι χειραγωγημένοι πολιτικοί μας είναι κάτι σημαντικό.
      Εύχομαι με τον καιρο να γίνονται δημοψηφίσματα και για άλλα σημαντικα θέμτα αλλά με έναν όρο. Με κλειστες τηλεοράσεις. Το τι έχω ακούσει σήμερα από τον κάθε "ειδικο" δεν περιγραφεται.

      Διαγραφή
  5. Το δημοψήφισμα είναι βέβαιο ότι θα περάσει με το ΟΧΙ πάνω από 50%.

    Αν σταματήσουν για λίγο το κλάμα οι Γερανοτσολιάδες, θα καταλάβουν ότι το ερώτημα αφορά την "γενναιόδωρη συμφωνία " της Ευρωμαφίας πρός την Ελλάδα, και όχι το αν θα παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, κάτι εξάλλου που το αποφασίζουμε αποκλειστικά εμείς και κανένας άλλος.

    Αν λοιπόν κατάλαβαν καλά η Ευρωμαφία και οι ενταύθα τροικανοί, ας συμφωνήσουν στην Ελληνική πρόταση για την σωτηρία της Ελλάδος και συνεχίζουμε.

    Με την πρόταση τους δεν συνεχίζουμε, και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους σήμερα. Υπάρχει και η Κυριακή, ο καιρός είναι υπέροχος και θα έχουμε όλη την άνεση να παρακολουθήσουμε την πρώτη Ευροκωλοτούμπα.

    Εξάλλου όπως είπε και η Φύρερ την "Δευτέρα ανοίγουν οι αγορές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σώσουμε την Ελλαδα με την προταση Βαρουφάκη; Κοιτά να δεις που το τρικ έπιασε και θα πανηγυρίζεις για 8 δις μέτρα!

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια πιστεύεις ότι είναι τρυκ ;;; Θα αυτοξευτελιστεί ο εγωισμός της Γερμανίας για να κάνουν το χατίρι της Ελλάδας δηλαδή…

      Διαγραφή
  6. Παιδιά δεν εχει σχέση με την άμεση δημοκρατία το δημοψήφισμα, δεν ξέρουμε και αν ειναι σοβαρή και ανεξάρτητη η προταση του Τσίπρα, προσωπικά δεν τους εμπιστεύομαι ούτε στο ελάχιστο, αλλα όχι με οτιδήποτε κόστος στην Ευρώπη, με οιοσδήποτε κόστος η ύπαρξη της Ελλαδος, δεκάρα δε δίνω για την Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή άποψη κατά την γνώμη μου...Το θέμα είναι ακολουθώντας ποιον δρόμο, διασφαλίζεται η ύπαρξη της Ελλάδος....

      Διαγραφή
  7. Το τι λέει ένα ΜΜΕ δεν ενδιαφέρει καθόλου. Περιμένετε να δούμε τι θα βγαλει η κάλπη!! Αν βγάλει 70% όχι τότε το ΠΘ θα πάρει την απάντηση που πρέπει και πολύ δημοκρατικά αφού κόπτονται για δημοκρατία. Στην δικιά μου παρέα πάντως το όχι φτάνει το 90%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά από πολύ καιρό ηθελημένης "σιωπής", αποφάσισα να σχολιάσω και εγώ σχετικά με την παρούσα ανάρτηση. Το ξεκαθαρίζω. Είμαι ευρωπαϊστής. Ψυχή τε και σώματι όμως είμαι Έλληνας. Πρώτα λοιπόν Έλληνας και έπειτα Ευρωπαϊστής. Προσέξτε, υπάρχει για εμένα μεγάλη διαφορά. Για να εξηγούμαστε, το Ευρωπαίος για εμένα αναφέρεται σε γεωγραφικό και μόνο προσδιορισμό, άρα άνευ ουσίας. Όλοι Ευρωπαίοι λοιπόν. Αλλά οι γνήσιοι Ευρωπαϊστές, που πιστεύουν πραγματικά στην κοινή, ειρηνική πορεία προς το μέλλον, είναι εν τέλει πολύ λίγοι. Ένας εξ' αυτών και εγώ. Γιατί όμως αγαπώ την Ευρώπη, το ίδιο όπως αγαπώ την Πατρίδα; Γιατί ως γονιός, δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα παιδιά μου. Έτσι απλά. Έτσι λοιπόν αγαπώ το ίδιο τη χώρα που με γέννησε και με ανέθρεψε, που μου έδωσε ΠΑΙΔΕΙΑ αλλά αγαπώ και την Ευρώπη που μου έδωσε εκπαίδευση. Και επέστρεψα στην Ελλάδα. Και παλεύω για την οικογένειά μου. Όχι από την ασφάλεια της απόστασης. Είμαι-είμαστε όλοι-στο στόμα του λύκου. Και μόνοι μας παλεύουμε το ΧΑΟΣ. Για εμένα λοιπόν η Ελλάδα είναι η μάνα και η Ευρώπη ο πατέρας. Και μου αρέσει η οικογένεια ξέρετε. Δεν μου αρέσουν τα διαζύγια. Για εμένα διλήμματα δεν υπάρχουν. Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχουν. Είμαστε πια σε τέτοιο σημείο, που τελικά ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ "ΠΕΤΑΞΟΥΝ" ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ. Και οι μεν και οι δε. Δηλαδή "ΟΧΙ" σημαίνει όχι νέα μέτρα; Να το πω αλλιώς; Παλιότερα, πριν το ευρώ, ΝΙΩΘΑΤΕ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ; ΝΙΩΘΑΤΕ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Γιατί; Αν ανατρέξουμε σε εφημερίδες και δελτία ειδήσεων της δεκαετίας του '80 και του '90, παρατηρούμε μονότονα το ίδιο θέμα να επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...... ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ....και άλλα τέτοια. Ξέρετε γιατί; Ε, είναι απλό. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Κοινωνικό λοιπόν το θέμα, και όχι οικονομικό. Δείτε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Εγκαταλείποντας την Ευρώπη, την άδικη σήμερα (ΣΥΜΦΩΝΩ...) Ευρώπη, εγκαταλείπουμε το σώμα μας. ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΥΜΕ: «ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΣΩΣΤΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΩΡΑ;«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΣΩΣΤΟ!ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ «ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ»; ΓΙΑΤΙ «ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ;» ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΛΕΣ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ (ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ…) ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΣΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟ ΣΟΥ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ, ΠΡΙΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ; ΓΙΑΤΙ; Και εν τέλει..
    ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
    ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ.
    ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.
    ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.
    ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ".
    ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ.
    ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΑΪΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ
    και άλλα τόσα.
    Τελικά το ΟΧΙ και το ΝΑΙ τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ή ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΟΥ ΤΣΕΠΗ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ; Και κάτι ακόμα....
    Στις 4 ΙΟΥΛΙΟΥ οι Αμερικανοί γιορτάζουν την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ του έθνους τους Στις 5 ΙΟΥΛΙΟΥ εμείς καλούμαστε να επιλέξουμε ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΞΑΡΤOΜΑΣΤΕ στο μέλλον; Σε αυτό επάνω συλλογιστείτε και σκεφτείτε…
    Μην το ξεχνάτε αυτό..... ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.