13/6/15

Καμμένος: Εκτός από τα εδάφη μας πρέπει να προστατέψουμε την ΑΟΖ μας

Καμμένος: Εκτός από τα εδάφη μας πρέπει να προστατέψουμε την ΑΟΖ μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλάει στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων στο Ηρώο των Λ.Ο.Κ., στο Καβούρι Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR
Μέρος των δυνατοτήτων των Ειδικών Δυνάμεων, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι, οι υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου, Πάνος Καμμένος και Σέντκι Σόμπχι Σαγίντ Αχμέντ, κατά τη χθεσινή επίσκεψή τους, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο.

“Σήμερα μαζί με τον Αιγύπτιο υπουργό, την αιγυπτιακή κυβέρνηση και τις αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινήσαμε μία καινούργια ημέρα, εδώ στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων.

Μια ημέρα που υποχρεώνει όλους μας, να ανασχεδιάσουμε την αμυντική μας θωράκιση όχι στα επίπεδα που ήταν μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με γνώμονα τις οικονομικές ζώνες, την ΑΟΖ μας. Την ΑΟΖ μας η οποία συνορεύει με την ΑΟΖ της Αιγύπτου”, επισήμανε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι “θα πρέπει να προστατεύουμε εκτός από τα εδάφη μας, τον εναέριο χώρο μας, τη θαλάσσια περιοχή μας και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας. Αυτό εκτείνει τη γραμμή άμυνας άλλα 200 μίλια. Έχει υποχρεώσεις, αλλά και ουσιαστικά θα είναι αυτός ο λόγος που θα μας βοηθήσει με την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, του υποθαλάσσιου πλούτου για να μπορέσουμε να περάσουμε σε μία καινούργια φάση. Η οικονομική κρίση θα είναι πια παρελθόν”.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Καμμένος τόνισε: “Η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε αυτή τη φορά με ψηλά το κεφάλι, έχοντας εκτελέσει την εντολή του ελληνικού λαού φτάνοντας στα όρια της λαϊκής εντολής. Από εδώ και πέρα είναι στα χέρια των δανειστών για να αποδεχθούν, ή όχι τη δική μας πρόταση. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδώσει ούτε την εθνική της κυριαρχία, ούτε την αξιοπρέπειά της. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κερδίσουν με το να δουν την Ελλάδα να γονατίζει, η Ελλάδα δεν γονατίζει και το ότι δεν γονατίζει το απέδειξε σήμερα με αυτά τα παιδιά”, εξαίροντας παράλληλα τον επαγγελματισμό τους, την ακρίβειά τους και “το υψηλό ηθικό”, που όπως είπε – “έδωσαν το παρών σε αυτήν την επίδειξη”.

Την επίδειξη παρακολούθησαν ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ήσυχος, ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Αιγύπτιος υπουργός ‘Αμυνας αναχωρεί απόψε από την Αθήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Δεν προστατεύει τίποτε, οι λαθρομετανάστες αυξήθηκαν 500%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε κυριε dexihalf.
    Ειναι δυσκολο να αντιληφθει κανεις!!!!!.
    Οτι τα φουσατα,η ορδες βαρβαρων-λαθρο.
    Που μας το ερχονται εξ Ανατολων.
    ΑΠΟ αυτους, οι μισοι ειναι Τζιζαντ.
    Εχου το ελευθερας,και την εντολη να εισβαλλουν,κυριως στην χωρα μας.
    Ποιος, εδωσε την εντολη,ποιος μπορει να επιβαλει,τετοιου ευρους πρακτικες εφαρμογες.
    Μονον οι Μαφιοζοι Αμερικανοι ηγητορες!.
    Ξετεις ποσα εκατυμμυρια μεταναστες υπαρχουν εδω.Ερχονται χιλιαδες καθε μερα!!!!.Και δεν φευγει κανεις!!!!.
    Αν δουλεψει ο εγκεφαλος, θα γινει κατανοητο.
    Αν οχι, ας απαντησει ο κυριος Σαββας,δεν περιμενω,να μας πει ακριβως την αληθεια,αλλα ας πει την αποψη του,και οποιος αλλος μπορει να απαντησει,βεβαιως.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σχεδιασμός αντικατάστασης του πληθυσμού έχει γίνει με το σχέδιο kallergi.
    Οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πιόνια, από την εποχή των Αγανακτισμένων που η κάτω πλατεία ήταν γεμάτη λαθρομετανάστες. Μερικοί φύλαγαν τσίλιες μη πάει η αστυνομία και βρει παράνομες ουσίες από τα ρεμάλια του ΣΥΡΙΖΑ που έδρευαν στις σκηνές χορηγίας του Soros. Έκαναν δε και συνελεύσεις άμεσης Δημοκρατίας όπου επιδίωκαν την ψήφο μόνο των λαθρομεταναστών και των αριστερών, χωρίς την παρουσία Ελλήνων.

    Ο Professor Herwig Birg στη Γεμανία έχει γράψει γιατί στη Γερμανία οι πολιτικοί έκλεισαν τα 3 κέντρα Δημογραφίας. Αυτός δεν είναι τυχαίος, είναι ενάντια στο Ισλάμ και έχει γράψει αντίστοιχο βιβλίο

    http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/udo-ulfkotte/die-wahrheit-kulturabbruch-durch-masseneinwanderung-bildungsferner-migranten-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λόγια και η θέληση.

    Μερικές παρατηρήσεις μόνο επειδή είδα στην εικόνα το σήμα των πεζοναυτών κάτω από το μικρόφωνο στα δεξιά.Η ταπεινή μου γνώμη:

    Έγιναν τόσα εξοπλιστικά προγράμματα και η 32η ταξιαρχία πεζοναυτών σήμερα δεν διαθέτει ούτε αμφίβια ΤΟΜΑ ούτε ταχύπλοα σκάφη εφόδου.Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα.
    Τα τρία ΖUBR και οι Ζodiac δεν αρκούν.Τα 5 LST δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πρώτο αποβατικό κύμα, ούτε σε όλες τις περιπτώσεις. Οι πεζοναύτες είναι επίλεκτο επιθετικό εργαλείο. Όταν δεν έχουν τέτοια μέσα τους "ευνουχίζεις".

    19 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων δεν έχουμε:

    1) Τα μεταφορικά ελικόπτερα που πρέπει να είχαμε στην ΑΣ
    2) Τα αμφίβια ΤΟΜΑ που έπρεπε να είχαμε
    3) Τα ταχύπλοα σκάφη εφόδου που έπρεπε να είχαμε

    Ο χρόνος και η ισχύ πυρός των μονάδων, γι' αυτόν που υστερεί αριθμητικά είναι βασικό. Αντιδρώ γρήγορα και χτυπάω δυνατά στο σημείο που απαιτείται. Υπεροχή στο σημείο με γρήγορη κινητοποίηση των δυνάμεων. Ευελιξία και ισχύς πυρός.

    Η ταξιαρχία πεζοναυτών και οι μοίρες αμφίβιων καταδρομών είναι εργαλείο άμεσης επέμβασης. Όχι μόνο αμυντικό αλλά και επιθετικό. Ο κύριος ρόλος τέτοιων μονάδων είναι επιθετικός. Ο ρόλος των πεζοναυτών δεν μπορεί να περιορίζεται σε ρόλο ανακατάληψης νησιών μικρομεσαίου μεγέθους με Zodiac και...ΑΒΑΚ ή επίλεκτου μηχανοκίνητου πεζικού ενίσχυσης φρουρών νήσων πριν επιτεθεί ο εχθρός. Το εργαλείο πρέπει να έχει πραγματικές δυνατότητες επίθεσης όπου απαιτηθεί από τις συνθήκες

    Οι 4 αμφίβιες μοίρες αποτελούν ουσιαστικά μια δεύτερη ταξιαρχία.

    Οι έφεδροι πεζοναύτες και οι έφεδροι αμφίβιοι καταδρομείς μέχρι ηλικίας 35 ετών μπορούν σε περίπτωση επιστράτευσης να είναι μία τρίτη ταξιαρχία αμφίβιου ρόλου.

    Έχουμε δηλαδή μία ταξιαρχία πεζοναυτών, 4 μοίρες αμφίβιων καταδρομών και τους έφεδρους πεζοναύτες και αμφίβιους καταδρομείς που μπορούν να αποτελέσουν μια τρίτη μικτή ταξιαρχία ενίσχυσης.

    Έτσι αν η Ελλάδα σήμερα είχε τα μέσα που προαναφέρθηκαν θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία ξεχωριστή Διοίκηση Αμφίβιων Δυνάμεων Αιγαίου & Ανατολικής Μεσογείου, πλήρως εξοπλισμένη σε κάθε λεπτομέρεια, ως "δεξί χέρι" του εκάστοτε αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Στρατηγικό εργαλείο αποφασιστικού πλήγματος. Η αμφίβια αυτή δύναμη να είχε την εξής σύνθεση και διάταξη:

    Ταξιαρχία πεζοναυτών(με ενισχυμένη σύνθεση):

    1) Ένα τάγμα πεζοναυτών με έδρα την Καβάλα
    2) Ένα τάγμα πεζοναυτών με ταχύπλοα σκάφη εφόδου με έδρα τη Σκύρο.
    3) Ένα τάγμα πεζοναυτών με ταχύπλοα σκάφη εφόδου με έδρα την Κάρπαθο.
    4) Ένα τάγμα πεζοναυτών με ένα ZUBR,ένα LST, ελαστικές λέμβους Zodiac και μερικά αμφίβια ΤΟΜΑ και άρματα μάχης, με έδρα την Κρήτη
    5) Ένα τάγμα πεζοναυτών με έδρα την Σαλαμίνα.

    Η ταξιαρχία να συμπληρώνεται από τουλάχιστον 40 μεταφορικά ελικόπτερα μεσαίας κατηγορίας και 5 ελικόπτερα βαρέων μεταφορών της ΑΣ. Τα άρματα μάχης της ταξιαρχίας και το πυροβολικό της να έχουν έδρα σε κάποια περιοχή της Αττικής και της Κρήτης.

    Όλα τα τάγματα της ταξιαρχίας να έχουν από δύο διμοιρίες εξειδικευμένες σε αποστολές αναγνώρισης.

    Η τρίτη επιστρατευόμενη μικτή ταξιαρχία πεζοναυτών- αμφίβιων καταδρομών με έφεδρους μέχρι 35 ετών ουσιαστικά δεν θα υπάρχει ως ξεχωριστή ταξιαρχία αλλά θα συμπληρώνει σε περιόδους κρίσης τα 4- 5 ενεργά τάγματα της ταξιαρχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως αντιλαμβανόμαστε λοιπόν η 32η ταξιαρχία πεζοναυτών με αυτό το μοντέλο θα αναβαθμιζόταν σε μεραρχία πεζοναυτών έστω και μειωμένης σύνθεσης για μεραρχία. Δίπλα σε κάθε τάγμα της σε Καβάλα, Σκύρο και Σαλαμίνα θα υπήρχε σε περιόδους κρίσης ένα δεύτερο επιστρατευόμενο ενώ τα δύο τάγματα με τα ειδικά ταχύπλοα σκάφη εφόδου(και τα μόνιμα σε διασπορά στα δύο αυτά νησιά μερικών ελικοπτέρων της ΑΣ) σε Σκύρο και Κάρπαθο θα μπορούσαν ΆΜΕΣΑ σε διάστημα ελάχιστων ωρών να ενισχύουν από αέρα και θάλασσα (το μισό τάγμα από τη θάλασσα το άλλο μισό με ελικόπτερα) τις τοπικές μοίρες αμφίβιων καταδρομέων και τα μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής και να προχωρήσουν μαζί σε ενίσχυση μιας μικρής φρουράς πεζικού ή καταδρομέων (που θα δέχεται επίθεση από τους Τούρκους) ή ανακατάληψη εντός πολύ μικρού χρόνου πριν "σφραγίσει αεροναυτικά ο εχθρός κάποιο μικρό Ελληνικό νησί και απαιτηθεί να επέμβουν πολλαπλάσιες δυνάμεις από Ελληνικής πλευράς, πιο δύσκολη επιχείριση, μεγαλύτερες απώλειες και όχι σίγουρη επιτυχία.

    Επιπλέον μια τέτοια διασπορά δυνάμεων θα επιτρέπει σε κάθε τάγμα να στέλνει σε μόνιμη βάση από έναν λόχο σε συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου (Καστελόριζο, Φαρμακονήσι κ.α.).Ένας λόχος πεζοναυτών με δικά του ταχύπλοα σκάφη εφόδου (από το τάγμα στην Κάρπαθο) ως ενίσχυση της τοπικής φρουράς στο Καστελόριζο θα λειτουργεί ως πολύ σημαντική ενίσχυση της τοπικής φρουράς. Ουσιαστικά οι Τούρκοι σε περίπτωση αιφνιδιαστικής επίθεσης θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν δύο τάγματα σε μία διαδρομή από αέρα(το ένα) και θάλασσα(το δεύτερο). Οι απώλειες τους θα είναι υψηλές ενώ ο χρόνος μάχης που θα απαιτηθεί θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα όχι απλώς να προχωρήσει σε αποστολή ακόμα πιο ισχυρών δυνάμεων αλλά ταυτόχρονα με τα άλλα τάγματα να χτυπήσει ΑΜΕΣΑ σε άλλους τομείς του Αιγαίου ως ανταπόδοση. Ταυτόχρονα θα της επιτρέψει σε διπλωματικό επίπεδο να "φρενάρει" το περιστατικό διότι οι Τούρκοι δεν θα έχουν προλάβει να πατήσουν το νησάκι ενώ ταυτόχρονα θα δέχονται πλήγμα αλλού. Η συμφωνία λοιπόν θα είναι " Ή το σταματάμε εδώ ή γενικευμένη σύγκρουση και όχι μόνο στο γήπεδο(πχ Καστελόριζο) που επιλέξατε εσείς να χτυπήσετε".

    Οι πεζοναύτες αποτελούν το δεύτερο ναυτικό της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και είναι στρατηγικό σφάλμα το ότι η Ελλάς τις καλές εποχές δεν προχώρησε στον άμεσο εξοπλισμό τους με τα κατάλληλα μέσα. Το κόστος δεν ήταν υψηλό. Το μόνο που χρειαζόταν (σε σχέση με τα μέσα που έχουν σήμερα) ήταν μερικά μεταχειρισμένα αμφίβια ΤΟΜΑ και ειδικά ταχύπλοα σκάφη εφόδου και αλλαγές στη σύνθεση και τη διασπορά της ταξιαρχίας. Μιλάμε για μερικά εκατομμύρια. Μην σκεφτεί κανείς ότι χρειάζονταν δις. 200 - 300 εκατομμύρια από τα εξοπλιστικά των πολλών δις των εποχών εκείνων..

    Όχι μόνο δεν το κάνανε αυτό αλλά 19 χρόνια μετά τα Ίμια συνεχίζει να μας απασχολεί το θέμα των μεταφορικών ελικοπτέρων της ΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.