27/6/15

Ευ. Βενιζέλος: Πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος - «Να μην συμπράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Η πολιτική απάτη μετεξελίσσεται τώρα σε πραξικόπημα που ευτελίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και  απειλεί το ιστορικό της κεκτημένο, τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Αποδεικνύεται με τον πιο ωμό τρόπο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου  ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε. Σπατάλησε  έξι πολύτιμους μήνες, επιδείνωσε όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αποδυνάμωσε την θέση της χώρας και την εξέθεσε σκόπιμα σε ακραίες απαιτήσεις των πιστωτών έχοντας στο μυαλό της εξαρχής την καταστρατήγηση της διαδικασίας του δημοψηφίσματος», συμπληρώνει ο κ. Βενιζέλος. «Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν λογαριάζουν και δεν λυπούνται τίποτα. Ούτε τις θυσίες του λαού που θέλει η χώρα να μείνει στο ευρώ, ούτε την εθνική βλάβη που προκαλεί παίζοντας εν ου παικτοίς.
»Πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος στο οποίο ελπίζω ότι δεν θα συμπράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι επιπλέον καθηγητής του δημοσίου δικαίου και θεματοφύλακας της ιστορικής μνήμης του Κωνσταντίνου Καραμανλή», προσθέτει.
«Συνεπώς το μόνο που μπορεί πλέον να κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου είναι να παραιτηθεί. Το δημοψήφισμα που φαντάστηκε ο νοσηρός εγκέφαλος της κυβέρνησης οδηγεί εκ των πραγμάτων και σε επίσπευση των εκλογών. Στον ενδιάμεσο όμως χρόνο πρέπει να προστατευθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η υπόσταση της εθνικής οικονομίας», καταλήγει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Ωστε η απόφαση του λαού είναι πραξικόπημα!
    Αυτο δεν θα το έλεγε ούτε ο Σόιμπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιστορικες στιγμες. Τωρα ο λαος καλειται να κλεισει μια εποχη προδοσιας και δοσιλογισμου. Μια εποχη με την Ελλαδα στα χερια απατεωνων και εγκαθετων κυβερνησεων. Ερμαιο στα χερια τοκογλυφων. Μια εποχη οπου η χωρα μας ηταν σε καθεστως υποτελειας, σε καθεστως βαριας σκλαβιας με μπολικη χρυσοσκονη. Μας επεβαλαν εναν τροπο δανεικης ευδαιμονιας για να μας παρουν την χωρα. Τα χρονια που μας μοιραζαν το μελλοντικο δημοσιο χρεος, κατεστρεφαν μεθοδικα τον παραγωγικο ιστο. Εξαφανισαν ολοκληρους τομεις της οικονομιας. Τα ναυπηγεια, την κλωστοϋφαντουρια, τα τσιμεντα, τα φαρμακα, την γεωργια και την κτηρνοτροφια. Μας κανανε μια χωρα εισαγομενων προϊοντων, χωρις μελλον. ΜΙα χωρα με ημερομηνια ληξης. Στην συνεχεια μας μετετρεψαν σε ζητιανους για το πιατο της επομενης ημερας. Εξωθησαν χιλιαδες στην αυτοκτονια. Εξωθησαν το καλυτερο κομματι της νεολαιας στην στην μεταναστευση. Μας εκαναν χωρα σκια. Οποιαδηποτε συμφωνια με τους αυτους που μας οδηγησαν σε αυτην την κατασταση, θα οδηγησει στο ιδιο αποτελεσμα, τον οικονομικο, πολιτισμικο και φυσικο μας θανατο. Οποιαδηποτε συμφωνια μαζι τους σημαινει παραδοση του λαου και της χωρας στους δολοφονους μας.
    Αντιθετα μια εξοδος απο αυτο το τουνελ, θα δημιουργησει ενα αναγεννητικο σοκ. Οι αναπτυξιακες μας δυνατοτητες ειναι απεραντες. Με ελληνικη κυβερνηση, χωρις περιορισμους και πλαφον, χωρις "επιδοτησεις", χωρις καταστροφη αγροτικων προϊοντων για την "συγκρατηση των τιμων!", η αναπτυξη θα ειναι θεαματικη.
    Αυτο που προεχει ειναι να κρατησομε την πατριδα. Να κρατησομε τα σπιτια μας και την γη μας.
    Ολα αυτα θα χαθουν αν επιλεξομε την πραμαονη στην γιαφκα των τοκογλυφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από πότε το δημοψήφισμα είναι πραξικόπημα ;

    Μήπως ο εν θέματι κακοποιός καλόμαθε τόσο καιρό που δεν τον έχουν τυλίξει σε αρκετές κόλλες χαρτί για τις εθνικές καταστροφές και δεν τον οδήγησαν στην φυλακή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανεπίτρεπτο το site να μεταφέρει δηλώσεις ενός τόσο μισητού ανθρώπου που κατέστρεψε την χώρα και πάνω από όλα καταστρατήγησε τους θεσμούς. Θα μου πείτε δημοκρατία έχουμε. Σωστά. Που είναι οι δηλώσεις τον τριών πρώτων κομμάτων της χώρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.