24/8/15

Αδιόρθωτοι αμοραλιστές - Βούτσης: Αν δεν εκλεγούμε θα καταψηφίσουμε μέτρα του Μνημονίου

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ...»
Γιατί να στηρίζουμε το Μνημόνιο αν δεν κυβερνάμε, ήταν το νόημα των δηλώσεων που έκανε νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης. 
«Αν δεν τύχουμε μίας νέας έγκρισης (σ.σ. από το λαό) δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί», είιπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.  
Αναφερόμενος στην απόφαση να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ο κ. Βούτσης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. «Το είχαμε πει ότι αν δεν έχουμε ούτε 120 στην ψηφοφορία στις 13 Αυγούστου, θα πάμε σε εκλογές. Εξαντλήθηκε ο κύκλος των δυνατοτήτων μας. Είχαμε προειδοποιήσει γι' αυτό και χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας είχε πει "θα προχωρήσουμε μαζί ή δεν θα προχωρήσουμε καθόλου". Είχαμε έξι αναρτημένα νομοσχέδια και σοβαρές διατάξεις, τα οποία δεν μπορούσαμε πλέον να νομοθετήσουμε και να τα περάσουμε. Εφόσον δεν επετεύχθη το 120, η απόφαση για εκλογές ήρθε αυτόματα. Επί της ουσίας η απόφαση και κυρίως το ζήτημα της συμφωνίας ελήφθη από τους ίδιους τους οποίους έριξαν την κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα απολογηθούμε επειδή δεν μένουμε με 117 να κυβερνάμε; Δεν θα αρκούσε το να διερευνηθεί από τη δική μας πλευρά η δυνατότητα διαμόρφωσης μίας νέας πλειοψηφίας. Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η κίνηση και δείχνει σεβασμό. Θα πρέπει τώρα να ξέρει ο κόσμος ότι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι η τήρηση των βασικών θεμάτων που συμφωνήσαμε».
Ερωτηθείς με ποιους θα συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης είπε ότι η απάντηση θα ανιχνευθεί στο αποτέλεσμα των εκλογών.«Θα δούμε τις σταθερές γύρω από τις οποίες θα κινηθούμε, υπάρχει διάθεση να αξιοποιηθεί το νεότερο στελεχικό δυναμικό, που σε κρίσιμη περίοδο έδωσε το δικό του στίγμα. Θα προσπαθήσουμε να είναι μία συνεκτική και με σαφή κατεύθυνση Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα γίνει ένα συλλογικό όργανο κατά το καταστατικό, όπου θα παρουσιαστεί η κεντρική ιδέα, οι άξονες και οι στόχοι του εκλογικού κυβερνητικού προγράμματος. Όσοι συμφωνήσουν σε αυτό, θα έχουν θέση και στο ψηφοδέλτιο».
Πηγή: iefimerida

4 σχόλια:

  1. Αντίληψη καί ἀπόψεις καφενείου. Δυστυχῶς.
    Ἀκαλλιέργητοι ἄνθρωποι, νομίζουν ὅτι ὅλα εἶναι στά μέτρα τῆς δικῆς τους μειωμένης καί κουτοπόνηρης κατανοήσεως. Ἡ συνέπεια λόγων καί ἔργων, δέν φαίνεται νά τούς λέει τίποτα!
    Μέ τήν ἴδια χοντροκοπιά πού λέγεται ὅτι "τώρα ψηφίζω ἔτσι καί ἄν εἶμαι ἀπό ἄλλη θέση, ψηφίζω ἀλλιῶς", μέ τήν ἴδια λοιπόν χυδαιότητα, ἄλλοι ἀκραῖοι ἁπλοποιοῦν τά διλήμματα καί γίνονται εὔκολα νεοναζιστές.
    Μεταξύ τοῦ "Δεξιοῦ" ναζισμοῦ τῆς ἀπάνθρωπης καί ὠμῆς βίας (αὐστηρότητα , τάξη... ) , καί τοῦ "Αριστεροῦ" ναζισμοῦ τῆς ἀσυνέπειας καί τῆς αὐθαιρεσίας μέ παραπλάνηση τοῦ λαοῦ (χαλαρότητα, ...χάος...), ὑπάρχει ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μονο αυτό φανερωνει το πολιτικο ποιον του ομιλουντα .ο οποιος ας μην ξεχναμε ότι συναποτελει το βασικο πυρημα του τσιπρα......
    Βρε ουσττττττ αππο εδώ ...ασε μας στη δυστυχια μας και κοιταξε τα δικα σου μπας και σωσεις την οικογενεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ηθικός εκπεσμός τής Ελλάδας είναι μοναδικός στα περίπου 200 χρόνια ιστορίας τού Νεοελληνικού κράτους. Δεν γνώριζα το παρακάτω περιστατικό κι έτυχε σήμερα να υποπέσει στην αντίληψή μου.

    Επίδομα ανηλίκου για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την αδερφή της έπαιρνε έως πέρυσι η μητέρα της!

    Δεν επιστρέφει τα παράνομα επιδόματα η μητέρα της Κωνσταντοπούλου


    Όταν ένας τόπος καταντά, διότι ασφαλώς περί κατάντιας πρόκειται, να κυβερνάται από τέτοιους ανθρώπους, τι περιμένετε; Πού είναι ο "κυρίαρχος" (sic) λαός, που τόσοι και τόσοι επικαλούνται, να πάρει τις τύχες του στα χέρια του; Μήπως ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο, πέρα των όσων τον αφορούν ατομικά, με την πολύ στενή έννοια του όρου; Διότι και αυτό τον αφορά, αλλά κάπως εμμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.