8/8/15

Πρόσφυγες στην Ελλάδα: Η εκρηκτική συνάντηση της ευρωπαϊκής με τη μεσανατολική κρίση

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η ροή προσφύγων από τις αραβικές χώρες προς την Ελλάδα, όπου τώρα συναντώνται τα αποτελέσματα του «Ιμπεριαλισμού του Χάους και της Καταστροφής», που εφαρμόζουν Δύση και Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, με τα αποτελέσματα των μεθόδων του «καπιταλισμού της καταστροφής» που εφαρμόζουν επί της Ελλάδος οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμοί, το ΔΝΤ και οι «Αγορές».
Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις αραβικές χώρες περνούν, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, από την Ελλάδα στην Τουρκία σε αναζήτηση καταφυγίου, με την Ελλάδα να είναι η υπ’ αριθμόν ένα είσοδος στην Ευρώπη. Εκατομμύρια ακόμα περιμένουν την ευκαιρία να το πράξουν. Η Ελλάδα αδυνατεί να τους υποδεχθεί και η Ευρώπη δεν θέλει, ενώ ένας νέος, σοβαρός παράγων αποσύνθεσης έρχεται να προστεθεί στην ήδη κατεστραμμένη οικονομία και το ελληνικό κράτος.

Οι πρόσφυγες προσπαθούν να σωθούν από τα καταστροφικά αποτελέσματα των στρατιωτικών επεμβάσεων, των βομβαρδισμών και της υποστήριξης εξτρεμιστικών κινημάτων από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας και του ΝΑΤΟ. Είναι ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» στον οποίο δηλώνει τώρα περισσότερο από πρόθυμη να συμμετάσχει η υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας, όπως προκύπτει από τις επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού της επί της ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Φυσικά, η Ελλάδα, ακόμα κι αν βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που βρίσκεται, είναι αδύνατο να υποδεχθεί αυτό το τεράστιο προσφυγικό κύμα, που έρχεται τώρα σε μια χώρα και ένα κράτος κατεστραμμένα από τους «οικονομικούς βομβαρδισμούς» των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των «Αγορών». Ο κίνδυνος ανεξέλεγκτων καταστάσεων είναι περισσότερο από υπαρκτός.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και μάλιστα η γαλλική και η βρετανική κυβέρνηση, που έχουν άμεσα προκαλέσει αυτή την διεθνή τραγωδία, αδιαφορούν για τα αποτελέσματά της. Η «βοήθεια» που προσφέρει η ΕΕ για την υποδοχή προσφύγων είναι αστεία για το μέγεθος του προβλήματος και οι υπόλοιπες χώρες της ‘Ενωσης ουσιαστικά αρνούνται να δώσουν καταφύγιο στα εκατομμύρια των δυστυχισμένων που εξεδίωξαν από τα σπίτια και τις χώρες τους! Εξυπηρετούνται από τη συσσώρευσή τους σε μια χώρα της ΕΕ, που καθιστούν ήδη buffer zone μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, προσθέτοντας έτσι ακόμα έναν σοβαρό παράγοντα για την καταστροφή της Ελλάδας και την εσωτερική διάλυση και αποσύνθεσή της, αλλά και έναν επιπλέον παράγοντα και μοχλό εσωτερικής αποσταθεροποίησης.

Η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα πράγματα χειρότερα με την παντελή έλλειψη πολιτικής και τη μεγάλη έλλειψη σοβαρότητας που την διακρίνει. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε στοιχειωδώς κάτι που, για να είμαστε δίκαιοι, θα ξεπερνούσε βέβαια και την αποτελεσματικότερη  ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ελληνικός τύπος, 55.000 κυρίως πρόσφυγες αλλά και μετανάστες εντοπίστηκαν τον Ιούνιο και 32.000 τον Ιούλιο. Καθημερινά, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εντοπίζονται και συλλαμβάνονται περίπου 1800 άνθρωποι που προσπαθούν να μπουν στο ελληνικό έδαφος. Σε δύο μήνες έφτασε στην Ελλάδα το ισοδύναμο του πληθυσμού της Λέσβου (88.000), που είναι το τρίτο σε μέγεθος ελληνικό νησί. Πληροφορίες από ανώτατους αξιωματικούς του Λιμενικού κάνουν λόγο για 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες σε καταυλισμούς στην Τουρκία λόγω της συριακής κρίσης.

6 σχόλια:

  1. Άρθρα σαν το ανωτέρω παραπληροφορούν και κυρίως αναδεικνύουν τον απομονωτισμό - παρωπιδισμό της Ελληνική κοινωνίας.
    Η λευκή και γκρίζα προπαγάνδα δεν έχει αρχή και τέλος σε αυτήν την χώρα.
    Η Ελλάδα συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία αυτού του ρεύματος φυγής ειδικά από την Συρία διότι ανήκει στην δύση, είναι μέλος των διεθνών οργανισμών που αναφέρεται το άρθρο, αλλά κυρίως διότι ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις πριν 2 μήνες, συνυπέγραψε την παράταση των απαγορευτικών μέτρων κατά της Συρίας, εμβαθύνοντας με αυτό τον τρόπο και την συμμετοχή της αλλά και την κρίση στην Συρία.
    Ταυτόχρονα, υπέγραψε όλες τις πρόνοιες τις ευρωπαϊκής ένωσης για την διαχείριση και ανακούφιση των προσφύγων.
    Ας μην εμφανιζόμαστε λοιπόν ως καλοί Σαμαρείτες διότι μόνο κάτι τέτοιο δεν είμαστε.
    Αναφέρομαι πάντοτε στους Σύριους πρόσφυγες κι όχι σε τυχόν οικονομικούς μετανάστες.
    Πριν να γράψουμε οτιδήποτε και επειδή η Ελλάδα πλέον τυγχάνει να είναι μια νομαρχία της Ευρώπης , καλό είναι να ενημερωνόμαστε για το τι αποφασίζει η κεντρική διοίκηση , που πλέον ονομάζεται και ΘΕΣΜΟΙ, απόφαση και αποφάσεις που μας καθιστούν συνεργάτες και συνεκτελεστές των αποφάσεων της.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάνεις λάθος

      η άλλη επαρχία της Ευρώπης, η Ιταλία, σε συνεργασία με το διοικητηριο, παίρνει τα μέτρα της σε σχέση με την απέναντι ακτή.
      Οπότε θα μείνει ανοικτά μόνο η δίοδος από Τουρκία προς Ελλάδα.
      Την Τουρκία την γλείφουν όλοι και αυτή είναι περισσότερο από πρόθυμη να τους σπρώξει στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. waves,
      Μελέτησε την παρακάτω ιστοσελίδα.
      1.
      http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/financing/fundings/security-and-safeguarding-liberties/internal-security-fund-borders/index_en.htm
      2.
      Αυτό είναι ενα ενδιαφέρον άρθρο :
      http://time.com/3827862/eu-mediterranean-refugees-europe-libya-italy-lampedusa-migrants-asylum-seekers/
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  2. Μερικές σοφές ρήσεις για την προπαγάνδα:
    1.
    Αυτοί που ελέγχουν τα media έχουν ως στόχο τον κατακερματισμό της κοινωνίας, ώστε να μετατραπεί το άτομο σε παθητικό, απομονωμένο καταναλωτή… Ευτυχώς ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου αρνείται να υποβαθμιστεί σε παθητικούς καταναλωτές.» -
    Νοαμ Τσόμσκι, Αμερικανός γλωσσολόγος, συγγραφέας και ακτιβιστής.
    2.
    Η τηλεόραση είναι η λογοτεχνία των αγραμμάτων, η κουλτούρα των ακαλλιέργητων, ο πλούτος των φτωχών, η κτήση των ακτημόνων, η αποκλειστική λέσχη για τις
    αποκλεισμένες μάζες.
    Λι Λόβινγκερ, Αμερικανίδα δικαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΥΣΙΚΑ, το ανωτέρω άρθρο δεν... παραπληροφορεί (!), όποως ισχυρίζεται προηγούμενος σχολιαστής.
    Αντίθετα, θέτει το πρόβλημα σε κατ' αρχήν σωστή πολιτκή βάση.
    Ωστόσο, δεν νομίζω ότι οι " ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και μάλιστα η γαλλική και η βρετανική κυβέρνηση, που έχουν άμεσα προκαλέσει αυτή την διεθνή τραγωδία, αδιαφορούν για τα αποτελέσματά της", αλλά νομίζω ότι αντίθετα, τα επιδιώκουν!
    Η γαλλική λόγω του ότι απλά ακολουθεί την Γερμανία η οποία έχει σχέδια καταστροφής των εθνών κρατών της Νοτίου Ευρώπης, προκειμένου να διαιωνίσει μιά κυριαρχία επί αυτών, αποικιακού τύπου, σύν επαναβίωση σχεδίων Κάϊζερ για χρήση του Ισλάμ μέσω Τουρκίας..
    Και η Βρετανία, διότι ακολουθεί τίς ΗΠΑ, πού δεν θέλουν τίποτα υγιές πολιτκά σε όλη την Μεσόγειο, όπως και ούτε σε όλη την κεντρική και δυτική Ευρωπη, διότι η φυσική ροή των πραγμάτων θα οδηγήσει σε αυξανόμενες ποσοτικά και ποιοτικά συνεργασίες και μείωση της επιρροής των ΗΠΑ.
    ΣΥΝΕΠΩΣ η κρίση του μεταναστευτικού ΔΕΝ θα λυθεί στα πλαίσια της Ε.Ε. αλλά θα καρκινοβατεί εκεί μέχρι τελικής αλλοιώσεως των ἐθνικών-κοινωνικών συσσωματώσεων, αλλά και καταρρεύσεως των πραγμαιτκών οικονομιών, της Νοτίου Ευρώπης.
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "μανούλα" στα ψευδή πολιτισμικά διλήμματα, και η μητέρα των ψευδών (εγκεφαλικών, διανοητικών, ατελέσφορων, "εικονικών") προοπτικών για λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιότιμε κύριε,
      ποιά ειναι η κατ΄αρχήν σωστή πολιτική βάση;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.