8/8/15

Άλλος ένας παράδεισος σας περιμένει, κοντά στη «στέγη» του Πόντου (φωτο, βίντεο)

Άλλος ένας παράδεισος σας περιμένει, κοντά στη «στέγη» του Πόντου (φωτο, βίντεο)

Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, κοντά στις κορυφές των Ποντικών Άλπεων. Για να φτάσει κανείς εκεί δεν έχει παρά πάει στο Τσαμλίχεμσιν και από κει να πάρει το χωματόδρομο μέσα από την πανέμορφη κοιλάδα Φουρτούνα (Fırtına Vadisi) και στη συνέχεια, αφού ανεβεί στην κορυφογραμμή, να οδηγηθεί στο παρχάρι Αμπαρλί.


Το Αμπαρλί θα σας εντυπωσιάσει με τα πέτρινα σπίτια και τους φιλόξενους κατοίκους του.
Στη συνέχεια, αφού αφήσετε το Αμπαρλί, μετά από έναν δρόμο 3,5 χλμ θα αντικρύσετε την αλπική λίμνη Μπαλικλί (Balıklı Göl), η οποία φυσικά δεν είναι μόνη της εκεί ψηλά, αφού σε μικρή απόσταση απ' αυτήν υπάρχουν άλλες έξι μικρότερες λίμνες.
Επειδή η πρόσβαση είναι δύσκολη, στις επτά λίμνες θα συναντήσετε μόνο λίγους και... τρελούς. Συνήθως κατασκηνώνουν εδώ αλπινιστές που χρησιμοποιούν την περιοχή ως βάση για να σκαρφαλώσουν και να φθάσουν στη «στέγη» του Πόντου, που αγγίζει τα 4.000 μέτρα.
Αυτό που θα σας κάνει εντύπωση πάντως, εκτός από τα κρύα νερά και τα πεντανόστιμα ψάρια, αν ψαρέψετε, είναι η καταπληκτική χλωρίδα, με εκατοντάδες είδη λουλουδιών, τα περισσότερα από τα οποία ενδημικά.
Καλή ανάβαση...
                           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.