4/9/15

Η ποιότητα του πολιτικού λόγου και οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου

Η τρέχουσα προεκλογική περίοδος με τις ηγεσίες των κομμάτων σε προβολή «πρώτου πλάνου», τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, καθώς και  περίγυρος των άμεσων συνεργατών τους (ως επιλογές τους) δικαιώνουν το γνωστό ..... «μέτρο όλων ο άνθρωπος».....
Όντως είναι ο άνθρωπος, το άτομο αυτό καθεαυτό που αξιώνει ή απαξιώνει ό,τι εκπροσωπεί, έστω και κατά φαινόμενο.

Το μέτρο στην πολιτική ζωή της Ελλάδας σήμερα όσο ποτέ άλλοτε το δίνει ο πολιτικός κόσμος, καθ’ όλα προκλητικός για την νοημοσύνη μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Σήμερα οι πολίτες κατά πλειοψηφία βιώνουν εμφανώς προβληματισμένοι - δεδομένου του αδιέξοδου στην οικονομία – αφ’ ενός τον εμφανή άμετρο εμπαιγμό με την παρουσίαση της αποτυχίας ως επιτυχίας και την υπεραισιοδοξία για βελτίωση συνθηκών και ανάκαμψης στην οικονομία και αφ’ ετέρου την έκφραση χυδαιότητας (ενδυμασία, λεκτικό, χειρονομίες, μορφασμούς...) των πολιτικών, δηλαδή του έμψυχου δυναμικού του πολιτικού κατεστημένου. Για πολλούς ο προβληματισμός είναι πιά αγωνία, για άλλους κίνητρο για φυγή – αναζήτησης ελπίδας αλλού, όμως το πλέον οδυνηρό  είναι ότι χάθηκε το μέτρο στη Δημοκρατία μας, αφού όσοι την επικαλούνται είναι και κινητοί φορείς απαξίωσής της απροκάλυπτα πια.
Η κακή ποιότητα, στυλ «τουρκομπαρόκ», των πολιτικών μας στο 90% δεν μας επιτρέπει να είμαστε υπερήφανοι ούτε για την δημοκρατία μας πολύ περισσότερο για την εθνική μας ανεξαρτησία (στα δεδομένα της διεθνούς κοινότητας), ούτε να ελπίζουμε σε μελλοντική οικονομική ανάκαμψη.
Άλλωστε οι πολιτικοί μας μέχρι της στιγμής μας καλούν να επιλέξουμε όχι ποιότητα σχεδίων ανάκαμψης και λύσης του οικονομικού αδιέξοδου, αλλά ποιότητα και ποσότητα αντεγκλήσεων, προσωπικών αντιπαραθέσεων, λασπολογίας , «μαγκιάς» εγκεφαλικής και ηθικής ανεπάρκειας γενικώς «φτήνια »..........  

Μ’ άλλα  λόγια

 «το χωριό καίγεται και η όμορφη χτενίζεται».................................

Έλληνες καλή φώτιση στις επιλογές σας εγώ δεν έχω , δεν βλέπω.

            Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος
Δικηγόρος Γυθείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.