11/9/15

Ξενοδόχοι Κω: Χάσαμε 7 εκατ. ευρώ εξαιτίας του άλυτου μεταναστευτικού ζητήματος - Η κ. Τασία στο επικρατείας, για επιβράβευση!

«Να εφαρμοστούν μέτρα για  την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος στην Κω προκειμένου να ελαφρυνθούν οικονομικώς οι επιχειρήσεις από τις τραγικές συνέπειες του θέματος αυτού»,επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Κωνσταντίνα Σβύνου προς τους  υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και Οικονομίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού  Νίκο Χριστοδουλάκη.

Πιο συγκεκριμένα, σε  υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων Κω αναφέρθηκε ότι: « Σε μια πρώτη καταγραφή, αριθμούνται περίπου 120.000 ακυρωμένες διανυκτερεύσεις από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51.000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων. Οι απώλειες οικονομικά εκτιμούνται σε πάνω από 7 εκατ. ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων του νησιού».

Σύμφωνα με το υπόμνημα, «το νησί αντιμετωπίζει πρωτοφανή, στην τουριστική ιστορία του, αριθμό ακυρώσεων. Από το έτος 1980, που περίπου παρακολουθούμε τα στατιστικά στοιχεία , δεν έχει καταγραφεί τέτοιος αριθμός ακυρώσεων. Σε μια πρώτη καταγραφή αριθμούμε κοντά στις 120.000 διανυκτερεύσεις που έχουν ακυρωθεί από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51.000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων, που ματαίωσαν τις διακοπές τους. Οι απώλειες οικονομικά εκτιμούνται σε πάνω από 7 εκατ. ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων του νησιού της Κω και βεβαίως πολλαπλάσια για την υπόλοιπη οικονομία του νησιού, που εξαρτάται απόλυτα από την άφιξη των τουριστών».

Τέλος η κ. Σβύνου τόνισε ότι: «ο στόχος της Ένωσης είναι σε συνεργασία με τον Δήμο της Κω και την Περιφέρεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να επιτευχθεί μια καλύτερη αντιμετώπιση στη δοκιμαζόμενη τουριστική οικονομία της Κω».
Πηγή: http://www.enikonomia.gr/timeliness/33775,Jenodoxoi-Kw-Xasame-7-ekat-eyrw-exaitiastoy-alytoy-metanasteytikoy-zhthmatos.html

8 σχόλια:

  1. Nomizw einai h prwth fora pou kanenas apo tous ypopshfious den thelei na ginei prwthypourgos! Einai h prwth fora pou dinei maxh epibiwshs to systhma kai gia auto psaxnoun oloi na synergastoun! As to dialysoume!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψηφίζοντας ΧΑ; Είναι η μόνη που απέμεινε, που δεν είχε ανάμειξη στην καταστροφή τής χώρας. Κι όμως, δεν είδα ούτε έναν, μα ούτε ΕΝΑΝ (εκτός από μένα) να διαμαρτύρεται, επειδή τούς απέκλεισαν από το καραγκιοζιλίκι, που λέγεται ντιμπέιτ. Είδα διάφορα σχόλια στην σχετική ανάρτηση, αλλά μόνο το δικό μου αφορά στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα, το οποίο πέρασε απαρατήρητο.

      Διαγραφή
    2. Στο χθεσινοβραδυνό άρθρο για την άρση της ασυλίας του Ντεμιρτάς έκανα σχόλιο για την περίπτωση της ΧΑ. Για τις συλλήψεις βέβαια, αλλά για την περίπτωση της ΧΑ.
      Ως προς το ντιμπέιτ, μάλλον καλύτερα που δεν συμετείχε σε αυτή τη στημένη παράσταση. Μάλλον...

      Διαγραφή
    3. Δε διάβασες το σχόλιο μου στο debate προφανώς! Κι εγώ διαμαρτυρηθηκα γιατί η μη συμμετοχή τους τους δίνει τη δυνατότητα να κρυφτούν, στο δημοψήφισμα όμως εμφανίστηκαν! Δεν γίνεται να γκρεμισεις το σύστημα ψηφίζοντας ένα συστημικο κόμμα, μην μπερδεύεσαι! Δεν είναι το μέλλον της Ελλάδας ούτε να γίνει florida ούτε βόρεια Κορέα, ούτε μπουρδελο ούτε μπανανια, το μέλλον είναι εθνικό σύγχρονο κράτος που θα δούλευει για τους Έλληνες όπου και αν αυτοί βρίσκονται και οι Έλληνες θα δουλεύουν για αυτό όπου κι αν βρίσκονται!

      Διαγραφή
    4. Όλοι είναι μέρος του συστήματος, όλα είναι μαγαζάκια μην γελιέστε! Η χα όπως και οι υπόλοιποι έχουν μηδενική πολιτική παιδεία και είναι εξίσου επικίνδυνοι! Μα έχουν τις ίδιες αποψεις με τον Λαφαζανη και τον κουτσουμπα

      Διαγραφή
    5. Με τι κριτήρια βγάζεις την ΧΑ κόμμα συστημικό;

      Σε καμμία περίπτωση δεν είπα ότι είναι το μέλλον τού τόπου, απλώς έψεξα το ότι σε ένα υποτιθέμενο δημοκρατικό debate, κάποιοι έχρισαν εαυτούς πιο δημοκράτες από άλλους.

      Διάβαζε προσεκτικά και φρόντιζε να καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος, διότι εσύ μάλλον μπερδεύεσαι.

      Διαγραφή
    6. τοσα χρονια δυναστηδες τα σογια ...ΠΑΣΟΚ ΝΔ και τα υπολοιπα σκατα που μας κυβερνουσαν...μια αλαγη χρειαζεται τωρα ..ας λεγετε και Χ/Α τι παραπανω θα μας κανουν? εαν γνωριζει ο λαος οτι κανει οτι θελει με την ψηφο του ας τους δωση μια φορα την ευκαιρια να δουμε και επειτα ας ξανα κανουμε εκλογες να τους βγαλουμε ..εαν και εφοσον δεν κανουν αυτα που υποσχονται!! γιατι τοσα χρονια και οι αλλοι εδιναν υποσχεσεις αλλα παρεμειναν στις υποσχεσεις.

      Διαγραφή
  2. Οι ξενοδόχοι της Κω, της Μυτιλήνης και των άλλων νησιών μας, που έχουν πληγεί από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δικαστικώς τα διαφυγόντα κέρδη τους, καθώς και οποιαδήποτε άλλη αποθετική ζημία, από τις ολέθριες πράξεις και παραλείψεις κρατικών οργάνων (Τασίας, Δρίτσα και βεβαίως, Τσίπρα) στο μεταναστευτικό.
    Επίσης, πρέπει να απαιτήσουν από το κράτος, πλέον, διακριτική φορολογική μεταχείριση στις επιχειρήσεις τους (ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ.), προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος να μπει λουκέτο.
    Έχουν σωματεία, να δραστηριοποιηθούν και να επιδιώξουν τα ανωτέρω. ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.