14/9/15

Οι πολίτες της ηρωικής πόλης Τζίζρε δίνουν ένα μήνυμα - Δείτε ποιο είναι το μήνυμά τους...

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, με έκτακτη ανάρτησή μας πληροφορήσαμε τον κόσμο για την ανακύρηξη της αυτονομίας σε επτά πόλεις, πρωτεύουσες ισάριθμων επαρχιών του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν.
Μια από αυτές είναι η Τζίζρε, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, η οποία αντιστάθηκε επί ένα μήνα και απέκλεισε τις εισόδους της πόλης, απαγορεύοντας την είσοδο της αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας.
Όσο πλησίαζε το Κουρμπάν Μπαϋράμ, που είναι η μουσουλμανική γιορτή της θυσίας, οι τουρκικές αρχές ενέτειναν τις προσπάθειές τους για είσοδο στην πόλη, για να μην παραμείνει απελευθερωμένη η πόλη στη διάρκεια του μπαϊραμιού, κάτι που θα είχε ιδιαίτερο συμβολισμού και για τους Κούρδους και για την τουρκική κοινωνία αλλά και για τη διεθνή κοινότητα.
Όλο το κράτος έπεσε πάνω στη Τζίζρε, χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα αλλά και επανδρωμένα αεροσκάφη, με σκοπό τον έλεγχο της πόλης.
Στη διάρκεια των επιθέσεων των δυνάμεων του κράτους, έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα, τα πτώματα των οποίων τα κρατούσαν σε ψυγεία, όσο διαρκούσε η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη αλλά και οι συμπλοκές μεταξύ των πολιτών και των δυνάμεων ασφαλείας.
Η απαγόρευση διήρκεσε από τις 20:00 της 4ης Σεπτεμβρίου μέχρι χθες, τις 07:00, που ήρθη η απαγόρευση με εντολή του Νομάρχη Σίρνακ.
Έτσι, οι πολίτες κήδεψαν και έθαψαν τους νεκρούς τους, με τιμές ηρώων και σύμφωνα με το τυπικό του υπό ίδρυση κουρδικού κράτους.
Δηλαδή, τους τύλιξαν με τις σημαίες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και τους κήδεψαν, με την πομπή των νεκρών να την ακολουθεί ένα πλήθος περίπου πενήντα χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι κουβαλούσαν σημαίες του ΡΚΚ και πορτραίτα των νεκρών και του ηγέτη Άπο.
Στην τελετή της κήδευσης των νεκρών συμμετείχαν βουλευτές και στελέχη του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (ΗDΡ).
Να σημειωθεί ότι το βράδυ, μετά τις κηδείες, ο νομάρχης κύρηξε και πάλι απαγόρευση κυκλοφορίας στην ηρωική Τζίζρε.
Παραθέτουμε να ονόματα των νεκρών, ως πράξη τιμής στους αγωνιστές της ελευθερίας και σας καλούμε να παρακολουθήσετε το βίντεο, για να διακρίνεται τη δίψα για ελευθερία και την αποφασιστικότητα ενός λαού που δίνει έναν άνισο αγώνα απέναντι σε ένα ισχυρό και βάρβαρο κράτος.
                           
  1. Selman Ağar (ετών 10)
  2. Sait Cağdavul (ετών 19)
  3. Osman Çağlı (ετών 18)
  4. Cemile Çağırga (ετών 13)
  5. Özgür Taşkın (ετών 20)
  6. Meryem Süne (ετών 53)
  7. Maşallah Edin (ετών 35)
  8. Zeynep Taşkın (ετών 18)
  9. Bünyamin İrci (ετών 15)
  10. Sait Nayci (ετών 17)
  11. Mehmet Erdoğan (ετών 75)
  12. Eşref Erdin (ετών 60)
  13.  Şahin Açık (ετών 75)
  14. Muhammed Tahir Yaramış (35 ημερών)
  15. Mehmet Emin Levent (ετών 21) 
  16. Suphi Saral (ετών 50) 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.