24/9/15

Δεν αποκλείει η Μέρκελ τον Άσαντ από μελλοντικές συνομιλίες για τη Σύρια

REUTERS/FABRIZIO BENSCH
«Θα πρέπει να μιλήσουμε με πολλούς παράγοντες, και σε αυτό εμπλέκεται και ο Άσαντ, αλλά υπάρχουν και άλλοι», ανέφερε η κ. Μέρκελ (φωτ. αρχείου) μετά τη λήξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των 28 της Ε.Ε. για την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.
Το ενδεχόμενο συμμετοχής του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στις μελλοντικές συνομιλίες για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία άφησε ανοιχτό η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της από τις Βρυξέλλες. 
«Θα πρέπει να μιλήσουμε με πολλούς παράγοντες, και σε αυτό εμπλέκεται και ο Άσαντ, αλλά υπάρχουν και άλλοι», ανέφερε η κ. Μέρκελ μετά τη λήξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των 28 της Ε.Ε. για την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.
Θα πρέπει να μιλήσουμε «όχι μόνον με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, αλλά και με τους σημαντικούς περιφερειακούς εταίρους, το Ιράν, σουνιτικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Από την πλευρά του ερωτηθείς για το ίδιο θέμα της συριακής σύγκρουσης, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι «το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να εξαρτάται από τον Μπασάρ αλ Άσαντ».
«Δεν μπορεί να υπάρξει μια επιτυχημένη μετάβαση εκεί αν δεν αποχωρήσει», σημείωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.