8/9/15

«Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»; Όχι, δεν το είπε ο Νταβούτογλου, ο Τσίπρας το είπε

Είναι εθνικά επικίνδυνος, να τον αποσύρει ο λαός

Άμεση αντίδραση από το Ποτάμι: Δεν μπορεί να είναι τόσο άσχετος! - Πέντε μέρες μόλις μετά την τελευταία πρόκληση των Τούρκων πως δεν υπάρχουν οριοθετημένα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ο τέως πρωθυπουργός προκαλεί αντιδράσεις  Θύελλα έχει ξεσπάσει από την εκφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν έχει σύνορα η θάλασσα», αναφερόμενος στο Αιγαίο και στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γερμανικού περιοδικού “Spiegel” ο τέως πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού το «απόλυτο μηδέν», τονίζοντας: «Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»; 

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Τσίπρα για το αν υπάρχουν ή όχι θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ποταμιού, το οποίο με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, σχολίασε σε αυστηρό τόνο: «Όσο για τη δήλωση ότι "δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα", δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε. Κάποιο λάθος έχει γίνει. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι τόσο άσχετος». 

Το θέμα, που έχει ανακύψει από την εκφορά του τέως πρωθυπουργού έρχεται μόλις πέντε μέρες μετά την εκ νέου έγερση ζητήματος θαλάσσιων συνόρων από την Τουρκία. Οι προκλητικότατες πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απαντήθηκαν άμεσα από την ελληνική πλευρά και την υπηρεσιακή κυβέρνηση. «Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών (Συνθήκη Λωζάννης του 1923, Πρωτόκολλο Αθηνών 1926, ιταλο-τουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο 1932). Οι Συμφωνίες αυτές είναι, βεβαίως, ισχυρές και δεσμεύουν την Τουρκία, και επομένως οι όποιες εν προκειμένω αμφισβητήσεις της, είναι νομικά αβάσιμες και αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Κούτρα.

Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. Η διαφορά μεταξύ ΓΑΠ και Τσίπρα είναι ότι ο πρώτος τα έλεγε από βλακεία, ενώ ο δεύτερος από ιδεοληψία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Apo blakeia sigoura oxi, o deuteros ta leei apo syndyasmo ideolhpsias kai gleipsimatos gia na diatirithei sthn eksousia kai o allos elege oti htan symferon gia thn patrida tou. Eipame prodoths gia na eisai prepei na anhkeis prwta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν καταργηθεί πάντως τα σύνορα de facto ! Μπαίνεις σε ένα πλοιάριο στο Μποντρούμ βγαίνεις στην Κω και δεν σε ενοχλεί κανένας.Δηλωνείς πρόσφυγας και πας στην Γερμανία τζάμπα.Καθίστε εσείς κλείστε εισητηρία ,βγάλτε διαβατήρια,φωτογραφίες και άλλα περιττά.Αυτά φυσικά ισχύουν μόνο για την Ευρώπη.Αν πάτε να το κάνετε αυτό στο Πακιστάν.Θα σας πετσοκόψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρικυμίας συνέχεια στην Συριζαική θάλασσα.
    Γνωστόν το χαρακτηριστικό του Έλληνος, κοντή μνήμη.
    Κατά το πρόσφατο παρελθόν η κλειστή θαλάσσια ζώνη της Συριζαικής, εταλανίσθει από μοναδικής σφοδρότητας έντονα καιρικά φαινόμενα.
    Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:
    06/02/2013
    Καθαίρεση Θεοδωρίδη
    Νωρίτερα ο κ Θεοδωρίδης είχε αποκαλέσει τα Ίμια «Καρντάκ», όπως δηλαδή τα λένε οι Τούρκοι, με ανάρτησή του στο Facebook, που έγινε μάλιστα την ημέρα εκείνης της θλιβερής επετείου του 1996.

    Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες», σημειώνοντας πως τα Ίμια «είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο».

    Ακόμη, υποστηρίζει ότι το επεισόδιο στα Ίμια αποτελεί την πιο ευφυή επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών, που είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρίδης υπογραμμίζει ότι μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική Αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων, που κοστίζουν ζωές και χρήματα.
    23/04/2013
    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία «μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, που δημοσιεύεται στα parapolitika.gr, ο οποίος - μιλώντας στην Κ.Ε. του κόμματός του- λέει επί λέξει: «Να αφήσουμε κατά μέρους τα εθνικά φαντασιακά, τους εθνικούς μας εχθρούς, γιατί σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα. Υπάρχουν ταξικά σύνορα».
    Από τις ανωτέρω δημοσιεύσεις, καθίσταται ευκόλως κατανοητό, ότι η πολιτική στελέχωση του συγκεκριμένου πολιτικού σχήματος, περιλαμβάνει στους κόλπους της άτομα τα οποία αποτελούν Ελίτ.
    Ναι αγαπητοί συνομιλητές.
    Μην σας ξεγελά ο αριστερίστικός μανδύας τους.
    Η γεωγραφία μέχρι και τις αρχές του 1900, εθεωρείτο υποδεέστερο μάθημα και μόνο για τα κατώτερα λαϊκά στρώματα, ενώ ο συνδυασμός της διδασκαλίας της με την ιστορία αποτελούσε άλλοτε εθνικιστική θρυαλλίδα και άλλοτε ταξικό εχθρό!
    Κατά το δοκούν λοιπόν.
    Παιδιά λοιπόν μιας άλλης εποχής, βρικόλακες και φαντάσματα του παρελθόντος, ξαναεμφανίζονται μπροστά μας.
    Τα σύνορα δεν είναι για να χωρίζουν, αλλά για να θυμίζουν και υπενθυμίζουν διαφορετικό τρόπο ζωής, συνήθειες , ήθη και έθιμα, προσωπική και οικογενειακή ασφαλή ή μη ασφαλή διαβίωση και παρουσία στην βάση των ισχυουσών τοπικών νόμων και γεγονότων, τα οποία πρέπει να γίνονται σεβαστά σε όποιον επιθυμεί την διάβαση τους ή να αποφεύγεται η διάβαση αυτών.
    (Άλλη αίσθηση έχεις όταν περνάς το τελωνείο στο Αμπού Ντάμπι και άλλη όταν εισέρχεσαι στην Σιέρα Λεόνε!)
    Όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι οι οποίοι κατά εκατομμύρια μετακινούνται καθημερινά από την μία χώρα του κόσμου στην άλλη.
    Επομένως η χρήση και διατήρηση συνόρων είναι κυρίως πολιτιστική προσφορά στην ανθρωπότητα με τις χώρες που τα σύνορα τους είναι τυπικές μελανιές πάνω σε μια κόλλα χαρτί να είναι και να παραμένουν δυσπρόσιτες και να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ελληνική ιστορία με τα μάτια των ξένων.
    Ο IRVING, έγραφε για την ελληνική ιστορία, μια εργασία η οποία μεταφράσθηκε και διδασκόταν χωρίς την αντικατάσταση ενός τόνου, μιας τελείας.
    Οι Έλληνες, εν αρχή τρέφονταν με ρίζες χόρτα και βαλάνους και επεριφέροντο εδώ και εκεί χωρίς πόλεις και νόμους.
    Εκπολιτίστηκαν από τις αποικίες τις Φοινίκης και της Αιγύπτου!
    Το πρώτο ελληνικό βασίλειο εσυστήθη εις Σικυώνα από τον Αιγιαλέα το 2089 προ Χριστού!
    Ο δε Κάμμερερ, έγραφε:
    Η ιστορία έχει ανάγκη την γεωγραφία διότι δια αυτής, καθορίζονται τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν σε πολιτικές και πολιτιστικές διαμορφώσεις.
    Η γεωγραφία μαζί με την ιστορία χρονολογία, αποτελούν τους οφθαλμούς της ιστορίας!
    Όμως για τον Κάμμερερ, η ιστορία διακρίνεται στις εξής περιόδους-αιώνες
    Πανάρχαιος-αρχαίος-Μεσαιών-Νέος –Νεότατος.
    Χρονολογικός δε ως εξής:
    Πανάρχαιος, από την εποχή του Αδάμ μέχρι την εποχή του Κύρου.
    Αρχαίος, από την εποχή του Κύρου μέχρι την εποχή του Θεοδοσίου.
    Μεσαιών, από Θεοδοσίου μέχρι Καρόλου Ε΄.
    Νέος, από Καρόλου μέχρι Λουδοβίκου 16ου.
    Νεότατος, από Λουδοβίκου μέχρι και τα μέσα του 19ου αιώνα.
    Είναι δε αναφέρει ο Κάμμερερ, η ιστορία, ταμείο του ανθρωπίνου βίου!!!
    Βέβαια στην Ελλάδα, τα ταμεία είθισται να λεηλατούνται και να παραδίνονται κενά και φυσικά μπροστά σε αυτό το φαινόμενο το ταμείο της γεωγραφίας δεν ήταν δυνατόν να μείνει αλώβητο.
    Εξαργυρώνεται, (βλέπε Σύνορα-ιστορικός και γεωγραφικός όρος) , στον βωμό της μικροπολιτικής και του παρωχημένου αριστερισμού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.