11/9/15

Συνεργάτες Βενιζέλου: Γιατί κ. Τσίπρα θεωρείτε το δίκαιο της ΕΕ καλύτερο από το αγγλικό;

«Άγνοια και ακατάσχετη δημαγωγική ροπή»
Για άγνοια και ακατάσχετη δημαγωγική ροπή των αυτοκόλλητων κκ. Τσίπρα και Καμμένου κάνουν λόγο συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με το επιχείρημά τους ότι το τρίτο μνημόνιο διέπεται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι από το αγγλικό δίκαιο και ως εκ τούτου είναι καλύτερο. 
«Το αγγλικό δίκαιο είναι το διεθνώς αποδεκτό και σταθερό δίκαιο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, δηλαδή ένα ουδέτερο δίκαιο που δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε ο δανειστής (ευρωζώνη) ούτε ο οφειλέτης (Ελλάδα), ενώ το Ευρωπαϊκό Δίκαιο είναι το δίκαιο που διαμορφώνει μονομερώς ο δανειστής » αναφέρουν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου με εμπειρία στις νομικές και Χρηματοοικονομικές πτυχές διεθνών συμβάσεων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Πράγματι το δεύτερο πρόγραμμα και το αντίστοιχο δάνειο είχε συναφθεί με τον EFSF που έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρείας και διέπεται απο το αγγλικό δίκαιο. Σε περίπτωση όμως αναγκαστικής εκτέλεσης ίσχυε το δίκαιο του τόπου της εκτέλεσης, δηλαδή το ελληνικό δίκαιο
»Το μνημόνιο Τσίπρα και το αντίστοιχο δάνειο έχει συναφθεί με τον ESM που είναι διακυβερνητικός οργανισμός των κρατών μελών της ευρωζώνης και διέπεται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σχετική όμως δανειακή σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Τσακαλώτος δεν περιέχει πρόβλεψη για το δίκαιο που διέπει τη σύμβαση. Υποθέτουν ότι επειδή ο ESM διέπεται από το δίκαιο της ΕΕ, αυτό ισχύει και για τη δανειακή σύμβαση. Η Ελλάδα αποδέχθηκε το δίκαιο του δανειστή; Μπορούν να μας πουν με την ευκαιρία ποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις διέπουν τη νέα δανειακή σύμβαση και πού έγκειται η βελτίωση; Ποια βλαπτική ρύθμιση περιέχει το αγγλικό δίκαιο που βελτιώνει η νέα σύμβαση; 
»Αρκεί να θυμηθούν οι ενδιαφερόμενοι ότι το αγγλικό δίκαιο προβλέπει ρήτρες ομαδικής δράσης (CACs) των κομιστών των κρατικών ομολόγων. Τέτοιες ρήτρες δεν περιείχε το ελληνικό δίκαιο μέχρι το 2012 και έπρεπε να εισαχθούν αναδρομικά - κατά τα πρότυπα του αγγλικού δικαίου - για να καταστεί δυνατό (με απόφαση της πλειοψηφίας των ομολογιούχων) το κούρεμα και η μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε το 2012 και πρέπει να συμπληρωθεί τώρα στο ίδιο πλαίσιο και όχι με τους ανέφικτους και επικίνδυνους τρόπους που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
»Η άγνοια και η ακατάσχετη δημαγωγική ροπή των αυτοκόλλητων κκ. Τσίπρα και Καμμένου τους εμποδίζουν να αντιληφθούν ότι το αγγλικό δίκαιο είναι το διεθνώς αποδεκτό και σταθερό δίκαιο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, δηλαδή ένα ουδέτερο δίκαιο που δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε ο δανειστής ( ευρωζώνη ) ούτε ο οφειλέτης ( Ελλάδα ), ενώ το Ευρωπαϊκό Δίκαιο είναι το δίκαιο που διαμορφώνει μονομερώς ο δανειστής !»Ήδη στο πλαίσιο του μνημονίου Τσίπρα, για την ενδιάμεση χρηματοδότηση που έγινε με κονδύλια που ανήκουν στις χώρες μέλη της ΕΕ ( EFSM ) που δεν μετέχουν στην ζώνη του ευρώ, χορηγήθηκε εγγύηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που με τη σειρά της έλαβε ως εγγύηση δεσμεύσεις επί κονδυλίων που δικαιούται η Ελλάδα από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ. Τέτοια επιτυχία» !
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Γιατί διαλέξαμε τήν Χαρυβδη, ἀφοῦ ἡ Σκύλλα ἦταν καλλίτερη!
    Φοβερή ἐπιχειρηματολογία!
    Τό ἀγγλικό δίκαιο, πού θεωρεῖ τίς συμβάσεις νόμο τῶνμερῶν, καί δέν γνώρισε ποτέ πραγματικά τό δημόσιο δίκαιο καί τά κυριαρχικά δικαιώματα τοῦ κράτους, εἶναι καλλίτερο ἀπό τό δίκαιο τοῦ χρηματοπιστωτικοῦ μηχανισμοῦ στήριξης, πού ἔχει καί κάποια ἀναφορά, δυνητική ἔστω, στό δίκαιο τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἐνώσεως;
    Ὀὔτε τό ἕνα,οὔτε τό ἄλλο εἶναι καλά δίκαιο γιά τούς ὀφειλέτες. Καί μάλιστα ὅσους ἀπεμπολοῦν δικαιώματά τους λόγω τῆς φιλοδοξίας τῶν πολιτικῶν ἡγετῶν τους, οἱ ὁποῖοι βαπτίζουν ἐθνικό συμφέρον καί ρεαλισμό, ὅ,τι βολεύει καλλίτερα τούς ἴδιους καί τούς ὑποστηρικτές τους στό ἐξωτερικό.
    Δηλαδή τήν κοινοπραξία "Δανειστές καί Συντροφία".
    (βλ. τήν κατ' ἐντολή πολιτικῶν ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ!!! και τα νομικίστικα φληναφλήματα του Υπεξ σέ ἕνα ΠΟΛΙΤΙΚΟ θέμα, περί του ότι τό ψήφισμα δέν είναι νομικώς δεσμευτικό, δέν θά αφορούσε τό δικό μας αλλά παρόμοια χρέη, καί θά δυσαρεστούσε τούς δανειστές μας ....- http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/09/blog-post_381.html#more)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το Αγγλικό Δίκαιο δε χρειάζεται να εξηγεί κανείς πως είναι δυνατόν να έχει κάποιος βοσκοτόπια χωρίς να έχει σφαχτά, αλλά ούτε και πως αυξάνονται τα όρια τους από γενιά σε γενιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.