10/9/15

Μια εκπληκτική ανάλυση στη Milliyet: Πού το πάει το PKK;

  • Κούρδοι μεταφέρουν τη σορό Τούρκου αστυνομικού μετά την επίθεση του PKK στη Ντάγλιτσα (φωτ.: EPA/Dicle News Agency)
Κατατοπιστικό άρθρο της Σερπίλ Τσεβικτζάν, δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Milliyet», για την κατάσταση που επικρατεί στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν και τους στόχους του ΡΚΚ. Από τη μελέτη της αρθρογραφίας της Σερπίλ, προκύπτει ότι έχει σοβαρές πηγές στις τάξεις κυρίως των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας και με αυτό το κριτήριο εκτιμούμε ότι θα πρέπει να αναγνωσθεί το άρθρο της που ακολουθεί, σε πιστή μετάφραση.
Πού το πάει το ΡΚΚ;

Οι τακτικές είναι ευμετάβλητες, αλλάζουν. Αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, τη γεωγραφία και την κοινωνική δομή. Οι καθημερινές επείγουσες ειδήσεις που στάζουν αίμα, δείχνουν ότι σε μια στιγμή που το Κράτος έκλεισε το ένα του μάτι, το ΡΚΚ, με τις τακτικές που έχει αναπτύξει σε κάθε περιοχή που έχει δύναμη, αναπτύσσεται και παίρνει το δρόμο του. Με τα χαντάκια που άνοιξε στις πόλεις, έχει αποκλείσει τους αστυνομικούς και όποιος κατορθώσει να μπει μέσα στην πόλη, τον σκοτώνουν.
Στους νομούς και τις επαρχίες, διεξάγει έναν πόλεμο, όπως εκείνον που έδωσε στο Κομπάνι. Έχει εγκαθιδρύσει ένα σύστημα διοίκησης και το υπερασπίζεται.
Το ίδιο ΡΚΚ, σε στρατηγικής σημασίας γι’ αυτό περιοχές, όπως η Ντάγλιτζα, έχει εγκαθιδρύσει τη δική του κυριαρχία και έχει φυλακίσει τους στρατιώτες στα φυλάκια-πύργους που έχουν κτίσει οι ένοπλες δυνάμεις και όποιον τολμά να βγει στους δρόμους, τον υποδέχεται με τα εκρηκτικά με τα οποία έχει παγιδεύσει τους δρόμους. (Αλήθεια, το ΡΚΚ που έχει τοποθετήσει εκρηκτικά στην ύπαιθρο, άραγε τι έχει κάνει μέσα στις πόλεις;)
Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το ΡΚΚ, έχοντας ως διαπραγματευτικό χαρτί και άλλοθι τη διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού, έχει κερδίσει μεγάλο αριθμό οπαδών και από την Τουρκία και από τη Συρία. Διαθέτει τέτοιο αριθμό οπαδών, μελών, όπλων, εκρηκτικών και τόσες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών, όσες ποτέ άλλοτε στην ιστορία.
Η στρατηγική της οργάνωσης, που ακολουθεί διάφορες τακτικές αναλόγως της περιοχής και των συνθηκών, είναι φανερή. Καταρράκωση, εκφοβισμός, αστάθεια.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

3 σχόλια:

  1. "Το ίδιο ΡΚΚ, σε στρατηγικής σημασίας γι’ αυτό περιοχές, όπως η Ντάγλιτζα, έχει εγκαθιδρύσει τη δική του κυριαρχία και έχει φυλακίσει τους στρατιώτες στα φυλάκια-πύργους που έχουν κτίσει οι ένοπλες δυνάμεις και όποιον τολμά να βγει στους δρόμους, τον υποδέχεται με τα εκρηκτικά με τα οποία έχει παγιδεύσει τους δρόμους."

    Αυτή η περικοπή μού έφερε στο μυαλό την έκθεση κάποιου Τούρκου Αξιωματικού, δεν θυμάμαι την ακριβή του ιδιότητα, πριν από 20 (;) χρόνια -που την είχατε αναφέρει στο βιβλίο Σας, κ. Καλεντερίδη, από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης- στην οποίαν έκανε λόγο για το ό,τι οι Τούρκοι στρατιωτικοί έμεναν (απο)κλεισμένοι στα φυλάκια, από τον φόβο τέτοιων γεγονότων.
    Μάλλον, αυτή είναι μια μορφή του "Συνδρόμου της ΝΑ Τουρκίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεμπιπτόντως, πόσο ανάγκη έχουμε και εμείς από δημοσιογράφους με τέτοια αναλυτική ικανότητα...

      Διαγραφή
  2. Tα μεχρι σημερα "χτυπηματα" εμπιπτουν στο χωρο του Ψυχολογικου πολεμου. Το παρακατω βημα εχει ενδιαφερον. Θα το τολμησει ο μεγας Βεζυρης ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.