9/6/16

Συνταξιοδοτείται ο έλληνας Πρεσβευτής στην Κίνα

Λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο ταξίδι Τσίπρα στο Πεκίνο
Στο παρά πέντε της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο συνταξιοδοτείται ο έλληνας Πρεσβευτής στην Κίνα.
Έχει διαφημιστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά ταξίδια του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό για το τρέχον έτος. Την ίδια στιγμή όμως υπονομεύεται, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου είχε ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο πρεσβευτής να επιστρέψει στην Αθήνα μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα.
Την περίοδο αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς συνταξιοδοτεί σειρά διπλωματών, καθώς συμπλήρωσαν τα συντάξιμα χρόνια. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρεσβευτής μας στο Πεκίνο, Βασίλειος Κωστής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός έχει υποσχεθεί ότι ο αντικαταστάτης του πρέσβεως θα βρίσκεται στο πόστο του εντός ημερών (δεν θα έχει προλάβει βέβαια να ενημερωθεί, αλλά αυτό δεν δείχνει να απασχολεί τη στιγμή αυτή την ηγεσία του ΥΠ.ΕΞ.).
Το γεγονός της εσπευσμένης αντικατάστασης του Έλληνα πρεσβευτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους διαδρόμους του Υπουργείου Εξωτερικών, μαζί όμως και απορίες στην κινεζική πλευρά. Οι τελευταίοι γιατί χάνουν τον άνθρωπο με τον οποίον συνομιλούσαν το διάστημα αυτό.
Ο διπλωμάτης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, επικοινώνησε με το Υπουργείο και τους κοινοποίησε τη θέση του, ότι «αναχώρηση πρέσβεως παραμονές επίσκεψης πρωθυπουργού στη χώρα αυτή είναι σίγουρο ότι μόνο αρνητικά αξιολογείται από τους εδώ ιθύνοντες».
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.