6/7/16

Νέα «βόμβα» Γκάλμπρεϊθ: Ο Τσίπρας μας έδωσε εντολή για σχέδιο δραχμής

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα Diem 25 ο καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ αποκαλύπτει ότι το Σχέδιο Β (plan X) που εκπόνησε για έξοδο από το ευρώ και μετάβαση στη νέα δραχμή, ήταν κατ' εντολήν του Αλέξη Τσίπρα.
«Ηταν τον Μάρτιο του 2015 όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε τη συνδρομή μου σε ένα "εύθραυστο εγχείρημα"» γράφει ο διάσημος καθηγητής στο άρθρο του για να εξηγήσει: «Επρόκειτο για την προετοιμασία ενός προκαταρκτικού έκτακτου σχεδίου - κατ' εντολή του πρωθυπουργού - σε περίπτωση που η Ελλάδα εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ».
Οπως σημειώνει ο Γκάλμπρεϊθ «ήταν απαραίτητο να προετοιμαστούμε για το χειρότερο» και συνεχίζει τις αποκαλύψεις: «Μαζί με μια μικρή ομάδα εργαστήκαμε για περίπου έξι εβδομάδες πάνω στο σχέδιο αυτό και καταθέσαμε ένα υπόμνημα με την ονομασία “Plan Χ”, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου». Οπως εξηγεί «η δουλειά μας επικεντρώθηκε στην οικονομική και νομική εξειδίκευση των μελών της ομάδας, την ακαδημαϊκή βιβλιογραφία για τη  μετάβαση σε ένα άλλο νόμισμα, τις ιδιωτικές συζητήσεις με έμπιστους ειδικούς αλλά και τη συγκέντρωση πληροφοριών για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα».
Ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ σημειώνει πως «είχε γίνει προσπάθεια για ένα περίγραμμα των μέτρων που ίσως θα έπρεπε να ληφθούν αλλά και των προβλημάτων που θα προέκυπταν». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «όλοι είχαν πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε αν αναγκαζόταν να βγει από  το ευρώ αλλά και των κινδύνων που θα ακολουθούσαν αν γινόταν γνωστό το σχέδιο μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που δουλέψαμε όσο το δυνατόν πιο διακριτικά και κυρίως μακριά από την Αθήνα».
Διευκρινίζει πάντως ότι το εγχείρημα ήταν μυστικό και πως πλην ελαχίστων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών η υπόλοιπη κυβέρνηση «δεν είχε εμπλακεί σε αυτό το εγχείρημα».
Παραδέχεται επίσης ότι δεν μπορούσε να υπολογίσει όλες τις επιπτώσεις του εγχειρήματος: «Δεν ήταν ο στόχος μας να κάνουμε συστάσεις και για αυτό δεν κάναμε καμία. Προετοιμαζόμασταν για ένα σενάριο που όλοι ελπίζαμε ότι θα αποφεύγαμε», λέει χαρακτηριστικά.
«Στο τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης συζήτησε το περιεχόμενο της δουλειάς που είχαμε κάνει, με τον πρωθυπουργό, και εκείνος, όπως όλοι γνωρίζουν, πήρε την τελική απόφαση. Αυτή ήταν μια απόφαση που εναπόκειτο στον πρωθυπουργό» καταλήγει ο Γκάλμπρέιθ, περιγράφοντας το πώς ένιωθε αποχωρώντας από την χώρα μας, στις 7 Ιουλίου: «Από τη μια μεριά ευχόμουν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό, για μια ισχυρότερη ώθηση από τους φίλους της Ελλάδας και για λίγη ευελιξία από τους πιστωτές, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Από την άλλη πλευρά ένιωθα χαρούμενος που προσέφερα τις υπηρεσίες μου για έναν καλό σκοπό έχοντας τη βεβαιότητα ότι ο φίλος μου, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε φέρει εις πέρας με άριστο τρόπο τα καθήκοντά του».

Πηγή:  iefimerida.gr 

10 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Κατασκοπεια ειναι αν δεν το ξερεις.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. To ήξεραν τότε αυτοί που τον προσέλαβαν; Το χειρότερο, ότι και τώρα η κοινωνία μένει απαθής.

      Διαγραφή
    4. μάλλον το ήξεραν αλλά οι έννοιες εθνικότητα και κράτος δεν τους έλεγαν κάτι.

      Διαγραφή
  2. Αλληλοδουλευόμεθα ! Από το Φεβρουάριου του 2015 είχαν συνυπογράψει με την Ευρώπη ότι δε θα υπάρξει μονομερής ενέργεια ! Μας δουλεύουν με το όλο θέμα για να περάσουν τα εργασιακά και για να μας εκφοβίσουν.Άλλη μία φορά.Αντί να κυνηγήσουν Βενιζέλους-Σαμαράδες και λοιπούς μας πετάνε Γκάλμπρειθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς και δεν μπορούσε ο Καθηγητής Βαρουφάκης αυτενεργεί.
    Κατά τα άλλα ισχύουν οι παρατηρήσεις με πρόσθετη την παραβίαση του συντάγματος με την μη τήρηση του ΟΧΙ του Ελληνισμού πέρσι. Για την οποίαν ουδεμία παραπομπή έγινε. Και όπως είπε και η κ. Ντόρα, "καλά έκανε ο Τσίπρας"
    Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω:
    Ζητούν την παραπομπή του σε εξεταστική επιτροπή αντί:
    • Να συγχαρούν τον Έλληνα Βαρουφάκη γιατί προσπάθησε να ελευθερώσει τον Ελληνισμό.
    • Δεν ζητούν όμως την παραπομπή του ΓΑΠ για το πρώτο προδοτικό μνημόνιο που υποδούλωσε την Ελλάδα.
    • Δεν ζητούν την παραπομπή του κ. Σαμαρά για το «καλό» του μνημόνιο, ούτε για την κατάργηση της δημοκρατίας με τον Παπαδήμιο.
    • Δεν ζητούν την παραπομπή του κ. Τσίπρα για το παρόν «εξαιρετικό» του «αριστερό» μνημόνιο πού όλοι μαζί λέγεται ότι πήραν εντολή και το ψήφισαν
    • Δεν τους απασχολούν τα Χοτ Σποτς και ο εκμουσουλμανιασμός της Ελλάδας (Ισλαμοποίηση της Ελλάδας: ΣΥΡΙΖΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ )
    • Ούτε ασχολούνται με την καταστροφή του τουρισμού των νησιών μας που αποκρύβουν (Καταρρέει ο τουρισμός στη Λέσβο λόγω των παράνομων μεταναστών - Κρούσματα φυματίωσης σε στρατιωτικούς που υπηρετούν στα hot spot Ηπείρου)
    • Δεν τους απασχολεί επίσης, ότι εξ αιτίας της κατάστασης του 12/2014 ξεπουλιέται όλη η Ελλάδα (Δ 1.3 του, http://www.hradf.com/sites/default/files/attachments/20150610-financial-statement-hradf-el.pdf ).
    • Δεν τους απασχολεί η απόπειρα δολοφονίας της Ελληνίδας Γεωργαντά (http://www.enikos.gr/society/397716,Eskemmeno-atyxhma-kataggellei-h-Zwh-Gewrganta-Poioi-pisteyei-oti-8eloyn-na-t.html
    • Δεν τους απασχολούν οι ύβρεις του γερμανού νέο-Ναζί πολιτικού για βρωμερούς Έλληνες http://mignatiou.com/2016/07/mi-me-angizis-vromiari-ellina-chidea-epithesi-germanou-politikou-entos-maximou/#more-138306 (in Greek)
    • Δεν τους απασχολεί η υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων
    • Ούτε το ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε την προστασία της κατοικίας μόνον των ολιγότερων αδυνάμων, ούτε καν δηλαδή των αδυνάμων (ακούστε τον, 22.07.15 - Τσίπρας προς τραπεζίτες: Να διασφαλίσουμε την προστασία των πιο αδύναμων, από το 0:48, https://www.youtube.com/watch?v=7H8PHw20Edo
    • Ούτε το ότι ο κ. Τσίπρας είχε πριν δεσμευθεί! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, https://www.youtube.com/watch?v=fuODgCRncpY
    • Δεν τους απασχολεί η εξόντωση του Ελληνισμού.
    • Δεν τους απασχολεί η δωρεά των 14 αεροδρομίων στους Γερμανούς https://www.youtube.com/watch?v=WmNaK3ec-ck)
    • Δεν τους απασχολεί το ότι οι τράπεζες εκχωρήθηκαν σχεδόν τζάμπα στα Funds, κυρίως για να δημευθούν - κατασχεθούν «χωρίς έλεος» όλες οι Ελληνικές επιχειρήσεις με χρέος στις τράπεζες
    • Δεν τους απασχολεί η για 99 χρόνια υποδούλωση της Ελλάδας στους γερμανούς (Σε πούλησαν για 99 χρόνια, http://www.capital.gr/story/3127110 )
    • Ούτε ότι την υπόδουλη Ελλάδα κυβερνούν οι 4 νεαροί (τουρκιστί τσογλάν) της φωτογραφίας, https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/27615168820/in/dateposted-public/
    • Δεν τους απασχολεί η καταλήστευση των Ελλήνων, η κλοπή του 60% και έπεται συνέχεια των συντάξεων
    • Δεν τους απασχολεί η κατάργηση του Συντάγματος (άρθρο 33 κτλ) και η υποδούλωση του Ελληνισμού.
    • Δεν τους απασχολεί ότι κάθε μήνα κλείνουν χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις χωρίς να ανοίγουν αντίστοιχες, http://www.kathimerini.gr/865982/article/oikonomia/epixeirhseis/loyketo-mpainei-ka8hmerina-se-100-epixeirhseis-sthn-ellada )
    • Ούτε και το ότι αυτοκτονούν σπουδαίοι Έλληνες επιχειρηματίας (Αυτοκτονία Μαμιμάκη, πώς η κρίση οδήγησε τον Μαμιδάκη στην αυτοκτονία, http://www.protothema.gr/greece/article/592111/pos-i-krisi-odigise-ton-mamidaki-stin-autoktonia/ )
    • Ούτε τα άπειρα άλλα κατοχικά

    Τους «πατριώτες» υπηρέτες της «δημοκρατικής» ΕΕ, απασχολεί η τιμωρία αυτού που προσπάθησε να σώσει την Ελλάδα.

    Που αν πριν ένα χρόνο είχε πετύχει, σήμερα η Ελλάδα θα είχε γλυτώσει από τους άθλιους ληστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η συμμορία που κάνει πως κυβερνά εδώ και ενάμιση χρόνο είναι η χείροτερη -με διαφορά-εκδοχή της κομματοκρατίας.
    Ο δε κύριος Βαρουφάκης -Γιάννης με ένα ν- ας ζήσει έστω και για μια βδομάδα τον περιφίμο λιτό βίο που με στόμφο ξεστόμισε, μήπως και αποκτήσει λίγη τσίπα και ντραπεί έστω και εκ των υστέρων για τα γεροντάκια που σέρνονταν πέρυσι στις ουρές των ΑΤΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 73% του Ελληνικού λαού δεν έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόποηση γνωστού Αμερικάνικου ινστιτούτου.

    Γιατί επομένως έπρεπε να τους έδειχνε εμπιστοσύνη και η κυβέρνηση πρίν ένα χρόνο ;

    Καλώς προετοιμάστηκε για πόλεμο και καλώς υπάρχει το σχέδιο στο συρτάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας...
    Περιμένετε το αυριανό μου άρθρο και κυρίως αυτό της Κυριακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.