8/7/16

Έχει έρθει η Αποκάλυψη στην Βενεζουέλα;

του Γιάννη Κουζηνού
Έχει έρθει πράγματι η Αποκάλυψη στην Βενεζουέλα; Με πρώτο και καλύτερο πάντα το teleSUR, που είναι η αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα όσον αφορά την προπαγάνδα σε διεθνές επίπεδο, βλέπω να αναπαράγεται αυτή η ερώτηση ακολουθούμενη από αναλύσεις που θέλουν ναι μεν να υπάρχει κρίση στην χώρα αλλά όχι τόσο σοβαρή ώστε να έχει διαταραχθεί η κανονικότητα της ζωής των πολιτών.
Για όσους δεν γνωρίζουν και επειδή το teleSur μεταδίδει τις ειδήσεις του όχι μόνο στα Ισπανικά αλλά και στα Αγγλικά δίνοντας την ευκαιρία σε τηλεθεατές και αναγνώστες παγκόσμιος να ενημερωθούν από το δίκτυο του, θα ήθελα σας πω δύο λόγια και να ξεκαθαρίσω τι εστί teleSur.
Το La Nueva Televisora del Sur (teleSUR, English: The New Television Station of the South) είναι τηλεοπτικό κανάλι και δίκτυο πληροφοριών που ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από τις κυβερνήσεις των: Βενεζουέλα, Κούβα, Εκουαδόρ, Νικαράγουα, Ουρουγουάη και Βολιβία και έχει έδρα το Καράκας.

Ο εκλιπών πρόεδρος Ούγκο Τσάβες χρηματοδότησε κατά 70% την ίδρυση του δικτύου παρέχοντας ταυτόχρονα τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό και το διαφήμιζε σαν την σοσιαλιστική απάντηση στο CNN. Ο καθένας λοιπόν έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι του παρέχεται αντικειμενική ενημέρωση από ένα δίκτυο που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το καθεστώς στην Βενεζουέλα και από κράτη όμοιας πολιτικής και ιδεολογικής προσέγγισης αλλά έχει επίσης το δικαίωμα να απορρίπτει σαν κατευθυνόμενη και ελεγχόμενη προπαγάνδα οτιδήποτε προέρχεται σαν είδηση από δημοσιογράφους που πληρώνονται απευθείας από συγκεκριμένες κυβερνήσεις.

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Επειδή ο αρθογράφος γνωρίζει τη Βενεζουέλα πρέπει να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις.Όλα αυτά που περιγράφει ως αποκάλυψη υπήρχαν παλαιότερα με Τσάβες ή δημιουργήθηκαν τώρα επί Μαδούρο επίσης υπήρχαν και στην προ Τσάβες εποχή ?
    Θα ανοίξει ένα παραθυράκι να δούμε το φως του προβλήματος.
    Επειδή είχα οικογενειακούς γνωστούς που είχαν συγγενείς πρώτου βαθμού στη Βενεζουέλα μου έχουν πει για πραγματικά σκηνικά τρόμου στην προ Τσάβες εποχή με μαχαιριά να πηγαινοέρχονται για μία χούφτα δολλάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στείλε την ερώτηση στο προφίλ του στο facebook John-Giannis Kouzinos

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.