27/11/16

Ο Άσαντ πέταξε πάνω από το Χαλέπι σε Σουχόι 37, πιθανή επιστροφή της ρωσικής αεροπορίας στο Χαμεντάν (Ιράν)


Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, πέταξε πάνω από την πόλη του Χαλεπίου, επί ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι 37, για να παρατηρήσει τις τελευταίες εξελίξεις της μάχης που μαίνεται εκεί.

Σύμφωνα με την λιβανική εφημερίδα Ad-Diyar, μετά το συντονισμό μεταξύ της Μόσχας και της Δαμασκού, ο Άσαντ π΄ρε θέση δίπλα στον πιλότο στο πιλοτήριο ενός Σουχόι 37 της ρωσικής αεροπορίας -ένα από τα πιο εξελιγμένα βομβαρδιστικό μαχητικό στο κόσμο- για να πετάξει επάνω από το Χαλέπι.

Καθώς οι επιβάτες του Σουχόι δεν πρέπει να είναι πάνω από 35 χρονών, ο Άσαντ αναγκάστηκε να περάσει γενικές ιατρικές εξετάσεις για την πιστοποίηση της άριστης κατάστασης της υγείας του.

Η πτήση του διήρκεσε 40 λεπτά πριν την προσγείωση στη ρωσική αεροπορική βάση του Hmeimim στη Συρία.

Μονάδες του Συριακού Αραβικού στρατού, σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις, έχουν πλήρως καταλάβει τη περιοχή Massaken Hanano στο Χαλέπι και τη περιφερειακή περιοχή, αφού εξάλειψαν τις τελευταίες συγκεντρώσεις τρομοκρατών, δήλωσε το Σάββατο μια στρατιωτική πηγή που αναφέρεται από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Πιθανή επιστροφή της ρωσικής αεροπορίας στο Χαμεντάν (Ιράν)

Η βάση του Χαμαντάν

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή του Ρωσικού Κοινοβουλίου) Viktor Ozerov δήλωσε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ότι εάν το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ άφηνε την ακτή της Συρίας για να ξεκινήσει μια νέα αποστολή σε άλλη περιοχή, η Ρωσία μπορεί να διεξάγει τις επιχειρήσεις της κατά του Νταές από την ιρανική αεροπορική βάση Nojeh στο Hamadan.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, Hossein Dehghan, ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη μπορεί να δώσει το πράσινο φως για τη Ρωσία για τη χρήση της βάσης του Nojeh.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, η Ρωσία βοηθά την κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, να καταπολεμήσει τις τρομοκρατικές ομάδες.

Στις αρχές Αυγούστου 2016 το Ιράν είχε επιτρέψει για μια εβδομάδα, τη χρήση από τη Ρωσία της Αεροπορικής Βάσης του Χαμεντάν για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά του Νταές/Daech στη Συρία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.