25/11/16

Απεμπλοκή από την συνάντηση με Ερντογάν επιδιώκει τώρα η Αθήνα

«Δεν έχει προγραμματιστεί», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου
«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με το  Πρόεδρο της Τουρκίας», ανακοίνωσε επισήμως, πλέον, το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από ένα διήμερο κατά το οποίο η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε σε μεγάλη αμηχανία, σε συνέχεια του ναυαγίου των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στην Ελβετία.
Οι χειρισμοί της Αθήνας βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του κυπριακού Τύπου, ειδικώς δε σε ό,τι αφορά την διακίνηση ενός non paper από το υπουργείο Εξωτερικών όσο διαρκούσαν οι συζητήσεις Αναστασιάδη - Ακιντζί. Παράλληλα όμως, σφοδρή κριτική και επιφυλάξεις εκφράστηκαν ως προς την σπουδή με την οποία ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον κ. Ερντογάν το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής, να υπάρξει μία διμερής συνάντηση.

Οπως έγινε αντιληπτό τις επόμενες ημέρες, μία τέτοια συνάντηση ενείχε πολλούς και σημαντικούς κινδύνους, καθώς εκτιμήθκε ότι πρόθεση του Τούρκου Προέδρου ήταν να παρασύρει τον Ελληνα Πρωθυπουργό σε μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης και σε διμερή βάση.

Ετσι η Αθήνα κατανόησε ότι όφειλε το συντομότερο δυνατόν να απεμπλακεί από την συζήτηση περί συνάντησης, κάτι που έκανε με την διακίνηση ενός νέου non paper το βράδυ της Πέμπτης.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.