15/11/16

Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

  • Στιγμιότυπο από την τελετή υποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα (φωτ.:ΑΠΕ- ΜΠΕ / ΥΠΕΘΑ /STR)
Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται από τις 10:33 ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που πραγματοποιεί μία από τις τελευταίες επίσημες επισκέψεις του –την τέταρτη προέδρου των ΗΠΑ στη χώρα μας– λίγο πριν να παραδώσει τα... κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Μπαράκ Ομπάμα κατέβηκε χαμογελαστός από το Air Force One.
Εκεί τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και  της πρεσβείας των ΗΠΑ, ενώ υπήρχε και τιμητικό άγημα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε για λίγο με τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος αργότερα δήλωσε στο Ρ/Σ Real Fm ότι η επίσκεψη είναι προσωπική επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα.

Τα πρώτα λεπτά μετά την άφιξη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα
«Ήταν προσωπική μου επιλογή να επισκεφθώ την Ελλάδα στο τελευταίο μου ταξίδι ως πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με τον ΥΠΕΘΑ.
Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι ο Ομπάμα «ήταν πολύ ανθρώπινος, πολύ χαρούμενος που ήρθε στην Ελλάδα».
«Είπα στον πρόεδρο Ομπάμα ότι βοήθησε την Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές. Τον ευχαρίστησα και του είπα ότι τον υποδεχόμαστε εκ μέρους του ελληνικού λαού. Η παρουσία του είναι εκτός από συμβολική και σημαντική γιατί μας στέλνει το μήνυμα της εξόδου από την κρίση» σημείωσε ο ΥΠΕΘΑ. «Μου είπε ότι το κάνει με όλη την καρδιά και ότι θα επιμείνει στη βοήθεια προς την Ελλάδα» πρόσθεσε. 

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος υποδέχεται τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (φωτ.: ΑΠΕ- ΜΠΕ / ΥΠΕΘΑ /STR)
Έφυγε με τη λιμουζίνα για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Την ώρα που ο Ομπάμα μιλούσε με τους Έλληνες και τους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι άνθρωποι του αποβιβάζονταν από το πίσω μέρος του προεδρικού αεροσκάφους. Βαδίζοντας πάνω στο κόκκινο χάλι, ο Ομπάμα κατευθύνθηκε προς τη θωρακισμένη λιμουζίνα που τον μετέφερε στο ξενοδοχείο του Αστέρα, συνοδευόμενη από δεκάδες αυτοκίνητα όπου επέβαινε η συνοδεία του. Τότε σήκωσε το χέρι του και χαιρέτησε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την επίσκεψη του στη χώρα μας.
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια στο έδαφος και στον αέρα. Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την έλευση και κατά την αποχώρηση της προεδρικής αυτοκινητοπομπής ήταν κλειστή. Σε όλο τον χώρο του αεροδρομίου την κύρια ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας την είχαν Αμερικανοί και υπήρχαν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη του Αμερικανού προέδρου πέρασαν τουλάχιστον από τρεις διαφορετικούς ελέγχους για να φθάσουν στον χώρο όπου είχε προβλεφθεί.
Στην έξοδο του αεροδρομίου και στη διαδρομή μέχρι την αρχή της Αττικής Οδού στις δύο πλευρές του δρόμου υπήρχαν παρατεταγμένοι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κυκλοφορία από το αεροδρόμιο προς την Αττική Οδό είχε διακοπεί για αρκετή ώρα, ενώ στη συνέχεια έκλεισε για λίγο και η οδός Βάρης-Κορωπίου.
Στις 13:30 έχει προγραμματιστεί η συνάντησή του Μπαράκ Ομπάμα με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο.

5 σχόλια:

  1. Εξαιρετικός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση του με τον Ομπάμα ! Εύστοχη παρουσίαση των ελληνικών θέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιστορική επίσκεψη γιατί ήρθε έστω και ένας απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος στην Ελλάδα, από εκεί και μετά τίποτα περισσότερο δεν έδωσε καμία στήριξη πουθενά. Όσον αφορά την οικονομία επανέλαβε όλα όσα έλεγε και παλαιότερα και μαζί είπε ότι κατανοεί και τη στάση των Ευρωπαίων, όσον αφορά την Κύπρο δεν έδωσε ούτε μια δήλωση που να υποδηλώνει ότι αναγνωρίζει εισβολή και κατοχή του νησιού οπότε μια τρύπα στο νερό ίσως απλώς ο μονος στόχος του ταξιδιού να ήταν η αναγνώριση του Τσίπρα και το φτιάξιμο της εικόνας του γιατί συμφέρει τους Αμερικανούς να υπάρχει μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που είναι διατεθημένη να τα δώσει όλα ώστε να λυθεί το Κυπριακό, τα ζητήματα του Αιγαίου και το όνομα των Σκοπίων εις βάρος της πατρίδς μας και έτσι οι Αμερικάνοι να λύσουν προβλήματα εντός του ΝΑΤΟ και να επιτύχουν στόχους τους όπως η μη ύπαρξη ζητημάτων μεταξύ Νατοικών χωρών και η επέκταση του ΝΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο τελοςθα μας πεις οτι μας απειλησε κι ολας. τυφλα κομματικη φιλε μου εχεις

      Διαγραφή
  3. Δύση πολιτικής καριέρας είναι, να επισκέπτεσαι τη γη του Πανός και του Επίκουρου και να σε υποδέχεται ο Πάνος ο Επικουρικός.
    ΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πάει κι από τη Μακρόνησο να πάρει γεύση από τις συνθήκες του Γκουαντάναμο? ή θα το διασκεδάση σε κάνα γκέη κλάπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.