5/12/16

Αν δεν ξέρεις για ποιο λιμάνι πλέεις, κανένας άνεμος δεν είναι ευνοϊκός

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ξέρουν προς τα που να πάνε το καράβι και πέφτουν από φουρτούνα σε φουρτούνα. Ποιο είναι το λιμάνι αυτό για το οποίο πρέπει οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βάλουν πλώρη ώστε να αποφύγουν την διάλυση της ΕΕ; Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να να αποφευχθεί η διάλυση της ΕΕ και να προχωρήσει η ομοσπονδιοποίησή της είναι το χτίσιμο μιας ενιαίας ευρωπαϊκής ταυτότητας. Γεγονός που απαιτεί κοινά αποδεκτό Ευρωπαϊκό παρελθόν για το οποίο όλοι να είμαστε περήφανοι.
Πρόσφατα είδα ένα επαγγελματικά φτιαγμένο βίντεο, που κάνει τον γύρο το διαδικτύου, να λοιδορεί τον Φρανσουά Φιγιόν που υπερασπίζεται το αποικιοκρατικό παρελθόν της Γαλλίας. Ήταν η πιο σπουδαία πράξη για το μέλλον της ΕΕ που θα μπορούσε να κάνει ένας Γάλλος πολιτικός. Το ευρωπαϊκό «όραμα» της πολιτικής ορθότητας για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, την ανεξιθρησκία και τα ανοιχτά σύνορα αποδείχθηκε ότι δεν εμπνέει τους πολίτες της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι δεν είμαστε Αμερικανοί όπου αρκεί το Αμερικανικό όνειρο της ατομικής επιτυχίας για να μας ενώσει. Έχουμε όλοι πίσω μας αιώνες διακριτών πολιτισμών και χρειαζόμαστε έναν μοναδικό συλλογικό άξονα που να συγκεράσει — όχι να καταργήσει αυτούς τους πολιτισμούς. Ο συλλογικός άξονας χρειάζεται γιατί κανείς δεν μπορεί να ζει ισορροπημένα σε ένα αέναο παρόν οικονομίας και τεχνολογίας.
Βασικές προϋποθέσεις για να χτιστεί η Ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι η αναγνώριση, αφενός, των κοινών καταβολών μας και, αφετέρου, της συμβολής του Ευρωπαϊκού πολιτισμού στην ανθρώπινη ιστορία. Οι κοινές Ευρωπαϊκές καταβολές αναγνωρίζονται μέσα από την προώθηση της κλασικής παιδείας που αντλεί πολιτιστικές άξιες από την Αθήνα, την Ρώμη και την Ιερουσαλήμ. Η συμβολή των Ευρωπαϊκών πολιτισμών στην ανθρώπινη ιστορία είναι προφανής. Παρ’ όλα αυτά, αυτή η πολιτισμική ανωτερότητα δέχεται συστηματικό πόλεμο από το διεθνοπολιτικό κατεστημένο που προωθεί μέσω μια «αντιρατσιστικής» υστερίας την φυλετική αχρωματοψία, δηλαδή την εξίσωση των πολιτισμών και την άρνηση της ιστορίας

για τη συνέχεια Αντίβαρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.