16/12/16

Με σημαία μας τη στάχτη

Είναι η βεβήλωση ενός συμβόλου έκφραση άποψης;

Για να μην χαθούμε στα σουκ των ανατολίτικων συναισθημάτων μας, ορίζω το θέμα ψυχρά, εντελώς θεωρητικά. Από τη μια έχουμε ένα σύμβολο. Από την άλλη έχουμε κάποιον ο οποίος, για τους δικούς του λόγους, αντιτίθεται σ’ αυτό. Τι επιτρέπεται να του κάνει; 

Κι επειδή μιλάμε γενικά, ας μην περιορίσουμε την ενέργεια στην καύση. Διότι η καύση είναι μία από τις πράξεις απαξίωσης. Υπάρχουν κι άλλες. Ας πούμε, μπορεί να αφοδεύει ή να ουρεί στο σύμβολο; Μπορεί να το χρησιμοποιεί ως σφουγγαρόπανο; 
Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι πως, ιδιωτικώς, στο σπίτι σου, ό,τι θες κάνεις, μολονότι κι εκεί θα πρέπει να διαχειριστείς τις πιθανές αντιδράσεις των άλλων μελών της οικογένειας! Στον δημόσιο χώρο, όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Σε μια φιλελεύθερη κοινωνία, για τη δημιουργία της οποίας αγωνίζομαι, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να διαφωνεί με τις απόψεις των άλλων. Και έχει δικαίωμα τη διαφωνία του να την εκφράζει δημοσίως. Ακόμα κι αν είναι ο μοναδικός που διαφωνεί. Μπορεί να εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε έννοια που οι άλλοι θεωρούν σημαντική, προσφιλή ή και «ιερή». Να είναι κατά της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας, της μητρότητας, του σεβασμού στους ηλικιωμένους. Είναι όμως η βεβήλωση ενός συμβόλου έκφραση άποψης; 
Ναι, απάντησε η Γερουσία των ΗΠΑ με διαφορά μόλις μιας ψήφου το 2006, απορρίπτοντας πρόταση νόμου που θα απαγόρευε την καύση ή την βεβήλωση της σημαίας των ΗΠΑ. (Για την ιστορία, ανάμεσα στους γερουσιαστές που πρότειναν τον νόμο ήταν και η Χίλαρι Κλίντον.) 

Για τη συνέχεια Athens Voice

10 σχόλια:

  1. Παραυτα λοιπον πρεπει να αποφυλακιστουν,αποζημιωνομενοι μαλιστα,αυτοι που εχουν καταδικαστει για αιμομιξίες κλπ αφου στο σπιτι σου κανεις ότι θελεις,ενω και δημοσιως μπορεις να κανεις το ιδιο αφου εχεις δικαιωμα να κανεις το ιδιο εναντια σε κάθε εννοια ποι οι αλλοι θεωρουν ακομα και ιερη όπως πατριδα,θρησκεια,οικογενεια,σεβασμο σε ηλικιωμένους κλπ.
    Αυτό ειπαμε το ονομάζουμε φιλελευθερη κοινωνια ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πού βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα; Διάβασες ολόκληρο το άρθρο; Νομίζω ότι η τελευταία παράγραφος τα λέει όλα.

      Διαγραφή
  2. Ο Τζήμερος δεν έχει καμμία προοπτική να μπει στην Βουλή. Εντούτοις, εξακολουθεί να έχει "κόμμα". Γιατί; Μα προφανώς για τα € 750.000, που τσεπώνει.
    Η δημιουργία κομμάτων είναι η επικερδέστερη ίσως επιχείρηση στην Ελλάδα.

    Θα παρακαλούσα να αναρτηθεί το παρακάτω άρθρο, διότι ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τι και πόσα άλλα πληρώνει, εκτός το δόσεων τού χρέους. Η ενημέρωσή του, νομίζω ότι είναι υποχρέωση (και) τού ιστολογίου αυτού. Άλλως, ας μην τον κατακρίνομε, που ανέχεται μία απαράδεκτη κατάσταση, που όμως αγνοεί.
    Ευχαριστώ.

    ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ;-ΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 750,000 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nativist το μόνο επίσημο που βρήκα είναι αυτό:
      https://curia.gr/kratiki-xrimatodotisi-kommaton-2013-i-apofasi/

      Αν μπορείς να βρείς για άλλα χρονιές βάλτα

      Διαγραφή
    2. Μάλλον έχεις δίκιο. Οι 750.000 € είναι αστήρικτες. Όσον αφορά εκείνο το "που τσεπώνει", φυσικά δεν εννοούσα προσωπικά τον Τζήμερο.
      Γεγονός είναι πάντως ότι συνεργάζονται ακόμη και με τον διάβολο, αρκεί να πιάσουν το 1,5%, πράγμα που ασφαλώς δεν τούς τιμά.

      Διαγραφή
    3. Για το "διάβολο" συμφωνώ και έγώ.

      Διαγραφή
  3. Αυτά, έχει απαντήσει αυτός παλιότερα:

    Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ!

    Επειδή η δημοσιογραφική αλητεία δεν έχει όρια, τα παπαγαλάκια και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ διακινούν εδώ και χρόνια τη λάσπη των 750.000 ευρώ. Το έγραψε αρχικά μια πατσαβουροφυλλάδα που έχει κλείσει τώρα και το αναδημοσίευσαν οι πάντες. Τι κι αν το διαψεύσαμε οχτακόσιες φορές. Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Ήθελαν ο Τζήμερος (όχι η Δημιουργία, ξανά!, ο Τζήμερος, προσωπικά) να “τσεπώνει το παραδάκι”. Και αρκετοί το αυγάτεψαν. Το έκαναν 800.000. 1.000.000, 750.000 τον χρόνο και πάει λέγοντας. Φυσικά για τα δεκάδες εκατομμύρια που παίρνουν τα μεγάλα κόμματα και για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστούν, δεν έγραψαν ούτε μονόστηλο. Για να ξέρετε τα πάντα, αναρτώ αναλυτικά ποσά και ημερομηνίες καταβολής:
    Εκλογική χρηματοδότηση
    20.08.12 14.074,60
    Τακτική Χρηματοδότηση
    08.04.13 60.024,25
    28.11.13 22.000,00
    20.01.14 38.024,00
    12.05.14 16.500,00
    30.09.14 16.379.00
    30.12.14 10.802,00
    Σύνολο 177.804,00
    Από το 2012 μέχρι σήμερα πήραμε μέρος σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις για τις οποίες πληρώσαμε στο κράτος κόστος παραβόλων και επιδόσεων 133.000 ευρώ. Επιπλέον πληρώσαμε για εκτύπωση και διανομή ψηφοδελτίων 88.000 ευρώ. Σύνολο 221.000. Αυτά ΜΟΝΟ για συμμετοχή στις εκλογές. Όχι για τη λειτουργία του κόμματος συνολικά (γραφεία, εκτυπώσεις, ταξίδια, εκδηλώσεις κ.λπ) έξοδα τα οποία έφτασαν τα 400.000 ευρώ (μαζί με τα εκλογικά) και φυσικά τα βάλαμε από την τσέπη μας, όσοι έχουν, όσο αντέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τζημερος,δεν μας εξηγει,πως μπορει να ειναι φιλελευθερος και να ειναι εναντιον του ρολου του κρατους,αλλα την ιδια στιγμη να τσεπωνει λεφτα που δινει το κρατος.Και κοροιδευει τον κοσμο,οτι δεν παιρνει 750 αλλα 221,να το δεχθω,αλλα συμφωνα με την ιδεολογια του,δεν επρεπε να παιρνει φραγκο.Αρκετα με την κοροιδια του Τζημερου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xristos τσέκαρε αυτά τα πολύ καλα Blog:

      http://adiritos.blogspot.gr

      http://failedevolution.blogspot.gr/

      Διαγραφή
    2. Στην αρχη νομιζα οτι τα blog ειχνα να κανουν με τον Τζημερο.

      Σ ευχαριστω,θα τα εχω στα υποψη....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.