13/12/16

Spiegel: H EE στέλνει Frontex στην Ελλάδα υπό το φόβο κατάρρευσης της συμφωνίας με Τουρκία

Σχεδιάζεται αποστολή 60 υπαλλήλων της Frontex τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο - Έγινε ήδη επιθεώρηση των χώρων από στελέχη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας και της ελληνικής αστυνομίας 
Η ΕΕ προετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, για μια ενδεχόμενη ακύρωση της προσφυγικής συμφωνίας από την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel η Frontex ενισχύει με επιπλέον υπαλλήλους την παρουσία της στην Ελλάδα. Σε ανταπόκρισή της από την Θεσσαλονίκη η ιστοσελίδα Spiegel Online σημειώνει ότι: «Η Frontex σχεδιάζει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αποστολή 60 υπαλλήλων στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Θα ήταν η πρώτη φορά που δυνάμεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας θα βρίσκονται στην περιοχή με αυτή την εντολή. Έλληνες ειδικοί εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί την αντίδραση της ΕΕ στην εντεινόμενη ανησυχία για ενδεχόμενη ακύρωση της προσφυγικής συμφωνίας από την Άγκυρα και την εισροή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην λεγόμενη Βαλκανική Οδό.

Διασφάλιση συνόρων προς ΠΓΔΜ και Αλβανία
Σύμφωνα με το Spiegel Online έχουν προβλεφθεί δύο αποστολές. Η πρώτη με την επωνυμία "Operation Focal Point 2017" επικεντρώνεται στους ελέγχους διαβατηρίων στα συνοριακά φυλάκια. Η δεύτερη με επωνυμία "Flexible Operational Activities 2017” προβλέπει εντατικές περιπολίες στα σύνορα για να αποφευχθεί η παράνομη διέλευση μεταναστών και προσφύγων. Η αποστολή προβλέπει ερωτήσεις στους συλληφθέντες σχετικά με την προέλευσή τους, την πορεία που ακολούθησαν ή τα δίκτυα διακινητών.

για τη συνέχεια ProtoThema

1 σχόλιο:

  1. Κι εκεί που διαβάζεις FRONTEX, ετοιμάζεται κλπ, μένεις με το στόμα ανοικτό διαβάζοντας: στα σύνορα με τα Σκόπια θα πάει αντί να σφραγίσει Έβρο και Αιγαίο.
    Όσο η Ευρώπη εθελοτυφλεί και δε μπαίνει στην ουσία του προβλήματος, τόσο η Ελλάδα θα μετατρέπεται σε (μπαρουτ)αποθήκη ψυχών.
    Η ευθύνη είναι διάχυτη μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών, οι συνέπειες όμως θα βαρύνουν πολύ περισσότερο τον ελληνικό λαό.
    Μόνη λύση η αλλαγή πολιτικής από μεριάς ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά ποιό από τα αθύρματα που μας "κυβερνούν" θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορικότητας των στιγμών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.