4/1/17

Σ. Καλεντερίδης: 2017, μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και τους Έλληνες

Υπάρχει κίνδυνος σε μερικές δεκαετίες να μιλάμε για μια Ελλάδα που δεν θα έχει Ελληνες

Οταν θα κρατάτε το φύλλο της εφημερίδας, ίσως να έχει ήδη μπει ο νέος χρόνος, το 2017. Αυτό σημαίνει ότι η πατρίδα μας και η πολύπαθη ελληνική κοινωνία μπαίνουν στον έβδομο χρόνο συνεχούς, βαθιάς και επίπονης οικονομικής κρίσης, η οποία ενέσκηψε ως αποτέλεσμα ενός στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης και της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να προσαρμόσει τα δεδομένα της χώρας στις νέες συνθήκες μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.
Ομως πέρα από τα συστημικού χαρακτήρα προβλήματα που υπήρχαν στη χώρα, που προσέδωσαν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην κρίση, έχει συσσωρευτεί μια σειρά από επιπλέον προβλήματα.
  • Ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί, 
  • το σύστημα υγείας έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα, 
  • όπως και το εκπαιδευτικό σύστημα, 
  • ο παραγωγικός ιστός της χώρας έχει συρρικνωθεί, 
  • μετά τους κεφαλαιακούς ελέγχους έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα και έχει αφελληνιστεί ο τραπεζικός τομέας, τον οποίο είχαμε χρυσοπληρώσει όλα αυτά τα χρόνια, όπως 
  • έχει αφελληνιστεί και η ελληνική επιχειρηματικότητα. 

Αν σε όλα αυτά προστεθεί το δημογραφικό, τότε διαγράφεται στον ορίζοντα ένας σοβαρός κίνδυνος. Αν δε η κατάσταση αυτή, που από μόνη της είναι ανησυχητική, συνδυαστεί με την είσοδο και τον εγκλωβισμό στην πατρίδα μας προσφύγων και μεταναστών, τότε μπορούμε να προβούμε στην εκτίμηση ότι, αν η Τουρκία συνεχίσει να στέλνει με σχέδιο στη χώρα μας ανθρώπους που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον, τότε σε μερικές δεκαετίες υπάρχει κίνδυνος να μιλάμε για μια Ελλάδα χωρίς Ελληνες.
Είναι ξεκάθαρο και όποιος δεν βλέπει αυτό το υπαρκτό πρόβλημα, είτε δεν γνωρίζει τα πραγματικά στοιχεία και δεδομένα του, είτε αρνείται να δει την πραγματικότητα, την οποία όμως βλέπει πολύ καθαρά η Τουρκία, η οποία έχει άρει το καθεστώς βίζας για όλες τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας και έχει βάλει αεροπορικά δρομολόγια στις χώρες αυτές με τις τουρκικές αερογραμμές (ΤΗΥ).
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όποιος από τους κατοίκους των φτωχών χωρών της Ασίας και της Αφρικής θέλει να φτάσει στην Ευρώπη, εκεί όπου έπρεπε να ξοδέψει 10.000 δολάρια, και να διακινδυνέψει την ίδια του τη ζωή, μετά το 2015 και την πολιτική «ανοικτών συνόρων», της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, με 100 δολάρια σε δυο τρεις μέρες να βρίσκεται με σχετική ασφάλεια σε ένα νησί του Αιγαίου.
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, την οποία αρνείται να δει και να αντιμετωπίσει με ένα εθνικό σχέδιο το πολιτικό κατεστημένο της πατρίδας μας ως σύνολο, όπως επιβάλλεται για τα εθνικά θέματα.
Ετσι, το 2017 εισέρχεται με κακούς οιωνούς.
Λυπούμαστε που αρχίζουμε τη νέα χρονιά με αυτό το μήνυμα, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας την καθαρή εικόνα της πραγματικότητας, όσο δυσάρεστη κι αν είναι αυτή.
Απλά, ευχόμαστε οι πολίτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και, φυσικά, πάνω από κόμματα, πολιτικούς και ιδεολογίες, να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν και να μεταφέρουν τα μηνύματα αυτά σε όλες τις κατευθύνσεις.
Τέλος, κλείνοντας το πρώτο άρθρο του 2017, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης έξι χρόνων από την κυκλοφορία της εφημερίδας, θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους αναγνώστες μας να υποστηρίξουν τη «δημοκρατία», η οποία είναι από τις ελάχιστες εφημερίδες που στηρίζεται στους αναγνώστες της, γι’ αυτό και μπορεί να υποστηρίζει με πάθος την αλήθεια αλλά και τα συμφέροντα της πατρίδας, ελέγχοντας την εξουσία και χωρίς αν έχει την ανάγκη διάφορων… πατρόνων.
Καλή χρονιά.

Σάββας Καλεντερίδης

Γίνε υποστηρικτής του δέλτα - Να κάνουμε το 2017 Έτος του Πολίτη και της Δημοκρατίας

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά
Το 2017 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά της κρίσης.
Το πολιτικό σύστημα απέδειξε ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της χώρας.
Τους δοκιμάσαμε όλους.
Είναι πλέον περισσότερο από προφανές, ότι το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα και το σύστημα διαχείρισης της εξουσίας, έχει ξοφλήσει και ότι όσο παραμένει στο προσκήνιο, βλάπτει τα συμφέροντα της πατρίδας και των πολιτών.
Και αυτή τη στην κυριολεξία θανατηφόρο, πατριδοκτόνο και εθνοκτόνο κατάσταση, μπορεί να την ανατρέψει μόνο ο πολίτης. 
Ο πολίτης που θα διεκδικήσει το ρόλο που του αναγνωρίζει η πραγματική δημοκρατία, ό,τι δηλαδή ευαγγελίζεται το "δέλτα".
Μπες στην ιστοσελίδα του δέλτα, μελέτησε τις προτάσεις του και γίνε υποστηρικτής.
Να κάνουμε το 2017 έτος του πολίτη, έτος της δημοκρατίας.
Καλή Χρονιά 

4 σχόλια:

  1. Κ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ,ΣΥΝΟΡΩΝ ,ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ,ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΟΙ 5 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6 ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ.ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΕΙΕΣ.
    ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΣΙΑΞΟΥΝ.
    ΟΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ,ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Το 1979 είχαμε μία χώρα με 98% αμιγή Ελληνικό Χριστιανικό Ορθόδοξο πληθυσμό, με συνολικό Δημόσιο χρέος 25% του ΑΕΠ.
    Τα δεινά της χώρας άρχισαν το 1981 με τον Α. Παπανδρέου, με τήν πολιτική του υπερδανεισμού για παροχές, σπατάλες και ψηφοθηρία, που συνεχίστηκε με διαλείμματα και από τους διαδόχους του.
    2)Το 1991 είχαμε την πτώση του "σιδηρού παραπετάσματος" και τα τελευταία χρόνια την μαζική μωαμεθανική μετανάστευση. Η χώρα μας άνοιξε εξ΄αρχής τα σύνορα μας διάπλατα και γέμισε με εκατομμύρια αποίκους, πολλοί των οποίων απέκτησαν και Ελληνική υπηκοότητα, χωρίς να έχουν Ελληνική συνείδηση ή αγάπη πρός την χώρα μας.
    3)Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει από το βάρος των βαρύτατων τοκοχρεωλυσίων, την έλλειψη ρευστότητος, την υπερφορολόγηση, την φυγή εταιριών και επιστημόνων στο εξωτερικό. Δημογραφικά, ο Ελληνικός πληθυσμός κινδυνεύει να γίνει στο εγγύς μέλλον μειοψηφία.
    4)Πωλείται η δημόσια περιουσία σε τιμή ευκαιρίας και δεν καλύπτει ούτε τους τόκους των δανείων. Η Τρόϊκα με θράσος απαιτεί το κράτος να μεταθέσει το δημόσιο χρέος, δια βαρύτατων φόρων, στούς πολίτες με αποτέλεσμα και ο ιδιωτικός τομέας καταστρέφεται.
    Το ΑΕΠ έχει πέσει τουλάχιστον 25% τα τελευταία χρόνια. Οι τράπεζες, το χρηματιστήριο και η αγορά ακινήτων έχει καταρρεύσει.
    Λόγω του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο, αλλα και των ομολόγων στην Ελλάδα, η εμπιστοσύνη στο κράτος από τον πολίτη, δεν θα επανέλθει για πάρα πολλά χρόνια.
    5)Οι συμφωνίες των λεγομένων Μνημονίων είναι τραγικές.
    Μετετράπη δημόσιο χρέος πρός ιδιώτες κάτω από Ελληνικό δίκαιο, σε χρέος πρός κράτη με ρήτρα ευρώ, ώστε να μην μπορούμε ποτέ να αποδράσουμε μετατρέποντας το σε δραχμικό και εκμηδενίζοντας το δια του πληθωρισμού!
    Κατάφεραν οι κυβερνήσεις μας και το απίστευτο. Να παραλύσουν γραφειοκρατικά την οικονομία. Απαγορεύονται τα μετρητά, αγοροπωλησίες χωρίς πιστοποιητικό νομιμότητος, ενοικιάσεις χωρίς ενεργειακό πιστοποιητικό, απαιτείται πόθεν έσχες για κάθε αγορά, και ένα σωρό άλλες γραφειοκρατικές ηλιθιότητες, ενώ το 25% του ενεργού πληθυσμού είναι επισήμως άνεργο και οι συνταξιούχοι πλησιάζουν τα 3 εκατομμύρια.
    6)Όταν έγινε η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο αναρωτιώμαστε, για την τότε χούντα, εάν "είναι ηλίθιοι ή προδότες".
    Αυτούς που μας κυβερνάνε από το 2010 μέχρι σήμερα πώς μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. P = (C + E + M) x (S + W)
    Δεν έχουμε χρόνο να αλλάξουμε τίποτα από αυτά.

    Έχουμε σύγκρουση μπροστά μας και είναι ώρα να το καταλάβει η Ελληνική κοινωνία.

    Θα γίνουν εκλογές, νέα κυβέρνηση και στο βάθος οικουμενική.
    Ας ελπίσουμε να μην επικρατήσει ολοκληρωτικό χάος στη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TO ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ,ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΟΑ COUP D ETAT .
    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ.ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
    11/2/11
    Βασίλειος Νικόπουλος, Το προοίμιο του Ελληνικού Συντάγματος θεμελιώδης υπερδικανική και υπερσυνταγματική αρχή
    http://thriskeftika.blogspot.gr/2011/02/blog-post_7609.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.