14/9/17

Τσίπρας: Τι θέλετε να κάνω με τις Σκουριές, να μου φύγουν πέντε σαλεμένοι βουλευτές και να μείνουν στο δρόμο 100 χιλιάδες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ;


Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

8 σχόλια:

  1. Επειδή το θέμα των χρυσωρυχείων είναι ιδιαίτερα σοβαρό, θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε και να το εξετάζουμε με υπευθυνότητα λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές ,τις οικονομικές διαστάσεις , καθώς τις διαστάσεις της καταπάτησης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Οι σκιτσογράφοι τύπου Χαντζόπουλου που επιχειρούν να αντλήσουν μικροκομματικά οφέλη
    ασεβούν απέναντι των 400 πολιτών που οδηγήθηκαν στα ποινικά δικαστήρια επειδή και μόνο άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε πολίτη για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος πολιτιστικής Ασεβούν απέναντι στην αγωνία και τον αγώνα των κοινωνικών κινημάτων που αναπτύχθηκαν στην Χαλκιδική , στην Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς , στις Σέρες στην Καβάλα, στην Δράμα, στην Ροδόπη, στον Έβρο για να μη γίνει η Β. Ελλάδα ένα απέραντο μεταλλείο χρυσού με τα κυάνια
    Στον αγώνα αυτόν έχουν συστρατευθεί δεξιοί και αριστεροί, πλούσιοι και φτωχοί.
    Η σατυρική σκιτσογραφία πολλές φορές δεν είναι αθώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καλεντερίδη διαβάζω με ενδιαφέρον τα άρθρα σας στα οποία αναλύεται με ιδιαίτερα αναλυτικό τρόπο, αποδεικνύοντας ποσό έχετε μελετήσει γι αυτό, ζητήματα απο καθε γωνία της γης. Λυπήθηκα ιδιαιτέρως με το παραπάνω άρθρο, οποιοσδήποτε ξοδέψει λίγο χρόνο μπορει εύκολα να ανακαλύψει την αλήθεια με την εν λόγω εταιρεία, με ποιες συνθήκες ήρθε να "επενδύσει" και για ποιους λόγους εκδιώχθηκε απο καθε ευνομούμενο κράτος και έμεινε να επιχειρεί στην υποσαχάρια ζώνη. Ένας γεωπολιτικός αναλυτής πρεπει να μην αναπαράγει γραμμές κ ιδέες πολιτικών κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνε
      από πού προκύπτει ότι εγώ είμαι υπέρ της επένδυσης.
      Απλά, δεν ανέχομαι ως πολίτης να με δουλεύουν άνθρωποι που δεν διοίκησαν ούτε περίπτερο.
      Το ψέμμα και η υποκρισία με ενοχλεί ως Έλληνα πολίτη.
      Η δειλία και η ανανδρία με ενοχλούν.
      Αν δεν ήθελαν την επένδυση, έπρεπε να την καταγγείλουν από την αρχή και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη εκείνους που ξεπούλησαν το μεταλείο στον Μπόμπολα.
      Αυτά τα παιχνίδια με ενοχλούν.
      Και με τους επενδυτές και με εκείνους που είναι αντίθετοι στην επένδυση.
      Για να μη σου πω την αθλιότητα που ζούμε με τη ρύπανση του Σαρωνικού, για την οποία φταίει η κοινωνία, όπως μας είπε ο υπουργός περιβάλλοντος, ο οικολόγος κύριος Τσιρώνης.
      Και για το Θεό, μην μου πεις για τα 40 χρόνια και για τους άλλους.
      Τους ξέρω πολύ καλά και τους άλλους και αυτούς.

      Διαγραφή
    2. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
      Στον αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία συμμετέχουν εδώ και χρόνια δεξιοί , αριστεροί. κομμουνιστές, κεντριαριστεροί, κεντροδεξιοί, αναρχικοί κλπ.
      Το ζήτημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με την αναπαραγωγή των θέσεων του οποιοδήποτε κόμματος.
      Για να σχηματίσετε μια αντικειμενική εικόνα- άποψη για τα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής σας προτείνω.
      1) Να λάβετε υπόψη ότι στα προηγούμενα χρόνια η Eldorado απέσπασε από το Ελληνικό κράτος έγκριση ΜΠΕ η οποία είναι σε ισχύ.
      2) Πέρα από τα ΜΜΕ που καθημερινά προπαγανδίζουν υπέρ της Eldorado παραβιάζοντας κατάφωρα την δημοσιογραφική δεοντολογία, υπάρχουν και site που παρουσιάζουν βέβαια όσα εκδίδει η Eldorado , όμως παράλληλα αναρτούν και αυτά που δημοσιοποιούν οι αντίθετοι στην επένδυση αυτή.
      Αφού τους ξέρετε πολύ καλά και τους άλλους όπως γράφετε αναρωτιέμαι γιατί δεν σχολιάζετε αυτές τις μέρες και αυτούς για τις σημερινές γενικόλογες θέσεις τους που σαφώς με τις αοριστολογίες τους δίνουν την εικόνα του γραφείου τύπου της Eldorado.
      3) Oi περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής είναι γνωστές και κανείς από τους υποστηρικτές της εταιρείας δεν αντιλέγει, Απλά συστηματικά αποσιωπιούνται αυτές.Όμως έχουμε και δυσμενέστατες οικονομικές επιπτώσεις , καθώς και διαπιστωμένες ενέργειες παράνομης εξαγωγής χρημάτων
      από την εταιρεία στην Ολλανδία με αποτέλεσμα την φοροαποφυγή.

      Διαγραφή
    3. Χρήστο
      αλλάζεις τροπάριο.
      Την υποκρισία καταγγέλω και τους υποκριτές.
      Τελεία και παύλα.
      Όσο για τις Σκουριές, σου είπα:
      Στον εισαγγελέ εκείνοι που ξεπούλησαν το μεταλλείο στον Μπόμπολα.
      Τι άλλο να σου γράψω.

      Διαγραφή
    4. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
      1)Δεν αλλάζω κανένα τροπάριο
      2) Χαίρομαι όταν καταγγέλλετε την υποκρισία και τους υποκριτές.
      3) Αναρωτιέμαι γιατί δεν καταγγέλλετε και αυτούς για τις σημερινές γενικόλογες θέσεις τους που με τις αοριστολογίες τους δίνουν την εικόνα του γραφείου τύπου της El Dorado.Αναφέρομαι σε αυτούς που φανερά αποσιωπούν την αλήθεια και υποκρίνονται ότι η επένδυση έχει καλώς.Χωρίς καταστροφικές για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία επιπτώσεις΄.
      4) Δεν αναφέρθηκα ως τώρα στο ξεπούλημα του μεταλλείου με 11 εκατομμύρια στον Μπόμπολα.
      5) Και εγώ τι άλλο να σας γράψω

      Διαγραφή
    5. @ Χρηστος. 15 Σεπτ. - 7.24 μ.μ.
      Το αγορασε 11 και το πουλησε 2 δις.
      Το δεξι του χερι ο Κουτρας εχει αγορασει χρυσορυχεια στην Αφρικη.
      Λετε η σειρα να ειναι : Κουτρας,Μπομπολας,Eldorando :.

      Διαγραφή
  3. Κύριε Καλεντερίδη, Καλημέρα σας,

    Οι Τσιπροκαμμένοι, έχουν τραβήξει το χαλί κάτω από τα ποδιά της ΝΔ.
    Ο αντεθνικός αγώνας του Κούλη & ΣΙΑ, είναι γνωστός ότι το «τομάρι» του, το βάζει πάνω από την Πατρίδα…

    Το θέμα των Σκουριών, είναι μια Περιβαντολογική Βόμβα, διότι δεν έχουν εφαρμόσει την υποσχεθείσα νέα τεχνολογική μέθοδο, μια μέθοδο που δεν βασίζεται στο κυάνιο. (Δια του λογού το αληθές, υπάρχουν άλλες τρις μέθοδοι, μια εκ των οποίων βασίζεται στο Άμυλο του Καλαμποκιού!)

    Η παραχάραξης της αλήθειας, είναι καταδικαστέα, διότι η ψευδολογία, ασχέτως εάν προέρχεται εκ των έσω ή ανακυκλώνεται από ψευδοδημοσιεύσεις, κατακρεουργεί την υπόσταση της Πολιτείας.

    Ο Κικέρων το έθεσε με την καλλίτερη δυνατή εκφραστικότητα:
    [ Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει των ανοησιών του, ακόμα και των φιλοδοξιών του. Όμως δεν μπορεί να επιζήσει της εσωτερικής εθνικής προδοσίας.

    Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο φοβερός, γιατί είναι γνωστός και ανεμίζει τη σημαία του.

    Ο προδότης όμως μετακινείται ελεύθερα μεταξύ όλων που βρίσκονται πίσω από τις πύλες, ψιθυρίζοντας τις ύπουλες διαδόσεις του σε όλα τα σοκάκια, για να φτάσουν μέχρι και στους υψηλούς προθαλάμους της ίδιας της κυβέρνησης.

    Γιατί ο προδότης δεν μοιάζει με προδότη. Μιλάει με προφορά ίδια με τα θύματα του, μοιάζει μαζί τους στο πρόσωπο και στις φορεσιές, και απευθύνεται στην ποταπότητα που κρύβεται βαθειά στις καρδιές όλων των ανθρώπων.

    Καταστρέφει τη ψυχή του έθνους, εργάζεται μυστικά άγνωστος στο σκοτάδι για να υπονομεύσει τους στύλους της πόλης. Μολύνει το σώμα της πολιτικής ώστε να μην αντιστέκεται πλέον.

    Λιγότερο πρέπει να φοβόμαστε ένα δολοφόνο. ]

    Πάντοτε Φιλικά

    Δρ. Ευάγγελος Αρκάς
    Λονδίνο, ΗΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.