1/9/17

Κάποιες χώρες έχουν εθνική στρατηγική - Η Κίνα ξεπέρασε τον στόχο εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας για το 2020

Η Κίνα κατόρθωσε να προσθέσει 10,52 γιγαβάτ ηλιακής δυναμικότητας στο εθνικό της δίκτυο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2017, πέρα από τα 24,4 γιγαβάτ ισχύος που εγκαταστάθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Στη φωτογραφία πλωτό πάρκο ηλιακής ενέργειας στην Κίνα.
Η Κίνα έχει ήδη επιτύχει το στόχο εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας για το 2020, εδραιώνοντας τη θέση της ως ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλιακής ενέργειας στον πλανήτη.
Η Κίνα κατόρθωσε να προσθέσει 10,52 γιγαβάτ ηλιακής δυναμικότητας στο εθνικό της δίκτυο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2017, πέρα από τα 24,4 γιγαβάτ ισχύος που εγκαταστάθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η ασιατική χώρα ήταν ήδη ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλιακής ενέργειας στον κόσμο και ο εντυπωσιακός ρυθμός πρόθεσης νέων εγκαταστάσεων αναμένεται να αυξήσει περισσότερο τη διαφορά από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία που ακολουθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση της σχετικής λίστας για το 2016, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών.
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών της Κίνας το 2016 ήταν 78,1 γιγαβάτ. Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία από την αρχή του έτους, η συνολική δυναμικότητα της Αυστραλίας είναι περίπου 6 γιγαβάτ, ποσότητα η οποία όμως προβλέπεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2020. Οι ΗΠΑ σήμερα έχουν συνολική χωρητικότητα 44,7 γιγαβάτ ηλιακής ισχύος.
Εν τω μεταξύ, η Κίνα έχει ήδη επιτύχει το στόχο της να φτάσει τα 105 γιγαβάτ μέχρι το τέλος του 2020. Η χώρα έχει πλέον φτάσει τα 112,34 γιγαβάτ, με τις αναθεωρημένες προβλέψεις της για το 2017 να κάνουν τώρα λόγο για 40 έως 45 γιγαβάτ προστιθέμενης ηλιακής ισχύος μόνο μέσα στο τρέχον έτος.
Η αλματώδης ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στην Κίνα οφείλεται εν μέρει στην προσπάθεια καταπολέμησης της ρύπανσης που μαστίζει τη χώρα και της κλιματικής αλλαγής, αλλά επίσης στην εντυπωσιακή πτώση του κόστους και άνοδο της αποτελεσματικότητας κατά τα τελευταία έτη.
Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα μπορεί βέβαια να βρίσκεται στην 14η θέση της σχετικής λίστας για το 2016 σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του διεθνούς οργανισμού ενέργειας για την παγκόσμια αγορά με τα φωτοβολταϊκά, όμως η Ελλάδα έχει υπερκαλύψει το ποσοστό μέχρι το 2020 στην Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (20%) που συμφώνησε στα πλαίσια της ΕΕ για την καταπολέμηση της ρύπανσης.Αυτό το 20% στο πιο μεγάλο μέρος του καλύπτεται από την αιολική ενέργεια (ανεμογεννήτριες) και το υπόλοιπο από τα φωτοβολταϊκά.Το ερώτημα εδώ είναι πόσα χρήματα πληρώνουμε στους επενδυτές ως επιδότηση του έργου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ λιγότερα απ' ότι είχαν συμφωνήσει αρχικά με το κράτος και μάλιστα με μονομερή τροποποίηση.
      Ολοι ακούν τώρα ελληνικό κράτος και φεύγουν μακριά.

      Διαγραφή
    2. Έχεις εκτιμήσεις που επέχουν παρασάγκες από την πραγματικότητα.
      Αν γνωρίζεις τι είχαν εκτιμήσει αρχικά και πότε οφείλεις να το πεις.
      Αν γνωρίζεις πότε και από ποιον έγινε η μονομερής τροποποίηση πάλι πρέπει να το πεις.
      Αυτά που γράφεις ότι «όλοι ακούν τώρα ελληνικό κράτος και φεύγουν μακριά»
      δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.Εκτός και αν εννοείς το «τώρα»
      σε αντίθεση με το «χθες» Στην περίπτωση αυτή πρέπει να καταλάβεις ότι οι Ευρωπαίοι - Γερμανοί και Γάλλοι- πάνα από όλα θέλουν να πουλάνε μηχανήματα δηλαδή φωτοβολταϊκά οι Γερμανοί και ανεμογεννήτριες οι Γάλλοι.

      Διαγραφή
    3. @ Χρηστος.
      Οι ευρωπαιοι θελουν να πουθλανε μηχανηματα ενω εμεις αναθεσεις εφοδιασμου των νησιων με πετρελαιο και πετρελαιοφορα συγκεκριμενων προμηθευτων.
      Εσυ το γνωριζεις το θεμα ? ,και δεν αναφερομαι οτι φταινε οι 'τωρα' αλλα βολευει να κληρονομησουμε το μαγαζακι.
      Ας φτιαξουμε και εμεις τα μηχανηματα να μην τα αγοραζουμε απο τους ξενους.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ , όμως σε ότι και αν συμφωνήσουμε για τη χώρα θα πρέπει για να γίνει πράξη να συμφωνήσει και η Μέρκελ μιας και είμαστε οικονομική αποικία χωρίς να φταίμε εμείς οι πολίτες

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.