7/9/17

Βούλγαρος Ειδικός: Ο στρατηγικός στόχος της Ελλάδας δυσκολεύει τον Διάδρομο Νο 8

Το μνημόνιο της Καβάλας για την κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ του Δούναβη, Ευξείνου Πόντου και Αιγαίου Πελάγους που υπογράφεται από τους δύο πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, θέτει εκ νέου το ζήτημα των στρατηγικών γεωπολιτικών αποτυχιών της ελίτ του βουλγαρικού κράτους.
Η βιασύνη με την οποία η Ελλάδα επιμένει στην νομιμοποίηση αυτού του εγγράφου δεν είναι τυχαία. Αυτή η βιασύνη, ενεργοποιήθηκε πάλι, μόλις υπεγράφη η Συνθήκη Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας της Βουλγαρίας και της πΓΔΜ (Σκόπια) και έγιναν πραγματικότητα οι προθέσεις για την κατασκευή του Διαδρόμου Νο 8, για τη πιο άμεση σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, παρέχοντας ισχυρή υποστήριξη. Υπάρχει, όμως, μια σημαντική λεπτομέρεια.
Στο σύνολο της ελληνικής στρατηγικής γεωπολιτικής και στρατηγικής υποδομών, το έργο Νο 1, σαμποτάρει  κάθε έργο, όπως την υλοποίηση του διαδρόμου Νο8.
Η στρατηγική αυτή έχει βαθιές ρίζες, αλλά τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει γνωρίσει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.
Σε γενικές γραμμές στο θόρυβο της προπαγάνδας που συνοδεύει τις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, μετά την πτώση των ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η Ελλάδα έσπευσε να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα και να προστατεύσει την τιμή της.  με το πλεονέκτημα ότι είναι η μοναδική χώρα στα Βαλκάνια που ήταν μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Για τη συνέχεια echedoros

9 σχόλια:

  1. Andrik
    Αναφαίρετο δικαίωμα του διαχειριστή της ιστοσελίδας είναι να αναρτά όποια είδηση επιλέγει και να αποσύρει όποια ώρα θέλει οτιδήποτε έχει αναρτήσει.
    Εγώ τώρα με έκπληξη διαπιστώνω ότι αποσύρθηκε εσπευσμένα η είδηση με τίτλο Ελλάδα- Βουλγαρία για την διακρατική συμφωνία Ελλάδας- Βουλγαρίας που εξυπηρετεί και τις δυο χώρες, και αναρτήθηκε την ίδια ώρα ένα περίεργο κείμενο ενός «Βούλγαρου ειδικού» ο οποίος ισχυρίζεται ότι η συμφωνία Ελλάδας - Βουλγαρίας ανατρέπει την συνθήκη καλής γειτονίας και συνεργασίας Βουλγαρίας- πΓΔΜ(Σκόπια)(διάδρομος 8).
    Πέρα από αυτά διαπιστώνω ότι την διακρατική συμφωνία Ελλάδας- Βουλγαρίας που υπογράφηκε μόλις χθες την αποκαλείς εσύ στρατηγικό στόχο της Ελλάδας.
    Κρίμα.Δεν άφησες τους Έλληνες επισκέπτες του Ινφογνώμωνα μα διαβάσουν μια είδηση ελπιδοφόρα για την Ελληνική οικονομία και τα οφέλη της χώρας.
    Δςν αντιλαμβάνομαι για ποιό λόγο έγινε αυτό και δεν γνωρίζω αν θα ακολουθήσει μια κάποια δικαιολογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας για τη σιδηροδρομική «Παράκαμψη Βοσπόρου»

    https://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/09/blog-post_178.html

    Χρήστο μη βλέπεις φαντάσματα.
    Η ανάρτηση έγινε για να ξέρουμε τις τάσεις που υπάρχουν σστη βουλγαρική πλευρά.
    Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας έχει και ο Βούλγαρος την άποψη του.παντως εγώ χαίρομαι.επιτελος και εμείς κατορθώσαμε κάτι.γιατι οι Βούλγαροι δεν τους φτάνει που κινούσαν τα νήματα από τα τέλη 19 αιώνα μέχρι και πτώση της ΕΣΣΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
    Μόνο φαντάσματα που δεν βλέπω.
    Θεωρώ ότι ο καθένας μας οφείλει να ενισχύει ενέργειες που ευνοούν τους πασίγνωστους εθνικούς - πατριωτικούς στόχους που είναι υπεράνω των κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο
      το φαντάσματα αφορά το άρθρο το οποίο είπες ότι κατέβηκε, ενώ υπάρχει και σου έβαλα τον σύνδεσμο.

      Διαγραφή
    2. κ. Kαλεντερίδη.
      Το ιδιαίτερα σημαντικό άρθρο για την διακρατική συμφωνία αναρτήθηκε στις 6/9 και ώρα 10.29 πμ.
      Εγώ την επόμενη μέρα δηλαδή στις 7/9 και ώρα 10.00 έγραψα ένα σχόλιο που αναρτήθηκε
      Όλως παραδόξως μετά από μόλις 4 ώρες δηλαδή στις 2.47 μμ διαπίστωσα ότι αποσύρθηκε το πολύ ωραίο άρθρο για την διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Βουλγαρία
      Θεωρώ ότι δικαιολογημένα εκφράζω την άποψη ότι εσπευσμένα αποσύρθηκε ένα άρθρο μόλις 4 ώρες αφότου άρχισαν τα πρώτα θετικά και μόνο σχόλια
      Εύχομαι να κάνω λάθος σε αυτά που γράφω.

      Διαγραφή
  5. Όπως εδώ έτσι κι εκεί υπάρχουν πρόθυμοι ηλίθιοι και πρόθυμοι πανέξυπνοι και ΜΙΤιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Βουλγαρία έχει να κερδίσει πολύ περισσότερα συνεργαζόμενη με την Ελλάδα. Η σύνδεση του Αιγαίου με τον Δούναβη και την Μαύρη Θάλασσα, θα φέρει ανάπτυξη και στις δύο χώρες. Είναι προφανές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο "ειδικός" βούλγαρος είναι άσχετος. Κανείς δεν εμποδίζει κάποιον να επεκτείνει τις υποδομές του. Απλώς ο διάδρομος Βουλγαρία - Ελλάδα - Ιταλία μπορεί να βρεί χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία, ενώ ο διάδρομος 8 πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τα Σκόπια και την Αλβανία. Τέτοιους "ειδικούς" βέβαια και η χώρα μας διαθέτει, είναι αυτοί που μας λένε να φύγουμε από το ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.