7/9/17

Τι είδους ηγέτες, επιτέλους, θέλουμε;

Ενας μεγάλος πολιτικός δεν ορίζεται από το αν λέει αλήθειες ή ψέματα. Ενας ηγέτης δικαιούται τον τίτλο του ηγέτη από τη στιγμή που τη δύσκολη ώρα μπορεί και πάει κόντρα στο λαϊκό αίσθημα επειδή πιστεύει ότι αυτό είναι σωστό για τον τόπο. Αυτούς διαφυλάσσει η Ιστορία ως κάτι ξεχωριστό.
Σκέπτομαι πολλές φορές τον Ελευθέριο Βενιζέλο να μιλάει στον λαό της Αθήνας. Το πλήθος παραληρεί λίγο μετά από ένα κίνημα, που ήταν κατά βάση αντιμοναρχικό. Ο κόσμος φωνάζει και θέλει Συντακτική Συνέλευση. Ο Βενιζέλος χτυπάει το χέρι και απαντάει: «Είπα, Αναθεωρητική!». Αυτή ήταν μία στιγμή που τον όρισε ηγέτη. Δεν ήταν εύκολο, ούτε αυτονόητο, αυτό που έκανε.
Μετά σκέπτομαι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος με δωρική αυστηρότητα φώναξε στη Βουλή, κοιτώντας προς την Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, πως «είτε το θέλετε είτε όχι ανήκομεν εις την Δύσιν». Ηθελε και αυτή η φράση κότσια, τσαγανό, ηγετικότητα. Η Ελλάδα είχε μόλις βγει τραυματισμένη από μία δικτατορία, ο λαϊκισμός θέριζε και το κλίμα ήταν εξαιρετικά αντιαμερικανικό και αντιδυτικό. Ηξερε μέσα του ο Καραμανλής ότι έπρεπε να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν υπάρχει άλλη μέθοδος για να ακούσει ο Ελληνας την ώρα του ξέφρενου πάθους. Γνώριζε ότι είμαστε ένας λαός μεσογειακός, ο οποίος σαγηνεύεται από το ψέμα και τις υποσχέσεις. Με τον ωμό του τρόπο έβαλε το μυαλό να λειτουργήσει την ώρα που το μόνο που μετρούσε ήταν το συναίσθημα.

Για τη συνέχεια kathimerini


7 σχόλια:

  1. Ο Ηγετης ειναι ο ταγος ενος Εθνους.To leadership σημερα ευτυχως διδασκεται στις πανεπιστημιακες σχολες αλλα η παιδεια δεν παυει να ειναι θεμελιωδες συστατικο γιαυτον που θελει να ηγηται.

    Νομιζω οτι ο Ελληνας που κυβερνησε πραγματικα σαν ΗΓΕΤΗΣ με ΕΡΓΑ και οχι ψεμματα,χριστιανικο ηθος και οχι υποκρισια, πολιτικο ηθος,παιδεια,
    σπουδες υψηλου επιπεδου,εμπειρια απο τις πιο αξιοζηλευτες στα εξωτερικα θεματα της εποχης του,διπλωματικα προσοντα και ηγετικα χαρακτηριστικα, αγαπη για τον συνανθρωπο και τον τοπο του,ειναι μονο ο Ιωαννης Καποδιστριας.Το δικο του μοναδικο ειδος πολιτικου ανδρα χρειαζομαστε τωρα που η Ελλαδα ειναι κοντα στην καταστροφη

    Ολοι οι αλλοι που ακολουθησαν...απλα ειναι νανοι μπροστα του.

    Επιπλεον να μην ξεχναμε οτι αυτος ο ανθρωπος δεν ειχε δωσει αφορμες ατους επικριτες του να τον κατηγορησουν για οτιδηποτε στην προσωπικη του ζωη,εκτος απο την κλασσικη προπαγανδα των αγγλογαλλων και των ντοπιων πρακτορων τους...
    Και φυσικα ο Καποδιστριας παραμενει μεχρι τις ημερες μας ο μοναδικος κυβερνητης που εβαζε χερι στο δημοσιο ταμειο μονο για να δωσει απο την περιουσια του και ΠΟΤΕ για να παρει...Αξιζει να βρει καποιος πηγες για να διαβασει ποσο λιτα ετρωγε και περνουσε τον καιρο του ο Καποδιστριας στο Ναυπλιο μεχρι την δολοφονια του και να τον συγκρινει με τα νεοελληνικα ...μπουμπουκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Greece has a big deficit of leaders. Historically, only a few leaders made Greece bigger and stronger. Greece has been ruled by politicians from a few families, and from time to time with some new politician, However, the Greek politicians have failed the nation. Greece needs dynamic patriotic and smart leaders to become a strong and rich nation. It is time for all Greeks to wake up before it is too late.
    Dr.Robert Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ηγετες θελουμε ?.
    Μα αυτους που εχουμε και ισως και χειροτερους.
    Δειξε μου τους ψηφοφορους,να σου πω τι ηγετη θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φέρτε μας Επιτέλους εναν Καποδίστρια εναν Βενιζέλο εναν Κολοκοτρώνη να τον δολοφονησουμε να τον προπυλακισουμε και μα τον φυλακισουμε. Δεν είναι τρελοί ούτε αυτοκτονικοι οι ηγέτες ώστε να ηγηθούν το ψευτορωμεικο πολύ φοβάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ηγέτες θέλουμε ε; Λοιπόν...σίγουρα να μην έχουν καμία σχέση με αυτούς που ηγήθηκαν τα τελευταία εξήντα χρόνια, τόσο απλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω αρχισει ...και θαυμαζω τον ΚΙΜ...Ανακστευει αφοβα ολες ...τις κατσαρολες με τους ..χυλους ηγετων της Δυσης.. και ειδικα με τους πσρανοικους γισ το Δαφνι Αμερικανους εγκληματιες Προεδρους. Αυτοι τον λενε ..τρελο..γιατι ετσι φαινεται στους τρελους ενας λογικος.Το κσκο ειναι οτι αυτους τους αμερικσνους προεδρους τους εκλεγει ενας λσος...που ενω βλεπει οτι ειναι τρελοι κσνει την παπια και ψαχνει τρελους σε αλλα εθνη.Ο Κιμ ειναι σχεδον αγιος μπρος σε αυτα αιματοβαμμενα υποκειμενα.. της Δυσης. Δεν λεω οτι ειναι καλος αλλα αγιος αναλογικα..Αλλα τους τρελενει ο Κιμ...ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ..εινσι αστερι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ.
      Και να σκεφτεις οτι οι γνωσεις μας περι του Κιμ προερχονται απο τις προπαγαντες των αντιπαλων του.
      Την πραγματικη του εικονα δεν την εχουμε αντικειμενικα.
      Εκεινο που εριξε στα σκυλια τον μπαρμπα του γιατι εκλεβε,ηταν παραδειγμα προς μιμηση,αν ηταν αληθεια.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.