3/9/17

Το Τσέρνομπιλ της πολιτικής μας

«Προσθέτει λίγους, αφαιρεί πολλούς, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και διαιρεί το κόμμα.» Ήταν η άποψη του Γεωργίου Παπανδρέου για τον Ανδρέα, στην προδικτατορική Ένωση Κέντρου. Σαν σήμερα, αυτός ο εξπέρ των 4 πράξεων της αριθμητικής όπως τον βόλευαν, ίδρυσε το μεγαλύτερο εκμαυλιστήριο συνειδήσεων της σύγχρονης ιστορίας μας, πράγοντας ανεξάντλητες στρατιές από λαμόγια, μιζαδόρους, κρατικοκηφήνες, θολοκουλτουριάρηδες του φραπέ, μαρξιστές του Κολωνακίου, επαναστάτες της Εκάλης, αντιστασιακούς γεννηθέντες το 1938, διεθνιστές της πάρτης τους, συνιδικαλιστές της λούφας, επιχειρηματίες του υποκόσμου και εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τον νέο, παρακμιακό Έλληνα, ως πρότυπο: κρατικοδίαιτο, τεμπέλη, εφετζή, βολεψάκια, φιλοτομαριστή, κοσμοφοβικό, αμόρφωτο, απολίτιστο, ανήθικο. Το ΠΑΣΟΚ ανήγαγε την απραξία σε ιδανικό, την αργομισθία σε μαγκιά, την εξαπάτηση σε ιδεολογία, την κλοπή (των Ελλήνων και των Ευρωπαίων φορολογουμένων) σε πολιτική πεμπτουσία.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν το Τσερνομπίλ της πολιτικής μας. Μόλυνε το πολιτικό μας σύστημα στο σύνολό του δημιουργώντας αμέτρητες τερατογενέσεις. Τόσο πολλές, που τελικά να θεωρείται φυσιολογική η τερατομορφία και αφύσικη η πολιτική υγεία. Για τα 42 χρόνια ΠΑΣΟΚ, χρόνια πολλά στην τελευταία μετάλλαξη των πασοκικών τεράτων, επιμολυσμένων επιπλέον με το χιτλεροσταλινικό DNA, τον ΣΥΡΙΖΑ.»
Θάνος Τζήμερος

5 σχόλια:

  1. ...και ομως υπαρχουν ακομα πρασινανθρωποι και υβριδικοι αριστεροι που δεν εχουν καταλαβει οτι τα λαθη τους πληρωνουμε και θα τα πληρωνουν και αλλες γενιες Ελληνων.Τετοια πνευματικη Νιρβανα και θαυμασμος στο λαικισμο ειναι πρωτακουστη ακομα και τωρα που η καταστροφη ειναι βιωματικη εμπειρια σε εναν λαο που γεννησε την Φιλοσοφια και το φιλοτιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη γελάτε καθόλου, αν βγει ένας και πει " λεφτά υπάρχουν" θα πάρουν αυτοδυναμία. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κριτική σκέψη μην πω είναι ανεγκέφαλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αυτοί που τους ακολουθούν και τους ψηφίζουν,έχουν?

      Διαγραφή
  3. Adpik ωραιο διδυμο με τζημερο.και ο γεωργιαδης θα τα χασει.μ εκεινα τα 100 δις εχουμε καμια απαντηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Adpik
    Όταν θέλεις να προβάλλεις την νεοφιλελεύθερη τάση έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις κείμενα νεοφιλελεύθερων που ο πολιτικός λόγος τους διακρίνεται από την σεμνότητα και την πολιτική επιχειρηματολογία.
    Ενδεικτικά αναφέρω τον επικεφαλής της σχολής του Σικάγου Μίλτον Φρίντμαν που πρόβαλε τον νεοφιλελευθερισμό χωρίς να διακρίνεται για την άκρατη εμπάθεια ,χωρίς να χρησιμοποιεί κοσμητικά επίθετα που άπτονται ή παραβιάζουν τα όρια της χυδαιότητας
    Αν έχεις προσέξει στην η Νέα Δημοκρατία είναι υπαρκτή και ισχυρή η νεοφιλελεύθερη τάση όμως το κόμμα αυτό δεν έχει εντάξει στις γραμμές του υμνητές του νεοφιλελευθερισμού που είναι πολύ πιο αθυρόστομοι ακόμη και από τον Θ. Πάγκαλο.
    Παραφέρεται ο εμπαθής, παραφέρεται αυτός όταν στερείται πολιτικών επιχειρημάτων, και προκειμένου να εκφρασθεί ως κομματικός φίλαθλος εκφράζεται με όρους άκρας απρέπειας.
    Υποθέτω να αντιλαμβάνεσαι ότι αυτά που σου γράφω δεν σηματοδοτούν πρόθεση μου για υποστήριξη ή κάλυψη του α ή β κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.