6/9/17

Στέλιος Παππάς: Είμαι ο καταλληλότερος - Νέοι κανόνες αξιοκρατίας, σκίστε τα πτυχία σας - Αυτοαξιολόγηση και αυτοαποθέωση

18 σχόλια:

  1. Κανόνες;
    Νομίζω ότι ένα σχόλιο που ανέβηκε στην ανάρτηση http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/09/blog-post_91.html θα είχε θέση (προσαρμοσμένο) και εδώ: Είναι στιγμές που αναρωτιέται κανείς μήπως το παιχνίδι έχει τελειώσει και απλά δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Ποιοί κανόνες ισχύουν πλέον; Υπάρχουν κανόνες;
    Ένας επαγγελματίας απεργοδράστης συνδικαλιστής τής Δ.Ε.Η. αναλαμβάνει να προβεί στην εκκαθάριση και επί νέας βάσεως εξυγίανση και αναδιοργάνωση ενός Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών μεγάλης πόλης.
    Όπως δηλώνει ο φλαμπουράρης η επιλογή του είναι αμιγώς πολιτική.
    Όχι λόγω καταλληλότητος και επάρκειας για την θέση, αλλά απλά διότι πολιτικά είναι αυτός που θέλει η κυβέρνηση για εκτελέσει το "συμβόλαιο" μετατροπής μιάς προβληματικής συγκοινωνιακής επιχείρησης, ιδιωτικού χαρακτήρα , σε κρατική. Λέγεται ότι θα το πράξει "αμισθί" .
    Και βέβαια διότι πάντοτε οι πορωμένοι κομμισσάριοι ήσαν Σαβοναρολικές κλωνοποιήσεις και δεν δούλεψαν ποτέ για το χρήμα . Βέβαια αυτό μήτε αγνούς τούς έκανε ή τούς κάνει, μήτε ανιδιοτελείς, μήτε αναγκαστικά έντιμους. Πολλώ μάλλον δεν τούς έκανε ούτε μπορεί να τούς καταστήσει κατάλληλους για θέση τεχνοκράτη και για να ασκήσουν έργο απροκατάληπτοι και ανοικτοί σε δημιουργική συνεργασία: Ο στρατευμένος, πωρωμένος κομμισσάριος θα έχει πάντα τις κομματικοπολιτικές παρωπίδες. Γι’ αυτό και ως τέτοιο χρήσιμο όρισαν τον πιστοποιημένο επαγγελματία "μετασταλινικό αριστερό" ως ειδικό τοποτηρητή - εκτελεστή τήρησης και εφαρμογής των στενόμυαλων κομματικών επιλογών "εκσυγχρονισμού δια κρατικοποίησης" των αστικών συγκοινωνιών.
    Και επικαλείται ο ίδιος την ανάδειξή του ως προέδρου επιμελητηρίου που έγινε με κλασσικά συνδικαλιστικές μεθοδεύσεις, ως εάν αυτή να συνδέεται με επαγγελματικές δεξιότητες και εξαρτάται από την αρίστη κατάρτιση και την δημιουργική επαγγελματική δράση. Μόνο συναλλαγή είναι κομματικών μικροτήτων, και απόδειξη αυτού είναι ότι ο "αριστερός Στέλιος Παππάς" υποστηρίχθηκε στιςαρχαιρεσίες τού Οικονομικού Επιμελητηρίου και από την "δεξιά". Επαγγελματίες μόνο στον συνδικαλισμό, ανεξάρτητα από τις τυχόν όποιες προϊστορικές σπουδές τους, αφού γι' αυτούς η ιστορία τους αρχίζει από την συνδικαλιστική δράση τους.
    Καθηλωμένοι στον πυθμένα παλιών δοξασιών που ξεπεράστηκαν από την ιστορία και αποδοκιμάστηκαν από τούς λαούς, προσπαθούν να κερδίσουν μιαν άχαρη ρεβάνς. Και όσα δεν μπόρεσαν να μάς επιβάλουν οι "κυβερνήσεις τού βουνού" προσπαθούν τώρα, ζόμπι και φαντάσματα αποτυχημένων και παραπλανημένων αγωνιστών να μάς τα επιβάλουν ξυρισμένοι και τροφαντοί οι φυσικοί και πολιτικοί απόγονοί τους.
    Αλλά με ποιούς τρόπους; ποιούς κανόνες;
    Βέβαια και δεν υπάρχουν πια κανόνες, παρά και πάλι μονάχα μιά συνισταμένη:
    Όπως "νόμος είναι το δίκιο τού εργάτη", έτσι και κατά τα λοιπά, μόνον ο σκοπός τής υλοποίησης των επιδιώξεων τής κυβέρνησης μετράει και ουδόλως τα μέσα και οι τρόποι: Ντού και βουρ και "απάνω τους και τούς φάγαμε" .
    Προβάλλουν δίκαιους και τίμιους αγώνες που ζητούν να τούς εξαργυρώσουν ποικιλότροπα, ενώ ταυτόχρονα τούς αναμιγνύουν μαζί με άλλους που απέτυχαν και αποδοκιμάστηκαν ή κινήθηκαν στα στενά πλαίσια συντεχνιακών και κομματικών μικρόψυχων διεκδικήσεων και φαντασιώνονται ότι είναι τάχατες συνεχιστές ένδοξης προσπάθειας , κάτι σαν την "άλωση των θερινών ανακτόρων τού Τσάρου".
    Η ιστορία προχώρησε, οι Λαοί εξελίσσονται και οι παλαιομαρξιστές ζητούν να ξαναζήσουν το καταδικασμένο, αποτυχημένο και αποδοκιμασμένο σχέδιο τους πάνω στις πλάτες τού πληγωμένου από μύριες αποτυχίες και προδοσίες Ελληνικού λαού.
    Δεν είναι μόνο που δεν υπάρχουν πια κανόνες.
    Είναι που δεν υπάρχει ντροπή και φιλότιμο. Είναι που δεν υπάρχει τσίπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εεεε φερε τους παλιους να τρωνε με χρυσα κουταλια! αν κανει εργο και φανει οuτε με νoιαζει αν ειναι δεξιος αριστερος η ακραιος H.... <<<<>>>>>!!αλλα πριν τον δειτε τον κρινετε πριν η και τωρα γιατι δεν λεγατε η δεν λετε κατι για τους πρωην που καταλιστευσαν και καταχρεωσαν τον οργανισμο και καθε οργανισμο στην Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχέλαε
      το θέμα είναι ότι δεν ακολουθήθηκε αξιοκρατική διαδικασία.
      Ένας ξεχαρβαλωμένος συνδικαλιστής, που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του, τι δουλειά έχει στον ΟΑΣΘ.
      Χάθηκαν οι επιστήμονες;
      Αμ το άλλο;
      Είδες ποτέ κανέναν σοβαρό άνθρωπο να αυτοαποθεώνεται;
      Σταμάτα λοιπόν το παραμύθι με τους άλλους.
      Η κριτική γίνεται στην εξουσία και για συγκεκριμένους λόγους.

      Διαγραφή
    2. Αυτα ειναι επιχειρηματα...τελεια και παυλα!!!

      Φαινεται οτι εκτος απο την αφαιρεση και την επαγωγη, ο ανθρωπινος νους εμπεριεχει και την κυκλικη μεθοδο σκεψης, οπως ο κυριος που ξεκινησε απο την αρχη και φτανει ...στην αρχη.Μετα απο 2500 χρονια Φιλοσοφιας,φαινεται οτι ενας νεος οριζοντας για την ανθρωπινη Σκεψη ξεδιπλωνεται μπροστα μας...εδω στην Ελλαδα... σημερα!!!!!!


      Διαγραφή
  3. Πέρα από την ίδια την ουσία της συζήτησης περί αξιολόγησης στο δημόσιο γενικά, το μόνο που μπορεί να επισημάνει κανείς είναι πως και στην περίπτωση της "αξιολόγησης" (μέσα σε εισαγωγικά πάντα ο όρος, επειδή είναι η αποθέωση της υποκρισίας και μόνο) όπως και στην περίπτωση των διαβόητων "μεταρρυθμίσεων" στην οικονομία της οικονομικής καταστροφής δηλαδή των Ελλήνων με τις ευλογίες των ευρωπαίων νεοφιλελεύθερων, η λέξη έχει χάσει και εδώ το νόημα της...η χρήση της είναι απλώς προσχηματική, μέσω αυτής επιχειρείται η δημιουργία και άλλων ανέργων με τις απολύσεις στις οποίες (κατά τις επιθυμίες των ξένων) στοχεύει στο τέλος τέλος. Έλεος πια με την υποκρισία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αυταρέσκεια και ο πολιτικός αλλά και προσωπικός ναρκισσισμός φαίνεται ότι είναι ενδημικά στους φανατικούς ΣΥΡΙΖΑαίους. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλοιώς η συχνή επανάληψη φράσης από τον Πολάκη (Polakiscare) απαντώντας σε επερωτήσεις βουλευτών: "Επειδή έχω υψηλό βαθμό αντίληψης..."... κλπ κλπ Χτες περιαυτολογούσε πάλι στο κανάλι της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συστηματική προβολή του θέματος του ΟΑΣΘ, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα που εντοπίζεται αποκλειστικά σε μία Διοίκηση που δεν πρόλαβε να κλείσει μήνα, δεν είναι καθόλου τυχαία.

    Υπάρχει βαρύτατη πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και υπάρχουν και ονοματεπώνυμα. Χατζηδάκης για το έπος του 2008, και Σταικούρας για το αντίστοιχο του 2014. Και αυτή δεν καλύπτεται με τα χονδροειδή αποπροσανατολιστικά ψέμματα του ΕΛ. ΤΥΠΟΥ περί αμοιβών του νέου ΔΣ.

    Τα περί κακοδιαχείρισης που δεν αμφισβητεί κανένας, και το κολοσσιαίο ποσό που έχει επιβαρυνθεί το Δημόσιο τουλάχιστόν μετά το 2009 είναι το ζουμί της υπόθεσης και όχι οι παιδικές αφέλειες αν ο Παππάς είναι αξιοκρατική επιλογή ή όχι. Λές και διορίστηκε κανένας πρόεδρος Οργανισμού από το 1945 και μετά με αξιοκρατικά κριτήρια.

    Μέχρι λοιπόν να βγεί το πόρισμα της εταιρείας που θα διενεργήσει τον πλήρη οικονομικό έλεγχο και των σχετικών πολιτικών ευθυνών που θα εμφανιστούν καλόν είναι να υπάρξει μία ελάχιστη ψυχραιμία.

    Τα αποτυπώματα του εγκλήματος είναι εδώ και δεν σβύνουν. Και οι εγκληματίες της Διοίκησης του ΟΑΣΘ, δεν ενήργησαν μόνοι.

    Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κριτική γίνεται γιατί ένας επαρμένος κομματικός συνδικαλιστής που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του, αυτοαποθεώνεται.
      Αυτά για τους άλλους που φταίνε, είναι για τους σανοφάγους.
      Ούτε στην Αφρική δεν θα έβαζαν ένα τέτοιο άτομο σε τέτοια θέση.

      Διαγραφή
    2. Σωπάστε κ. Καλεντερίδη μας παρακολουθεί και κόσμος.

      Μπροστά στα χιλιάδες αξιοκρατικά μπουμπούκια που μας το παίξανε στελέχη και πρόεδροι όλα αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον ο Παππάς δεν έχει πλαστό πτυχίο.

      Τα δεν των άλλων που όντως φταίνε απλώς δείξτε υπομονή, θα τα δείτε δημοσιευμένα και δεν θα πρόκειται περί σανού τύπου "αξιοκρατία".

      Διαγραφή
    3. Για να δικαιολογήσεις μια κομματική επιλογή και έναν αλλοπαρμένο κομματικό συνδικαλιστή, καταφεύγεις στην παρελθοντολογία.
      Είμαστε στον 21ο αιώνα και επιλέγουμε παπάδες που αυτοαποθεώνονται.
      Όσο για τα πλαστά πτυχία, ψάξε και δες το απολυτήριο του πρωθυπουργού, το πώς μπήκε στο Μετσόβειο και πώς πήρε πτυχίο και μην κοιτάς αλλού.
      ΤΗν ακμπούρα σου βλέπεις πρώτα.
      Για να μην πω για τον άνδρα της Γιαννακάκη, που την κάνατε και Γενική Γραμματέα, τρομάρα της

      Διαγραφή
    4. Επιμένετε κ. Καλεντεριδη αλλά είστε σε λάθος συχνότητα.

      Και αφού το μέγιστο κριτήριο σας είναι η ελλείπουσα αξιοκρατία του νέου Προέδρου, σημειώστε λοιπόν ποιός ήταν ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στο ΔΣ ΟΑΣΘ τα τελευταία χρόνια.

      Λέγεται Ζαφειρίου Φίλλιπος και επελέγη από την κυβέρνηση της ΝΔ με σαφώς αξιοκρατικά κριτήρια και λόγω αριστείας θα έλεγα.

      Ο εν θέματι φυσικά είναι πλήρως συνυπεύθυνος για την εσωτερική κλοπή της εταιρείας από την Διοίκηση της και για το ότι δεν έκανε την δουλειά του και δεν προστάτευσε τα συμφέροντα του Δημοσίου ώς εκπρόσωπος του. Δεν πιστεύω να διαφωνείτε ότι μάλλον θα πρέπει να κριθεί δικαστικά ;

      Ποιός ήταν τελικά ο κ. Ζαφειρίου Φίλλιπος ;

      Ο τέως Γενικός Διευθυντής της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ της πόλης της Θεσσαλονίκης. Αξιοκρατικά πάντα.

      Διαγραφή
    5. Dimitri
      επιμένεις παλιοκομματικά και στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ.
      Οταν δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε αθλιότητες, θα αναδεικνύουμε τις αθλιόττηες των άλλων, για να κρύψουμε τις δικές μας.
      Παρεμπιπτόντως, μπορεί ο Ζαφειρίου να ήταν και παπάς της ενορίας, δεν τον διόρισε κανένας, γιατί εκλέχτηκε από τους μετόχους.
      Στον πολυμετοχικό ΟΑΣΘ δεν διόριζε η κυβέρνηση, όπως τώρα ο Σπίρτζης, του Καλογρίτσα!
      Να προσέχεις τα επιχειρήματά σου, γιατί κάνεις κακό στο κόμμα.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Καλεντερίδη αρνείστε ττην αλήθεια.

      Ο Ζαφειρίου ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ από την κυβέρνηση Σαμαρά και ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ. Ως εκ τούτου είναι και υπόλογος έναντι του Δημοσίου. Δεν τα ξέρετε καλά, ρωτήστε.

      Διαγραφή
    7. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Ζαφειρίου ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ από τους μετόχους.
      Πρόσεχε, Ντιμίτρι, κάνεις κακό στο κόμμα, θα σε στείλουν σε κανένα σύγχρονο γκουλάγκ οι κρυπτοσταλινικοί.

      Διαγραφή
    8. Το Δημόσιο στέλνει επιστολή στο ΔΣ του ΟΑΣΘ με το όνομα του καινούργιου εκπροσώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει και εγκρίνει την τοποθέτηση. Η τελευταία ΓΣ του ΟΑΣΘ έγινε πρίν αναλάβει ο Ζαφειρίου και έκτοτε δεν ξαναέγινε ΓΣ στον Οργανισμό. Αυτό εννοούν όσοι σας παραπλανούν ότι υπήρξε εκλογή από τους Μετόχους.

      Διαγραφή
    9. Επανεξελέγη πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο Χρήστος Στεφανίδης
      THESTIVAL TEAM ΚΟΙΝΩΝΙΑ 11/02/15 16:35

      Οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου, Αντιπροέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Σ.Θ. διεξήχθησαν την περασμένη Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου. Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων εκλέγονται:

      Για το αξίωμα του Προέδρου
      Χρήστος Στεφανίδης 2.095 (ποσοστό 97,5%)

      Για το αξίωμα του Αντιπροέδρου
      Νικόλαος Πετρόγιαννης 1.732

      Για Τακτικά Μέλη
      Δράκος Χαράλαμπος 1.888
      Λαμπάδας Κωνσταντίνος 1.709
      Κοσίδης Γεώργιος 1.645
      Καψάλης Στέφανος 1.584
      Δροσινάκης Κωνσταντίνος 1.515
      Γρηγοριάδου Αγγελική 1.507
      Χ΄΄Μπαλιώτης Αντώνιος 1.465

      http://www.thestival.gr/society/item/151123-epanekselegi-proedros-tou-oasth-o-xristos-stefanidis

      Διαγραφή
  6. Μα τι έκπληξη, μαθαίνουμε ότι στον ΟΑΣΘ έκλεβαν...Πρωτοφανές. Με δικαιολογία και σωστά τα όσα αίσχη έγιναν στον ΟΑΣΘ θα δούμε εξυγίανση με το κόμιστρο ως έχει; Γιατί από λόγια ότι οι άλλοι ήταν διεφθαρμένοι και ήρθαμε εμείς οι καλοί, χορτάσαμε. Όχι τίποτ' άλλο, το ζούμε σε κυβερνητικό επίπεδο κι όποιος καεί στον χυλό φυσάει κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θέλω διαφωνίες γιατί έτσι αμφισβητείτε τις αποφάσεις του ηγέτη δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε έτσι την πάτησαν την άλλη φορά στο συνέδριο και ο ηγέτης τους έβαλε στη θέση του.....Τι άλλο θα δούμε σε αυτόν το ταλαίπωρο τόπο ....τι άλλη μπούρδα θα ακούσουμε άντε να δούμε....Αρχελαε είναι βέβαιο ότι θα κάνει έργο ο Παππάς άλλωστε όπου ήταν έκανε τεράστιο έργο όπως και ο Φλαμπουραρης έσοδα έξοδα συν αδύνατο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.