14/3/18

Τρία επιχειρήματα υπέρ ενός μοναδικού συντελεστή φορολογίας

 «Το 36% των αποφοίτων ΑΕΙ είναι άνεργοι, ενώ το 57% εργάζεται με μισθούς 400-800 ευρώ - περίπου όσο και οι απόφοιτοι Λυκείου. Γιατί λοιπόν να σπουδάσω;».

1. Η εργασία και η αποταμίευση των νοικοκυριών επηρεάζονται από τη φορολογία. Οσο υψηλότεροι είναι οι φορολογικοί συντελεστές τόσο μπορούν να αυξήσουν το εισόδημά τους προσφέροντας εργασία εκτός αγοράς, μειώνοντας έτσι το φορολογητέο εισόδημα της χώρας. Αν ένας τεχνίτης φορολογείται με συντελεστή 30%, του μένουν καθαρά 70 ευρώ για κάθε 100 που κερδίζει την ημέρα.
 Αν θέλει να βάψει τον φράχτη του και η καλύτερη προσφορά που δέχεται είναι 80 ευρώ την ημέρα, θα γλιτώσει 10 ευρώ αν το βάψει ο ίδιος - 80 ευρώ που θα πλήρωνε στον μπογιατζή μείον 70 που δεν θα κερδίσει ο ίδιος.
 Η φορολογική βάση θα μειωθεί κατά 150 ευρώ την ημέρα - 80 που δεν εισέπραξε ο μπογιατζής και 70 που δεν εισέπραξε ο τεχνίτης.

Για τη συνέχεια Liberal


5 σχόλια:

  1. 57+36=93. Να υποθεσουμε οτι το υπολοιπο 7% αμοιβεται απο τα κομματα και επομενως δεν ανηκει ουτε στο 36% των ανεργων ουτε στο 57% των χαμηλοαμειβομενων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὅλα τά εἴχαμε, ὁ ἴδιος συντελεστής φόρου εἰσοδήματος/κερδῶν πλουσίων καί φτωχῶν μᾶς ἔλειπε!!!
    Τί ἐξυπνάδα! Νά μήν τήν σκεφθῆ κανένας τόσους αἰῶνες!
    Κάποιοι ἐπιδιώκουν κοινωνική ἀναταραχή στή Ἑλλάδα.

    ΥΓ. Ἡ κα Ξαφᾶ, ἔχει ἐμπνευσθῆ από τόν Σόρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ενας κι'ενιαιος συντελεστης φορολογησης ειναι αρκουντως δίκαιος για όλους,τους έχοντας και μη.
    Οταν ομως,το ανεφερα,σε μια δημοσια(και καλα)διαβουλευση,επι Παπακωνσταντινου στο ΥΠΟΙΚ,οι συντελεστες απο 3 εγιναν 6!!! :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορώ που βρίσκουν τόσο απύθμενο θράσος τα διάφορα νεοφιλελέ λαμόγια που αφού δημοσίως δήλωσαν ότι έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό για "να τα σώσουν και προφανώς ουκ ολίγα, προτείνουν και λύσεις για να μας σώσουν.

    Και προσοχή, όταν μιλάμε για την εν λόγω νεοφιλελέ καλό είναι για όλους εμάς τους υπόλοιπους να θυμόμαστε ότι η μαντάμα για μια μεγάλη περίοδο υπήρξε μόνιμη καταληψίας καταληψίας δημοσιων σχέσεων και θέσεων με προφανως πολυ μεγαλες αμοιβές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι και κάτι παλιομπεκρήδες λεχρίτες αριστεροί που φωνάζουν για να φέρουν οι επιχειρηματίες που ομιλούν ελληνικά, τα νομίμως αποκτηθέντα ωραία τους λεφτά πίσω στην σοβιετία των capital controls για να τα φάνε και αυτά οι κόκκινες ακρίδες του σύριζα και οι ξένοι πιστωτές τους.
    Η απάντηση είναι μία :
    Τα λεφτά αυτά θα έρθουν μόνο αφού γονατίσει ο κομμουνισμός και οι μουρόχαυλοι που τον ψήφισαν βάλουν εκεί που τους αξίζει τα σημαιάκια και τα τσιτάτα του.
    Αν και όταν Θα έρθουν αυτά τα λεφτά, μαζί με όλα τα λεφτά των όποιων άλλων ξένων επενδυτών τολμήσουν να ποντάρουν Ελλάδα, θα πιάσουν τόπο στην πραγματική οικονομία, θα ξεχωρίσουν τους άχρηστους από τους άξιους, θα ανταμείψουν εκείνους που μπορούν και θα προκόψουν και οι υπόλοιποι απλώς ας κόψουν τον λαιμό τους και ας γίνουν λούστροι και ζητιάνοι, γιατί το κοινωνικό κράτος των αριστερών τρολ, των ρεμπεσκέδων των τζαμπατζήδων και των μπαχαλάκηδων, θα έχει πια τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.