7/3/18

Αυτό που συμβαίνει είναι πόλεμος – Το θέμα είναι πώς τον αντιμετωπίζουμε

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΕΝ / STR)
Αν αντιπαρέλθουμε τα σχόλια αυτόκλητων υπερασπιστών των Ενόπλων Δυνάμεων που συνιστούν στα μέσα ενημέρωσης σιγήν ιχθύος στην κρίση που προέκυψε με την Τουρκία, θα επισημαίναμε πως ό,τι έχει διατυπωθεί μέχρι σήμερα, από δημοσιογραφικής απόψεως, είναι εξαιρετικά προσεκτικό και στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός κλίματος ομοψυχίας.
Αν κάποιος προσπαθεί να διασπάσει αυτό το κλίμα ομοψυχίας, αυτός θα πρέπει να αναζητηθεί σε εκείνους που εν κρυπτώ επεξεργάζονται σχέδια ακραίου διχασμού ενόψει της επερχόμενης, αργά ή γρήγορα, εκλογικής αναμέτρησης.
Η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έχει πολλαπλούς στόχους. Μπορεί να μην ήταν ένα γεγονός στοχευμένο στους δύο συγκεκριμένους στρατιωτικούς, αλλά ως σκέψη να συλληφθούν άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπήρξε. Δεν ήταν ένα γεγονός που προέκυψε εν αιθρία. Δεν σκέφθηκαν ξαφνικά οι Τούρκοι πως τους συγκεκριμένους στρατιωτικούς θα έπρεπε να τους συλλάβουν. Αυτό και φαινόταν το προηγούμενο διάστημα και γράφηκε στα μέσα ενημέρωσης. Τίτλοι του είδους: «Οι Τούρκοι κάτι ετοιμάζουν στον Έβρο» ήταν συνηθισμένοι.

(Φωτ.: picture-alliance/ AP Photo / E. Gurel)
Και το ερώτημα είναι: οι πολιτικοί και οι στρατηγοί δεν το αντελήφθησαν; Και αν το αντελήφθησαν δεν έδωσαν συγκεκριμένες αυστηρές οδηγίες να αποφευχθούν συμπεριφορές «κανονικότητας» σαν και αυτή που οδήγησε τους δύο στρατιωτικούς στα χέρια των Τούρκων;
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως δεν μπόρεσαν να διαγνώσουν ούτε αυτό οι στρατηγοί.
Ο χειρισμός της υπόθεσης χρειάζεται βεβαίως ομοψυχία, πνεύμα ενότητας, αλλά από ένα σημείο και μετά και αποφασιστικότητα. Η τακτική που φαίνεται να ακολουθείται είναι ακριβώς αυτή που δεν έχει καμιά αποτελεσματικότητα σε χώρες όπως η Τουρκία. Η απόλυτη σιωπή των μέσων ενημέρωσης δεν εξυπηρετεί. Μια ψύχραιμη προσέγγιση που θα επισημαίνει διαστάσεις του προβλήματος που, ενδεχομένως, να μην έχουν γίνει αντιληπτές από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, είναι αναγκαία.
Δεν γνωρίζουμε τους γείτονές μας
Μακάρι αυτό να μην ίσχυε. Μακάρι να ήταν μια υπερφίαλη διατύπωση και όσα γράφονται και λέγονται δημοσίως να ήσαν γνωστά και να είχαν αναλυθεί στα στρατιωτικά και πολιτικά επιτελεία. Ανησυχούμε, όμως, πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Πως η προσέγγιση των ελληνοτουρκικών είναι πολύ επιφανειακή.
Ως ελληνική πολιτεία δεν γνωρίζουμε τους γείτονές μας. Έχουν αλλάξει πολύ από αυτό που ως κοινωνία και πολιτικό καθεστώς ήταν παλιά, και δεν έχουμε τα εργαλεία που χρειάζονται για να αντιληφθούμε τι θέλουν, πώς κινούνται, και τι εντέλει επιδιώκουν.
Αντί λοιπόν στα πανεπιστήμια να δημιουργούσαμε έδρες μελέτης των γειτόνων μας σε όλους τους τομείς, ο υπουργός Παιδείας αναλώνει τις δυνάμεις του σε πανεπιστημιακά σχήματα που θα οδηγούσαν στον έλεγχο των ΑΕΙ από το κόμμα του. Διότι σήμερα θεωρεί ότι δεν τα ελέγχει.
Και στο υπουργείο Άμυνας και στο υπουργείο Εξωτερικών αυτοσχεδιάζουν χωρίς να γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται.
Στα έτη της ευμάρειας το είχαμε ρίξει στην αδιαφορία και σε έναν άκρατο καταναλωτισμό. Δεν μας ενδιέφερε τίποτε παρά η καλοπέρασή μας. Δημιουργήσαμε ένα κλίμα στην κοινωνία και μια νοοτροπία που δεν αντήλλασσε ούτε τον καφέ της παραλίας με κάποια σκέψη ότι κάτι μπορεί στο μέλλον να μην πάει καλά και μήπως έπρεπε να πάρουμε τα μέτρα μας. Στην περίοδο της κρίσης θεωρούσαμε πως επρόκειτο για έναν εφιάλτη ο οποίος, μόλις ξυπνήσουμε, θα περάσει.
Ο εφιάλτης συνεχίζεται, η κρίση είναι παρούσα, και τώρα, εκτός από την οικονομική μας κατάσταση και το αξιακό μας σύστημα, απειλεί και την ακεραιότητά μας ως...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

20 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ δεν μας ενημερώνετε τι κανει ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ;
    Ο Κοτζιάς παραχωρεί δύο θαλάσσια οικόπεδα στην Αλβανία…
    https://odosdrachmis.gr/%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%8C/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όπου να 'ναι θα πιούμε τούρκικο αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και πολύ καιρό ο λαός φωνάζει αλλά ποιός ακούει ??? Ακόμα και τώρα με το θέμα των Σκοπίων ο λαός τους έδειξε τον δρόμο αλλά αυτοί τραβούν αλλου !!!! Τώρα που ο Τούρκος χτύπησε το ποδι του στο πάτωμα , δέχτηκαν όλοι !! Στρατιωτικοί και πολιτικοί !!!! Δεν είναι ικανοί να προβλέψουν ούτε τον επόμενο μήνα το τι μέλλει γενέσθαι ??? δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μας κυβερνούν ανίκανοι !!!! Γι αυτό και με τον τρόπο τους προσπαθούν να ελέγχουν τους πάντες !! Στρατό ,δικαιοσύνη ,παιδεία και εσύ λαέ τραγουδα !!!!! Μα αν ξυπνήσει μόνο μιας θ έρθει ανάποδα ο ντουνιάς .... Και όποιον πάρει ο χάρος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ανίκανοι,είναι προδότες,ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ονομάζοντας τους ΕΛΛΗΝΕΣ το γένος μωαμεθανούς τούρκους,θέλουν ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους σκοπιανούς,ο κοτζιάς θέλει ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ δύο οικόπεδα πετρελαικά στην Αλβανία που την ταίζουμε τόσα χρόνια...

      Διαγραφή
    2. Μαρια
      Ειναι παραδοξο αλλα αληθες...ειναι και προδοτες και ανικανοι...Παντα ο πρωτος ειναι το δευτερο πρωτα..αλλιως δεν θαταν το πρωτο...

      Διαγραφή
  4. Το πιο θλιβερο και απογοητευτηκο για το μαυρο μελλον που πλησιαζει ειναι η απιστευτα υποδουλη,οσφιοκαμτικη σταση των ανωτατων Αξ/κων,δεν το χωραει ο νους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον τίτλο, αυτό που συμβαίνει ΕΙΝΑΙ πόλεμος. Η σύλληψη των 2 στρατιωτικών και η παραπομπή τους στην δικαιοσύνη δεν δικαιολογείται ούτε καλύπτεται από κανένα διεθνή κανονισμό.
    Στις περιπτώσεις παραβιάσεων γίνεται προειδοποίηση (για το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους), και στη συνέχεια "αναχαίτιση".
    Ποτέ σύλληψη ανθρώπων που φορούν στολή και διακριτικά, και τελούν υπό τις οδηγίες άλλου κράτους, παρά μόνο σε περίοδο πολέμου.
    Είναι εξίσου σαν να καταρρίπταμε ένα τουρκικό αεροσκάφος που μπήκε στον εναέριο χώρο μας.

    Αντιγράφω από ένα σχετικό άρθρο:
    "Το καθεστώς για το στρατιωτικό προσωπικό ισχύει από την πρώτη Συνδιάσκεψη -των Βρυξελλών του 1874 – περί των κανόνων που οφείλουν να διέπουν τις σχέσεις οργανωμένων στρατών σε συνθήκες πολέμου και ειρήνης.Δεν μπορεί στρατιωτικό προσωπικό το οποίο συνελήφθη εν ώρα υπηρεσίας να παραπέμπεται στην τακτική δικαιοσύνη του κράτους που το συνέλαβε.
    Ακόμη κι αν διέπραξε ανοιχτά εχθρικές ενέργειες εναντίον του κράτους, που το συνέλαβε.
    Για να συλλάβεις και να κρατήσεις στρατιωτικούς εν υπηρεσία άλλου κράτους θα πρέπει πρώτα να κηρύξεις πόλεμο εναντίον αυτού του κράτους.
    Αλλά ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση οι συλληφθέντες στρατιωτικοί εν ώρα άσκησης των καθηκόντων τους, αποκτούν καθεστώς αιχμαλώτων πολέμου.
    Κι επομένως ισχύουν γι’ αυτούς οι προβλέψεις των σχετικών Συνθηκών και Πρωτοκόλλων της Γενεύης του 1949.
    Από την εποχή των Συνθηκών της Χάγης του 19ου αιώνα οι στρατιωτικοί που συλλαμβάνονται για σκόπιμες εχθρικές ενέργειες εναντίον άλλου κράτους, δεν μπορούν να παραπεμφθούν σε δίκη για τις ενέργειές τους. Ακόμη κι αν οι χώρες βρίσκονται σε συνθήκες πολέμου..
    [...]

    Την ευθύνη την έχει το κράτος και η ηγεσία την οποία οι συλληφθέντες στρατιωτικοί υπηρετούν. Έτσι έκριναν τα δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου, τόσο στο Τόκιο, όσο και στη Νυρεμβέργη μετά τον πόλεμο.
    Εκτός βέβαια κι αν αποδειχθεί ότι όντως οι στρατιωτικοί δεν εκτελούσαν εντολές, αλλά διέπραξαν εγκλήματα με δική τους πρωτοβουλία. Αν και για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρξει συνεργασία, ανακριτική και δικαστική συνδρομή ανάμεσα στα δυο κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμη κι αν ο στρατιωτικός έχει διαπράξει εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου στην επικράτεια άλλου κράτους, θα πρέπει πάλι να διωχθεί και να δικαστεί με βάση τις προβλέψεις της ειδικής συμφωνίας ανάμεσα στα δυο κράτη.
    Το ίδιο συμβαίνει παντού στο κόσμο. Και στην Τουρκία.

    Τι γίνεται όμως στην περίπτωση όπου στρατιωτικό προσωπικό εισέρχεται παράνομα σε ξένο έδαφος εν καιρό ειρήνης; Το διεθνές δίκαιο είναι απολύτως σαφές από τότε που υφίσταται.
    Αν φέρουν στολή και διακριτικά του στρατού που υπηρετούν, τότε η παράνομη είσοδος σε ξένη εθνική επικράτεια θεωρείται ευθεία παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κράτους εναντίον του οποίου συνέβη.

    Τι οφείλει να κάνει το κράτος το οποίο υπέστη την παραβίαση; Το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει είναι να προασπίσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Πώς το κάνει αυτό; Με αναχαίτιση αυτών που διέπραξαν την παραβίαση. Όποιοι κι αν είναι αυτοί. Όπου κι αν την έκαναν. Στην ξηρά, τον αέρα, την θάλασσα. Από άποψης δικαίου είναι το ίδιο πράγμα. Ακριβώς το ίδιο!

    Η αναχαίτιση περιλαμβάνει εντοπισμό της παραβίασης από τις ένοπλες δυνάμεις του άλλου κράτους. Εγκλωβισμό αυτών που διενεργούν την παραβίαση.
    Προειδοποίηση για άμεση αποχώρηση από τον εθνικό χώρο. Και σε περίπτωση επιμονής των παραβιάσεων, αλλά πολύ περισσότερο σε περίπτωση κλιμάκωσής τους – όταν πλέον έχουν εξαντληθεί όλα τα μέσα προειδοποίησης – τότε οι ένοπλες δυνάμεις του κράτους που έχει δεχθεί την παραβίαση του εθνικού του χώρου, έχουν κάθε δικαίωμα να εφαρμόσουν κανόνες εμπλοκής εναντίον του εισβολέα. Ακόμη και κήρυξη πολέμου.

    Η σύλληψη στρατιωτικού προσωπικού που εισήλθε παράνομα σε ξένο έδαφος, χωρίς να υπάρξει διαδικασία προειδοποίησης στα πλαίσια αναχαίτισης αυτής της ενέργειας, σημαίνει ότι η Τουρκία επέλεξε καθαρά και εξαρχής την εμπλοκή (...) ακόμη κι αν μ’ αυτό ρίσκαρε να υπάρξει θερμό γενικευμένο ή μη επεισόδιο.
    Μιας και στην περίπτωση αυτή, η ελληνική περίπολος όπως και η μονάδα στην οποία ανήκε είχε κάθε δικαίωμα να αντισταθεί ακόμη και ένοπλα στην επιχείρηση σύλληψης από τους Τούρκους.
    [...]
    Ο στρατός κάθε χώρας έχει ως raison d'etre τον πόλεμο, όπως αναφέραμε ήδη και μας λένε σαφώς οι διεθνείς συνθήκες. Έχει κάθε δικαίωμα λοιπόν στην ένοπλη αντίσταση όταν και όποτε δεχθεί άμεση απειλή.
    Δεν υπάρχει στρατός σ' ολόκληρο τον κόσμο που να επιτρέπει στις δυνάμεις του να εγκαταλείψουν σημαία, σύμβολα και αποστολή υπό την άμεση απειλή της σύλληψης.
    Από την στιγμή λοιπόν που η τουρκική πλευρά επιλέγει να συλλάβει την περίπολο, χωρίς κανενός είδους προειδοποίηση, επιλέγει ανοιχτά και συνειδητά να σπρώξει την κατάσταση στα άκρα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Τούρκοι μαζί με τους τουρκομανους κ τους μισθοφόρους στο αφριν προχωράνε σε αποκεφαλισμό του κάθε συλληφθεντα . Δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθούν με διεθνείς συνθήκες

      Διαγραφή
  7. ωρε ποιους αλαβανους και ποιους σκοπιανους μας τσαμπουνατε;;;
    αλλου ειναι το πανυγηρι: ή ταν ή επι τας.
    και προσωπικα προτριμω το ΤΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O δικηγόρος Δημητρακόπουλος είπε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ ότι η κράτηση θα διαρκέσει από 12-18 μήνες, μιλάμε λοιπόν για ομήρους, για "ενέχυρα" ώστε να ζητηθούν ίσως (;) ανταλλάγματα (;), ίσως οι 8 "πραξικοπηματίες..
    και αν προστεθεί και η κατηγορία της κατασκοπείας (που εύκολα μπορεί να στοιχειοθετηθεί με "φυτεμένα" στοιχεία), θα μπορούσε να υπάρξει καταδίκη από ένα δικαστή υπάκουο του Ερντογάν, και οι ποινές σε τέτοια περίπτωση είναι κάθειρξη 15-20 χρόνια.
    Ίσως βέβαια βάζουν στο τραπέζι την "κατασκοπεία" όχι για να την στοιχειοθετήσουν, αλλά σαν μπλόφα, για να τρομοκρατήσουν και να πάρουν τα ανταλλάγματα που θέλουν.
    Το θέμα είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητη.
    Δεν μπορεί λοιπόν (ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ), να παραδώσει η Ελλάδα ανθρώπους που έχουν ζητήσει άσυλο, αγνοώντας τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω συμφέρει την κυβερνηση και τον Ερντογαν ο υβριδικός αυτός πόλεμος καθώς και τους ανώτερους τους στη γεωπολιτική ισχύ ! Για διαφορετικούς λόγους τον καθένα.Οι στρατηγικοί τος στόχοι στο επικοινωνιακό σκέλος του πολέμου θα κρατήσουν τους λαούς της περιοχής καλα κοιμισμένους πριν τη μεγαλη διαμάχη των υπερδυνάμεων για το αέριο της περιοχής που ειναι το κυρίως θεμα και φυσικά την κυριότητα του οικοπέδου που λέγεται Τουρκία η οποία θα μελετηθεί μετα τη λήξη του Συριακού και ισως λυθεί πολιτικώς εσωτερικά.Έχουμε μέλλον ακομα,Προσωπικά δε συμμερίζομαι την άποψη οτι η Τουρκία θα κανει θερμό επεισοδιο σύντομα ! Επίσης ειμαι σχεδόν βέβαιος οτι η Εξον δε θα τρυπήσει τελικώς ! Πάντως ενα εχω ως βέβαιο πριν αρχίσει ο πόλεμος των δυνάμεων θα υπάρξουν πολιτκοοικονομικοι πόλεμοι στη γείτονα οπως υπήρξαν και στην Ελλαδα.Μεχρι τότε θα υπάρχει κια ιδιότυπη ειρηνη και φυσικά δημοσιογραφικές πολεμικές κορώνες για να πληρώνει το πόπολο ΕΝΦΙΑ στους Γερμανούς και να υποστηρίζει ΗΠΑ και Ισραήλ ως προστάτες του οικοπέδου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Αυτό που συμβαίνει είναι πόλεμος – Το θέμα είναι πώς τον αντιμετωπίζουμε."

    Τί θα έπρεπε να γίνει άμεσα?

    1)Τοποθετούμε Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας, τον καλύτερο εν αποστρατεία αξιωματικό, πρώην Αρχηγό, που διαθέτουμε, και όχι έναν άσχετο δικηγόρο.
    2)Αυξάνουμε την στρατιωτική θητεία στούς 18 μήνες.
    3)Δημιουργούμε Εθνοφυλακή σε κάθε νομό της χώρας, με υποχρεωτική εκπαίδευση 2 φορές τον μήνα. Παράδειγμα η "National Guard" των ΗΠΑ:
    https://en.wikipedia.org/wiki/National_Guard_of_the_United_States
    4)Ενθαρύνουμε την οπλοκατοχή και την εκπαίδευση στα όπλα για τους Έλληνες πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο.
    5)Προμηθευόμαστε άμεσα τα πυρομαχικά που τόσα χρόνια δεν έχουμε πάρει.

    Χρόνος δεν υπάρχει πλέον. Φαίνεται να είμαστε σε παραμονές μεγάλων γεγονότων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η σύλληψη των 2 στρατιωτικών και η παραπομπή τους στην δικαιοσύνη, χαρακτηρίζεται ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ, γιατί:
    ".. το στρατιωτικό προσωπικό μιας χώρας με βάση τα προβλεπόμενα από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δημόσιο δίκαιο δεν μπορεί να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη μιας άλλης χώρας για οιονδήποτε λόγο... διότι έχει καθεστώς ανάλογο με το διπλωματικό προσωπικό μιας χώρας.. επομένως προστατεύεται, και διαθέτει καθεστώς ετεροδικίας.
    Ειδικά όταν βρίσκεται εν ώρα υπηρεσίας, και τελεί υπό διαταγές και εκπροσωπεί το κράτος το οποίο υπηρετεί..
    Σε περίπτωση παραβάσεων σε βάρος μιας άλλης χώρας, την ευθύνη δεν φέρουν τα πρόσωπα που ενέχονται ευθέως στην παράβαση, αλλά το κράτος το οποίο υπηρετούν.

    Επομένως (ΑΝ ΥΠΟΘΈΣΟΥΜΕ ΌΤΙ ΥΠΉΡΞΕ ΠΑΡΆΒΑΣΗ), η Τουρκία όφειλε πάραυτα να διαμαρτυρηθεί στην ελληνική πλευρά δια της προβλεπόμενης διεθνώς οδού και να παραδώσει χωρίς καμιά καθυστέρηση τους Έλληνες στρατιωτικούς και τον εξοπλισμό τους πίσω στην Ελλάδα.
    Αντί γι’ αυτό, τι έκανε;
    Κράτησε τους Έλληνες στρατιωτικούς παράνομα και παρέπεμψε στα δικά της δικαστήρια με την εξωφρενική κατηγορία περί «παράνομης εισόδου». Λες και πρόκειται για τουρίστες, ή για λαθρομετανάστες.
    Τα μέλη ενός στρατού δεν εισέρχονται σε ξένο έδαφος ακόμη και εν καιρώ ειρήνης παρά μόνο εκτελώντας εντολές και αποστολή. Επομένως δεν διαπράττουν «παράνομη είσοδο», αλλά παραβίαση κυριαρχίας ξένης επικράτειας, ή εισβολή και κατοχή ξένου εδάφους.
    Και ποιος τους αντιμετωπίζει; Οι δικαστικές αρχές του κράτους που παραβιάστηκε η κυριαρχία του; Όχι βέβαια.
    Τους αντιμετωπίζει αποκλειστικά με τις κατάλληλες και προβλεπόμενες ενέργειες ο στρατός του κράτους που δέχθηκε την παραβίαση, ή την εισβολή, αλλά και οι διπλωματικές αρχές.
    Κανένας άλλος.
    Η διεθνής νομολογία και πρακτική ξεχειλίζει από παραδείγματα. Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου οι Ιάπωνες επιχείρησαν να δικάσουν στα δικά τους δικαστήρια πληρώματα των βομβαρδιστικών της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, που κατέρριψαν κατά την διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών (carpet bombing) εναντίον πόλεων και κατοικημένων περιοχών της Ιαπωνίας με χιλιάδες θύματα αμάχων.
    Οι δίκες αυτές ήταν κατάφωρα παράνομες ακόμη κι αν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου. Τα πληρώματα που αιχμαλωτίστηκαν δεν φέρουν ατομική ευθύνη για τα εγκλήματα αυτά από την στιγμή που εκτελούσαν εντολές του κράτους τους.
    Την ευθύνη την έχει το κράτος και η ηγεσία την οποία οι συλληφθέντες στρατιωτικοί υπηρετούν. Έτσι έκριναν τα δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου, τόσο στο Τόκιο, όσο και στη Νυρεμβέργη μετά τον πόλεμο..."


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απόλυτα παράνομη η κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από το τουρκικό καθεστώς.


    Οι πράξεις αυτή τη στιγμή τόσο της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας έναντι τόσο των δυο στελεχών του στρατού ξηράς που κρατούνται παράνομα στην Τουρκία, συνιστούν καθαρά πράξεις εσχατοπροδοτικές εναντίον της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μιας και εκθέτουν επίσημα πια τη χώρα σ’ έναν ακήρυχτο πόλεμο εναντίον της.



    http://dimitriskazakis.blogspot.de/2018/03/blog-post_6.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάζει πολλα θέματα το άρθρο,Το κυριο που κυριο που βάζει ειναι οτι στρατιωτικοί εν στολή και με διακριτικά δε συλλαμβάνονται για κατασκοπεία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ! Αν ηταν ετσι οι αμερικανοί και οι Σοβιετικοί επρεπε να συλλάβουν τους στρατιωτικούς ακόλουθους των πρεσβειών τους που ήσαν καθ ομολογίαν τους και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας τους ! Άρα παλι οι Τούρκοι αυθαίρετησαν νομικά και κατα τη γνώμη μου όφειλε η κυβερνηση να τους καταγγείλει.Στο YouTube μπορεί να δείτε πολλα βιντεο απο την Ινδοκινεζικη μεθόριο όπου Κινέζοι εχουν μπει στο ινδικό έδαφος ! Πανε οι Ινδοί και αφού τους ενημερώνουν οτι ειναι σε ινδικό έδαφος τους προωθούν στα δικά τους αφού αναταλλασουν μερικά ...γαλλικά.Οπως στις εναέριες παραβιάσεις.Κανονικα ουτε οι δικοί μας στρατιώτες έπρεπε να παραδοθούν ακομα και αν είχαν τέτοιες εντολές.Ανοιγεις πυρ και μετα πας στις ελληνικες φυλακές και στο στρατοδικείο,Καλύτερα ελληνικό στρατοδικείο παρά τουρκικό,Τηρώ επιφύλαξη φυσικά γιατι πιστεύω οτι αιφνηδιαστηκαν οι δυο στρατιωτικοί και εξ αυτού δεν αντέδρασαν.Συνελληφθησαν δηλαδή ακαριαία,

      Διαγραφή
  13. και λίγη σοβαρότης...
    http://www.capital.gr/me-apopsi/3277602/europaiko-empargko-kata-tis-tourkias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρα πιστευει ακομη στην ευρωπη;
      Μα αυτοι παιζουν το παιχνιδι του AIPAC και βεβαια καταφανως και της τουρκιας.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.