25/3/18

Η στρατηγική του κατευνασμού επιβάλλεται να εγκαταληφθεί. Διαφορετικά «ουαί τοις ηττημένοις».


Γράφει ο Αρματιστής
(Ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Λουμιώτης)
Από το 1955 μέχρι και σήμερα, η ακολουθούμενη στρατηγική εκ μέρους της Ελλάδας απέναντι στον επιθετικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας, ήταν αυτή του κατευνασμού. Οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις ακολούθησαν την στρατηγική αυτή με συνέπεια, ελπίζοντας ή πιστεύοντας ότι θα εξημερώσουν το θηρίο. Η στρατηγική όμως του κατευνασμού, όπως δείχνει η παγκόσμια ιστορία, οδηγεί σε διαδοχικές ήττες και τελικά σε γενικό πόλεμο υπό δυσμενείς συνθήκες. Και αυτό συμβαίνει στην Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση σε βάρος της Ελλάδας τα τελευταία 62 χρόνια, αν εξαιρέσουμε τον γενικό πόλεμο. Οι διαδοχικές ήττες της Ελλάδας στον Ελλαδικό χώρο και την Κύπρο, από τον Σεπτέμβριο του 1955, όταν συνέβησαν τα γνωστά ως Σεπτεμβριανά έκτροπα σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, μέχρι και σήμερα, είναι πολλές, στρατηγικής σημασίας και ταπεινωτικές. Όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων εξήντα ετών αντιμετώπισαν τις συνεχείς επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κατά του έθνους μας, της εδαφικής μας κυριαρχίας και των εθνικών μας συμφερόντων, τελείως παθητικά ή και μοιρολατρικά, με αποτέλεσμα η κάθε μία ήττα να αποτελεί το πρελούδιο της επομένης.

Η Ελληνική στρατηγική του κατευνασμού της Τουρκίας απέτυχε. Μόνο η οικοδόμηση με σχέδιο, επιμονή και συνέπεια μίας αποτρεπτικής στρατηγικής μπορεί να οδηγήσει στην εξουδετέρωση της Τουρκικής απειλής. Δηλώσεις σαν την σημερινή του ΥΕΘΑ, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της εθνικής μας παλιγεννεσίας, ότι «Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε», δεν συνιστούν στρατηγική αποτροπής. Είναι κομπορρημοσύνες που απευθύνονται στο «πόπολο». Η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα καθημερινά, αλλά ακόμη δεν έχουμε συντρίψει. Ο κύριος Καμμένος όταν αρχίζει τις μεγαλοστομίες του, θα πρέπει να θυμάται ότι οι Τούρκοι δεν του επέτρεψαν να ρίξει στεφάνι στα Ίμια και ότι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ το ουσιαστικό δεν έχει πράξει επί της υπουργίας του για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν έχει προσθέσει ούτε μία «βίδα» στο Ελληνικό οπλοστάσιο αποτροπής.

Για τη συνέχεια  belisarius21

4 σχόλια:

  1. Το περιστατικο αυτο που συνεβει χτυπησε την εμπιστοσυνη μας στα ανακλαστικα των ενοπλων δυναμεων.Αν μπορει να γινει ενεδρα τοσο απλα και ευκολα και να μας αρπαξουν δυο εμπειρους στρατιωτικους χωρις να μπορεσουμε καν να τους αντιληφθουμε τοτε θα μπορουν και να μας φερουν πολεμικα προ τετελεσμενων γεγονοτων,ειτε στον Εβρο,ειτε σε καποιο νησι.Απεδειξαν δηλαδη οτι μας πιανουν στον υπνο οτι ωρα θελουν.Αυτο το μηνυμα μας εστειλαν οι τουρκοι και η ελληνικη κυβερνηση εφνιδιαστηκε και πιαστηκε σαν λαγος απο τα αυτια!Σαν γατακι απο τον σβερκο.Τελικα η μονη πραγματικη αποτρεπτικη ισχυη που υπολογιζει ο ερντογκανιδης ειναι η οντοτητα της ΕΕ.Μια ΕΕ ομως που ειναι μουγκη,τυφλη,και κουφη,οχι για κανενα αλλο λογο, αλλα γιατι ειναι μεσα στο χορο, πιασμενη χερι, χερι με τον Ερντογκαν.Ολα γινονται για το ποιος εχει το πανω χερι στην περιοχη.Εμεις παντως δεν υπαρχουμε πουθενα ως κρατος.Περιφεριακη ευρωπαικη επαρχια,την οποια διαπραγματευεται η ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Winston Churchill
    January 20, 1940
    First Lord of the British Admiralty

    "Each one hopes that if he feeds the crocodile enough, the crocodile will eat him last. All of them hope that the storm will pass before their turn comes to be devoured. But I fear greatly that the storm will not pass. It will rage and it will roar ever more loudly, ever more widely."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κιοχι μονο αυτο,αλλα ανεβαζουν και στο you tube τακτικες των ειδικων δυναμεων που μπορει να μελετηθουν και να αποκρουστουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aλλα τι τους νοιαζει;
      Αυτοι ταχουν δωσει ολα...
      Αυτο τους νοιαζει;
      Χεστηκανε και για τις μανες και για τους Ευελπιδες...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.