3/3/18

Άξιοι άθλιας μοίρας

Απόστολος Αποστολόπουλος
Γραμμή της κυβέρνησης, όταν είδε το χαμό με τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, ήταν να αλλάξει την ατζέντα και να βάλει τα οικονομικά στην πρώτη γραμμή. Επειδή το εθνικό θέμα ενώνει και κινητοποιεί ενώ η Οικονομία, με τα ταξίματα, διαιρεί και  καθηλώνει, προσμένοντας καλύτερες μέρες. Το πέτυχε, εν μέρει, αλλά είναι δύσκολο να δει κανείς σε τι την ωφέλησε. Υποσχέθηκαν πχ ότι θα βελτιωθεί ο κατώτερος μισθός. Όχι τώρα αλλά αργότερα, όταν θα βγούμε από τα Μνημόνια. Πλην όμως χάλασε την εικόνα ο Ντράγκι. Που είπε στον Τσακαλώτο ορθά-κοφτά ότι πρώτα να βγουν στον πλειστηριασμό τα σπίτια και μετά θα γίνει η αξιολόγηση. Μπορείς να κάνεις εκλογές και να πετάς τους  ανθρώπους στο δρόμο; Δεν μπορείς! Το ανέκδοτο «εκλογές το 2019», τη χρονιά που κόβονται κι άλλο οι συντάξεις όπως έχει υπογράψει η κυβέρνηση, είναι για γέλια. Αλλά όχι για κάλπες.
Ιδού ο Μακεδών έρχεται! Αναφώνησε η Μέρκελ, έτοιμη να σφάξει για το χατίρι του Ζάεφ το μόσχο τον σιτευτό, την Ελλάδα. Σάμπως δικός της είναι; Από κοντά ο Γιούνγκερ, που δεν τον πειράζει να κάνει, σαν παραγιός, όλες τις δουλειές, πήγε στα Σκόπια, ώστε να πιέσει την Αθήνα δημιουργώντας την εντύπωση πως για το ευρωιερατείο η «δουλειά» είναι τελειωμένη: έχουμε Μακεδονία.  Ο Γιούνγκερ έδειξε  απόλυτη περιφρόνηση προς την κυβέρνηση που, υποτίθεται, διαπραγματεύεται ακόμα.  Δεν ήρθα να σας πω την ημερομηνία ένταξης στην ΕΕ, είπε στους Σκοπιανούς, αυτός ο και (αυτό)αποκαλούμενος «καλύτερος φίλος της Αθήνας». Ο Γιούνγκερ δεν είναι  χοντροκομμένος Γερμανός να φωνάζει « γειά σου Μακεδόνα παλληκάρι μου», όπως έκανε αγενώς η «Μαντάμ Μέρκελ». Είπε τα λογάκια του, ήπιε το ουισκάκι του, φαρμάκωσε την Αθήνα, απήλθε, και όλοι κατάλαβαν. Τις λεπτομέρειες, το όνομα και τα λοιπά, άφησε να τα πει ο Κοτζιάς, το κώνειο ο φίλος το προσφέρει δωρεάν.  Αλλά έτσι πώς να ξεχαστεί το Σκοπιανό; Το μόνο κέρδος είναι ότι, τουλάχιστον, η κυβέρνηση έπαψε να ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται σε επίπεδο Κορυφής. Το είπε μια, το είπε δυο, κατάλαβε ότι άρχισαν να την παίρνουν στο ψιλό και το απέσυρε.
      Με τις επισκέψεις τους και τις αγκαλίτσες στους Σκοπιανούς, οι μεγαλόσχημοι της Ευρώπης λένε ξεκάθαρα πόσο λογαριάζουν την κυβέρνηση και την Ελλάδα, μια χώρα που τις τρυπάει τα καράβια της ο γείτονας και μόνο που δεν ζητάει συγνώμη για την ενόχληση. Και που ο Υπουργός Εξωτερικών είναι πανευτυχής επειδή, είπε, δεν έχει ξαναδεί καλύτερη δήλωση όπως αυτή που έβγαλε η ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις. Μόνο που ένας Υπουργός Εξωτερικών δεν είναι συλλέκτης δηλώσεων. Ούτε επιτρέπεται να αποκοιμίζει τον κόσμο αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Ευρωπαίοι μας υποστηρίζουν. Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία υποστηρίζει, αναφανδόν, την Τουρκία και όπου μπορεί υπονομεύει απροσχημάτιστα την Ελλάδα. Όταν πχ γερμανικό πλοίο (του Παν/μιου του Αμβούργου) ζητάει άδεια από την Τουρκία για να κάνει έρευνες στην περιοχή της Κρήτης ή, προ μηνών, στην περιοχή της Λήμνου. Η ΕΕ δεν υπερασπίζεται ούτε Αρχές ούτε Εταίρους. Πάει με αυτόν που θεωρεί ισχυρότερο. Ο Καμένος λέει ότι θα νικήσουμε όποιον μας επιτεθεί. Ο εμβολισμός πλοίου είναι ένδειξη φιλίας;
  Η υποτίθεται «υψηλή» ανάλυση θα μιλούσε για διεθνείς συσχετισμούς και λοιπά ηχηρά. Αλλά αυτά είναι σάλτσες. Η ουσία είναι ότι όταν μια χώρα δεν υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά της, αργά ή γρήγορα χάνει την υπόστασή της. Ο Ερντογάν, πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε, δεν έχει κάνει ούτε μια κίνηση χωρίς να πάρει άδεια από τις ΗΠΑ ή τη Ρωσία ή και από τις δυο. Όσοι τον παρουσιάζουν,  στην Αθήνα ή στην Ευρώπη, ως δήθεν απρόβλεπτο το κάνουν επειδή θέλουν να ακολουθήσουν πολιτική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι θέλουν να γκρεμίσουν τον Άσαντ και να αρπάξουν κάτι ο καθένας από τα κομμάτια της Μ. Ανατολής, αν αφήσουν ψίχουλα οι Αμερικάνοι. Και ποντάρουν στον Ερντογάν να βγάλει (για λογαριασμό τους) τα κάστανα από τη φωτιά ή, αν χάσει, να αρπάξουν κομμάτια από το ψοφίμι της Τουρκίας. Έτσι έκαναν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία στα τελευταία της, έτσι και με το Βυζάντιο στην παρακμή του. Η Τουρκία θυμάται τη σχετικά πρόσφατη ιστορία των Οθωμανών, (αντίθετα με μας που μας επέβαλλαν τη λήθη, ειδικά για το Βυζάντιο), και γι’ αυτό ο Ερντογάν συμπεριφέρεται περιφρονητικά και «προκλητικά». Ξέρει ότι αν χάσει δεν θα έχει έλεος, όπως ο Καντάφι, και αν κερδίσει θα την γλύφουν. Υπάρχει διαχρονικά το ερώτημα γιατί ο εκάστοτε Μεγάλος μας Σύμμαχος υποστηρίζει τους γείτονες, ακόμα και τα μικροσκοπικά Σκόπια, σε βάρος της χώρας μας. Ούτε ο Κοτζιάς ούτε άλλος πριν από αυτόν το έχουν απαντήσει. Αντ’ αυτού ακολουθούν ο ένας πίσω από τον άλλο, «σε μια αράδα σκοτεινή», την πεπατημένη της πρόθυμης υπακοής, για να το διατυπώσω ευγενικά, και νομίζουν ότι το συγκαλύπτουν με πομφόλυγες του συρμού.
Η Τουρκία, εφ’ όσον τρέφει αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, δεν θα ενταχθεί στην ΕΕ. Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει τρικέφαλο τέρας με τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Τουρκία, ποιο στόμα έχει τα πιο μυτερά δόντια και τις πιο γερές μασέλες. Η Τουρκία μόνο αν διαμελιστεί μπορεί, ίσως, κάποιο κομμάτι της, να ενταχθεί στην ΕΕ. Αλλά αυτό τώρα είναι μαντεία.
Όλα αυτά για την Τουρκία τα λέω επειδή με φούμαρα, σαχλαμάρες και αυταπάτες δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένας αντίπαλος, ούτε καν ένα κρατίδιο όπως τα Σκόπια. Είμαστε καταδικασμένοι αν συνεχίσουμε αυτό τον κατήφορο, Ακόμα και αν κανείς δεν απειλούσε  την εδαφική ακεραιότητα της χώρας θα είμαστε του κλώτσου και του μπάτσου από τον καθένα. Άξιοι μιας άθλιας μοίρας. Αυτό θέλουμε;

11 σχόλια:

  1. Ευριπιδης Μπίλλης

    Α. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ (ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΒΙΖΕΡ)

    • Καλέσανε αυτόν τον «έξυπνο» και θρασύτατο νέο… γερμανο Βίζερ,
    • Να πει της ημετέρους σιωπώντες συγκαταβατικά κατοχικούς γερμανο.... πολιτικούς.
    • Και κυρίως της Έλληνες «ιθαγενείς» ότι.
    • Της πρώτους σικέ 4 μήνες, από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι 15/6/2015. Της σικέ διακυβέρνησης από τον νέο «αστέρα» «της» της διεθνούς κατοχικής πολιτικής.
    • Η Ελλάδα «ζήμιωσε» 100 δις ευρώ ή 200δις κατά έτερο νέο… γερμανό.
    • Ήτοι με «ζημία» 100 δις ευρώ για κάθε μέρα μέχρι τη «σωτηρία» από τον ανωτέρω «αστέρα» «της», η Ελλάδα «έχανε» περίπου 1 δις ευρώ (0,833 δις ευρώ ανά ημέρα για την ακρίβεια)
    • Και για «ζημία» 200 δις ευρώ, η Ελλάδα «έχανε» κάθε μέρα περίπου 2 δις ευρώ.
    • Από αυτό το «θαύμα» ζημιών της έσωσε ο αστήρ «της»
    • Αφού διαφορετικά μέχρι το τέλος του 2015 θα είχαμε επιπλέον «ζημία» άλλα 360 δις ευρώ.
    • Ήτοι συνολικά ζημία και χρέος άλλον 560 δις ευρώ !!!
    • Κατά Βίζερ, κατά τον αστέρα της, κατά της λοιπούς κατοχικούς
    • Και κατά ημάς του ιθαγενείς που τον ακούμε με ανοικτό το στόμα από κατοχικό θαυμασμό.


    Β. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΣΙΠΡΑΣ)

    • Είπε περίπου ο της «αστήρ» «της» της διεθνούς κατοχικής πολιτικής
    • Μετά που δέσμευσε την Ελλάδα για 99 χρόνια
    • Και εκτός του ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποθήκη μουσουλμάνων λαθρομεταναστών (το 85% των μεταναστών) .
    • Και την Ελλάδα υπό σίγουρο εκμουσουλμανισμό χώρα.
    (Που το ξέχασε ο σπαραξικάρδιος εθνομηδενιστής Μουζάλας κατά την παράδοση του «φιλανθρωπικού» του υπουργείου. Ο Μουζάλας του μεταξύ άλλων αποφθέγματος, «στην αρχή θα αντιδρούν αλλά θα συνηθίσουν»).
    • Εκτός του ότι ψήφισε μέτρα, με όλους της κατοχικούς συναινούντες, μέχρι λένε το 2030
    • Εκτός της παράκλησης του, αφού ως είπε ως καλό παιδάκι εκτέλεσε και εκτελεί όλας τας εντολάς, να σταματήσει η τιμωρία του και να ζει χωρίς επιτροπεία.
    • Της είπε της περίπου, ότι πάει τελείωσε. Και ότι με τόσες επενδύσεις που ήρθαν δεν θέλουμε άλλες!!!!.
    (Αλέξης Τσίπρας – Φόρουμ Δελφών: «Θεαματική αλλαγή της εικόνας της οικονομίας», http://greekmoney.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CF%8E%CE%BD-%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84/)
    • Πράγματι πρόκειται για νέο αστέρι …..
    • Που για την επιτυχία του και για επανεκλογή του βάλθηκε με τα αλλότρια.
    • Που είναι κόκκος άμμου μπροστά στα δικά του.
    • Βοηθούσης και της «Γκεστάπο»
    (Αλ. Τσίπρας: «Της της κρίκος στην αλυσίδα της διαφθοράς οι βαλίτσες την περίοδο 2003-2007», http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/671094_al-tsipras-allos-enas-krikos-stin-alysida-tis-diafthoras-oi»)
    • Ως είπε και ο Νίτσε: «Να δυσπιστείτε σ’ όλους αυτούς, που μιλούνε πολύ για τη δικαιοσύνη τους ! Κι ͐ όταν αυτονομάζονται “καλοί και δίκαιοι”, μη ξεχνάτε πώς για γίνουν φαρισαίοι δεν τους λείπει παρά μόνο ̶ η δύναμη !».
    • Που ήδη την έχουν


    Γ. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ (ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ).
    • Το Φόρουμ λυπούμαι να πω, μου θύμισε την σοφή Ελληνική μας παροιμία: "Καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Α.Α. λέει:῾Υπάρχει διαχρονικά το ερώτημα γιατί ο εκάστοτε Μεγάλος μας Σύμμαχος υποστηρίζει τους γείτονες, ακόμα και τα μικροσκοπικά Σκόπια, σε βάρος της χώρας μας῾.
    Τελικά ποιά η απάντηση σαυτό το ερώτημα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία άποψη :

      146 π.χ. Λευκόπετρα Κορινθίας. Ο τελευταίος Έλληνας στρατηγός Διαίος, επικεφαλής δέκα χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτών, δίνει την τελευταία απέλπιδα μάχη εναντίον των Ρωμαϊκών λεγεώνων και ηττάται. Η φτερούγα του τότε διεθνούς ΕΞΟΥΣΙΑΣΜΟΥ, με την μορφή της PAX ROMANA, σκεπάζει τον Ελληνικό κόσμο τις υπέρλαμπρες αξίες του και την μοναδική κοσμοθεωρητική του αντίληψη.

      Από τότε μέχρι και σήμερα, μετά από 2160 και πλέον χρόνια, οι Δυτικοί με τις λεγεώνες τους, υπό οιαδήποτε μορφή, επιχειρούν να ολοκληρώσουν την ιστορική εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους.

      Πιστεύω ότι, ΜΟΝΟ υπό την προαναφερθείσα θεώρηση, εξηγούνται πλήρως οι συμπεριφορές όλων των Γιούνκερ, οιοδήποτε όνομα και αν φέρουν και οιαδήποτε θέση και αν κατέχουν.

      Θεωρώ ότι, αν το κατανοήσουμε αυτό, θα είναι πλέον ζήτημα χρόνου να αναχθούμε και πάλι σε παγκόσμια δύναμη.

      Διαγραφή
    2. Aν και οι Ρωμαιοι πρεπει να θεωρουνται συγγενικα φυλα,η προσπαθεια να επιβληθουν ως κοσμοκρατορια τους μεταλλαξε.
      Παρολα αυτα,θεωρω οτι καπως ετσι εχουν τα πραγματα...αν και δεν νομιζω οτι εχουμε κρατησει πολλα απ'οσα μας κληροδοτηθηκαν και μαλλον τα απεχθανομαστε οι περισσοτεροι...
      Η σκεψη μας ειναι μονιμως στραμμενη προς την Δυση...
      Την θεωρουμε δε,υπερτατο Σωτηρα μας...
      Σκεφτειτε μονο και μονο την προδοσια που υπεστη ο Αυξεντιου...
      Και ποσες αλλες που δεν γνωριζουμε.

      Διαγραφή
    3. Γιατι ποτε εκτοτε δεν αποφασισαμε οπως ο Αλεξανδρος..να παρουμε την ρεβανς...Φτιαξαμε κοινωνιες περιφημες στο ...στομαχι.Οταν μετατοπιζεις το κεντρο απ τον εγκεφαλο στο στομαχι συτο παθαινεις....

      Διαγραφή
    4. Κωστα ...συνονοματε...απο που εισαι ??

      Διαγραφή
    5. Γιά να πάρουμε τη ρεβάνς, οφείλουμε να σκεπτόμαστε να σχεδιάζουμε και να δρούμε, βάσει της κοσμοθεώρησης των προγόνων μας.
      Πρωτίστως όμως, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να μάθουμε να ζούμε καθημερινά σύμφωνα με τις αξίες τους.

      Διαγραφή
  3. Eιναι εξαιρετικα εκνευριστικο να στελνουμε τα πυρα μας προς τις όποιες κυβερνησεις,αντι να στοχευουμε τις πραγματικες αιτιες πισω απο καθε αποφαση, υπερασπιζομενοι τις ξενες δυναμεις που εχουν μονιμως τον πρωτο λογο στα ελληνικα πραγματα...
    Περιμενουμε πολλα περισσοτερα απο "εγκριτους" δημοσιογραφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πΡΟς Κωστα Κούρο. Το σχόλιο του Γ. Κωνσταντακόπουλου είναι αξιο προσοχής ως ένα στοιχείο απάντησης πλην του ότι θα ξαναγίνουμε παγκόσμια δύναμη. Για να γίνει ο ελληνισμός αυτό που έγινε χρειάστηκαν αιωνες. Για να καταλήξουμε ραγιάδες χρειάστηκαν επίσης αιώνες. Το αξιοπερίεργο είναι ότι παρ' όλα αυτα υπάρχει ακόμα ζωντανή σπίθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως Ελληνικό Έθνος διαθέτουμε :
      - Τεράστια Οικονομική ισχύ.
      - Τεράστια Γεωπολιτική ισχύ.
      - Παγκόσμια ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ισχύ

      Η ΟΡΘΗ χρήση όλων αυτών, θα μας καταστήσει και πάλι παγκόσμια δύναμη.
      Αν είχαμε χρησιμοποιήσει ΟΡΘΑ, ΜΟΝΟ την πολιτισμική ισχύ μας, ουδείς θα διανοείτο να μας απειλήσει σήμερα, χωρίς να εγείρει την μήνιν όλης της οικουμένης εναντίον του. Συνεπώς, θα ήμασταν αρκετά ασφαλείς, έναντι της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η οποία, δεν φαίνεται αλλά εξακολουθεί να ΥΠΑΡΧΕΙ.

      Διαγραφή
  5. Κε. ΑΑ η υποθεση Πατσιφικο και ΔΝΤ σε τι διαφερουν. Με σεβασμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.