8/3/18

Φίλης: Το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το μείζον- (Το μείζον είναι να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας)

Τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και... συνέστησε αλλαγή ατζέντας

Δεν είναι το μείζον σήμερα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, υποστήριξε το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, συστήνοντας παράλληλα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να μην αναδεικνύουν το ζήτημα σε πρωτεύον γιατί αυτό εξυπηρετεί τον Ταγίπ Ερντογάν.
«Πιστεύετε ότι έπρεπε να προτρέξει η ελληνική πλευρά και να μιλήσει για κρίση; Όχι, ορθώς δεν έδωσε μία διάσταση που ήθελε να δώσει η Τουρκία», είπε μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε πως «είναι λάθος, ζητήματα τόσο λεπτά να αποτελούν αντικείμενο παραπλανητικής ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών. Βοηθάει την Τουρκία να θέτουμε ως θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό». 
«Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα με την Τουρκία, όπως το Σκοπιανό, που μαζεύονται μερικές χιλιάδες στο δρόμο, είναι λεπτό ζήτημα» επέμεινε και ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να είναι πιο υπεύθυνα και να μην φτιάχνουν κλίμα.
«Δεν μπορώ να δώσω απάντηση πότε θα λήξει» η ταλαιπωρία των δύο στρατιωτικών, είπε και εκτίμησε πως «βεβαίως θα τραβήξει σε χρόνο αν κρίνω από το θέμα του Γερμανού δημοσιογράφου».
«Είναι πολύ σημαντικό, θα κάνουμε κινήσεις για να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Το κρίσιμο θέμα σήμερα είναι αυτό; Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες, τους ενδιαφέρει η Ειρήνη, η ηρεμία, τους ενδιαφέρει η οικονομία, έχετε καταλάβει ότι υπάρχει αναβρασμός στην Ευρώπη;», πρόσθεσε.  

Πρώτο Θέμα

16 σχόλια:

  1. ΜΙΛΗΣΕ Η ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συγκεκριμένος πολιτικός μας ξεχειλίζει από φιλοτουρκικές τοξίνες στα έδρανα της βουλής. Γιατί όμως αυτή η πρεμούρα του Φίλη υπέρ Ερντογάν? Μπάς και είναι εξαιτίας της διεθνιστικής του ιδεολογίας ή μήπως υπάρχουν άλλα συμφέροντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο και να μας πονάει το θέμα των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Τουρκία, ο Φίλης έχει δίκαιο. Και δεν είναι τυχαίο που φέρνει στην συζήτηση την περίπτωση του Γερμανού τουρκικής καταγωγής που έμεινε στη φυλακή τόσον καιρό, και ελευθερώθηκε με ειδική παρέμβαση της Μέρκελ. Το ότι ο Σκάι παίζει το στείρο αντιπολιτευτικό παιχνίδι και ο τίτλος του άρθρου το επικροτεί είναι δείγμα επιπολαιότητας, όσο και αν η κυβέρνηση Σύριζα δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλγα: Μήπως συμφωνείς επίσης με τον Φίλη όταν μας έλεγε ότι «Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία»? Καλοσύνη σας η αναγνωρίση τού πόνου των Ελλήνων.

      Διαγραφή
    2. Εγώ προσωπικά συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό της συστηματικής εξόντωσης Ποντίων και Αρμενίων από το Τουρκικό κράτος ως "γενοκτονία των Ποντίων" και "γενοκτονία των Αρμενίων" αντίστοιχα. Από νομικής πλευράς όμως φαίνεται να υπάρχουν διχογνωμίες για διάφορους λόγους. Αν θυμάμαι καλά, ο Φίλης είχε πει ότι δέχεται τον χαρακτηρισμό των εγκλημάτων κατά των Ποντίων ως εθνοκάθαρση αλλά όχι ως γενοκτονία γιατί ο σκοπός των Τούρκων δεν ήταν να εξαφανίσουν γενικώς τους Ποντίους αλλά να τους εκδιώξουν από την Τουρκία προκειμένου αυτή να καταστεί μία χώρα με συμπαγή Τουρκικό πληθυσμό.

      Ο Φίλης δεν είναι ένας συμπαθής τύπος, επίσης όμως δεν είναι ανόητος, και σίγουρα είναι ψύχραιμος, πράγμα που χρειάζεται, γιατί θεωρώ ότι λειτουργούμε κάπως υπερβολικά συναισθηματικά. Με ενθουσιασμούς και απογοητεύσεις και λίγη σταθερότητα.

      Διαγραφή
    3. Ολγα:
      1. Μας λες ότι «Λειτουργούμε συναισθηματικά», δηλαδή συμπεριλαμβάνεις τον εαυτό σου για τον οποίον είσαι o επαΐον. Επομένως μπορώ να συμπεράνω ότι η άποψή σου ότι «Από νομικής πλευράς όμως φαίνεται να υπάρχουν διχογνωμίες για διάφορους λόγους» είναι συναισθηματική. Μία που δεν αναφέρεις επιχειρήματα. Ετσι λοιπόν φανερώνεις που είναι τα συναισθήματα σου προσκολλημένα.
      2. Επίσης οι θέσεις σου θυμίζουν έντονα Φίλη και κάτ επέκταση Ερντοάν. Δικαίωμά σου φυσικά, αλλά όταν συμπίπτεις με έναν ανθέλληνα δικτάτορα αυτό τι σε κάνει?

      Διαγραφή
    4. Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε:
      Εξάγεις αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν έχουν καμμιά σχέση με την πραγματικότητα.

      Ρίξε μια ματιά στο θέμα του ορισμού της γενοκτονίας και της ιστορίας της λέξης και τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
    5. εντάξει κατάλαβα, να μήν επαναλαμβάνω τα ίδια ...

      Διαγραφή
  4. 8.32 μ.μ. Αλλο Γερμανια και αλλο Ελλαδα. Καποτε ενας Προεδρος Δημοκρατιας ειπε * Η Ελλας ειναι Εθνος Αναδελφον*. Σκεφτειτε το λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Προεδρος Δημοκρατιας Σαρτζετάκης, ἔκανε ἕνα μεγάλο λάθος.
      Τότε πού τό εἶπε, δέν γνώριζε παρά τήν ὑψηλή ἱστορία τοῦ προσκηνίου.
      Τούς ἁπλούς ἀνθρώπους, ὅμως, τώρα, τούς γνωρίζουμε. Νότια Ἰταλία, Σκοτία, Ἰρλανδία, Γερμανία καί Αὐστρία, Νότια Γαλλία - "Οκκιτανία", Ἰσπανόφωνοι ἀνά τόν κόσμο, κ.ο.κ.

      Δέν εἴμαστε ἀνάδελφο ἔθνος οἱ Ἕλληνες. Ἁπλῶς στήν Εὐρώπη καί στίς ΗΠΑ, σέ ὑψηλά κλιμάκια, πού γνωλρισε τότε ὁ Σαρτζετάκης, δέν ἔχουμε ἀδέλφια. Ἔχουμε ὅμως ἀδέφια ἤ ξαδέλφια ὅλους σχεδόν τούς ἁπλούς, καί μή χυδαίους, ἀνθρώπους σέ ὅλους λαούς.

      Ἀνάδελφος εἶναι μόνο ὁ Τοῦρκος, ἐπειδή ὅλους τούς βλέπει γιά ἐχθρούς ἤ γιά κατώτερούς του.

      Διαγραφή
  5. «Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα με την Τουρκία, όπως το Σκοπιανό, που μαζεύονται μερικές χιλιάδες στο δρόμο, είναι λεπτό ζήτημα»

    Το σκοπιανό για τους αριστερόστροφους είναι απλό.

    Να ξεκινήσεις τα κλωτσομπουνίδια και να λησμονήσεις πότε πρέπει να ξεκουραστείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρίν μιλήσουμε σκεπτόμαστε ὅλοι δυό καί τρεῖς φορές. Ἱ κ. Φίλης σκέπτεται φαίνεται, τριάντα φορές προτοῦ μιλήσει σοβαρά, καί ἔτσι, "βλέπει", μέ τόν νοῦ του, μακρυά καί ἀπό ἀπόψεως ἐξουσίας.
    Κοντά δέν βλέπει. Τόν συγκεκριμένο ἑκάστοτε ἄνθρωπο. Ἀπό ἀπόψεως διακονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἄλλο νηφάλιος πολιτικός, καί ἄλλο "Βούδας" τῆς πολιτικῆς ἐπικοινωνίας.

    Τό θέμα τῶν δύο ἀξιωματικῶν μας εἶναι, καί θά εἶναι, καί πρέπει νά εἶναι, τό ὑπ'αριθμόν ἕνα θέμα μας μέχρι νά ἐπιστρέψουν.
    Καί θά παραμείνει στήν θέση αὐτή, ὅσο κι αν δέν ἀρέσει σέ κάποιες κομματικές λογικές.
    Ἄλλο ὅτι, ἴσως θά ὑπάρξει καί κάποιο ἄλλο πρῶτο θέμα, δίπλα στό πρῶτο αὐτό ζητούμενο : Τήν ἐπιστροφή τῶν δύο ἀξιωματικῶν μας.

    Δέν μᾶς ενδιαφέρει ἡ ειρήνη καί ἡ οίκονομία περισσότερο.
    Οὔτε μᾶς ενδιαφέρουν περισσότερο, τά πιθανά ποσοστά τῶν κομμάτων ἑνός στημένου διεθνιστικοῦ πολιτικοῦ φάσματος, στίς ὅποιες ἐκλογές.

    Ἡ συνέχιση τῆς ἄδικης ὁμηρείας, δύο ἀξιωματικῶν μας, εἶναι πλέον τό βασικό κριτήριο πατριωτισμοῦ καί ἀνθρωπιᾶς ὅλων τῶν Ἑλλήνων.
    Μέχρι νά τελειώσῃ, εἶναι ὑπόλογοι στόν Ἐλληνικό λαό, ὅλοι ὅσοι εἶπαν "δίνουμε το ὄνομα Μακεδονία, καί δέν πειράζει".
    Πειράζει.
    Καί ἡ τύχη τῶν δύο ἀξιωματιῶν πειράζει.

    Κε Φίλη, φυσικά γνωρίζετε, ὅτι ὑπάρχουν μέθοδοι στίς τουρκικες φυλακές, πού δέν φαίνονται μετά. Καί λέτε ὅτι τό θέμα τῶν δύο ἀξιωματικῶν μας, στά χέρια τοῦ σημερινοῦ τουρκικοῦ κράτους, καί δή ἐπί μακρόν, μπορεῖ νά μήν εἶναι μεῖζον;
    Δέν καταλαβαίνετε τί λέτε; Οὔτε τί ἀποτέλεσμα μπορεῖ νά ἔχουν τά λόγια σας;
    Δέν νρέπεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρομοίως όπως οι παραμορφωτικοί φακοί διαστρεβλώνουν έτσι και ο Φίλης.

    Η πραγματικότητα είναι ότι οι χιλιάδες Έλληνες που σύμφωνα με τον Φίλη (εκατοντάδες χιλιάδες δηλαδή) βγήκαν στο δρόμο δεν διαμαρτυρήθηκαν για όσα λένε οι σκοπιανοί επίσημοι ή μη, αλλά για όσα η "ελληνική" κυβέρνηση σχεδίαζε και ενδεχομένως ακόμα σχεδιάζει να ολοκληρώσει. Για όσα δηλαδή το λιπαρό ελληνόφωνο σινάφι του προτίθεται να κάνει.

    Και βεβαίως το ίδιο θα έκανε ο λαός και θα έβγαινε στους δρόμους και κατά πολύ περισσότερος αν ήταν φανερό ότι η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σχεδιάστηκε και συμφωνήθηκε από κοινού με τους Τούρκους και τους ελληνόφωνους που κατοικοεδρεύουν στο μέγαρο Μαξίμου.

    ΥΓ: Αν και πολλοί είναι οι όσοι ψιλιάζονται ότι ωθήθηκαν και αφέθηκαν τα γεγονότα στην τύχη τους ώστε έτσι να αυτοεκπληρωθεί η θέληση του ελληνόφωνου "δεκαπενταμελούς" όταν αυτό υποσχόταν στον σουλτάνος ότι αμέσως θα επέστρεφε πίσω τους 8 Τούρκους αιτούντες ασύλου, αλλά δε μπορεί να το αποδείξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      @asper

      Μόλις σχολίασα παραπάνω,αὐτό ποὺ ὑποπτεύομαι ὄχι μόνο ἐγώ ἀλλὰ καὶ ἄλλοι μὲ τοὺς ὁποίους συζήτησα τὸ θέμα.

      Δηλἀδὴ,ὅτι ἴσως ἦταν συμφωνημένο τὸ ὅλο συμβάν(μὲ τὴν ἐπίσκεψι Ἐρντογάν)γιὰ νὰ λάβη χώρα ἡ ἀνταλλαγὴ Ἑλλήνων στρατιωτικῶν μὲ τοὺς ὀκτώ Τούρκους.

      Θὰ ὑπάρχουν κάποιοι ποὺ νὰ μποροῦν νὰ τὸ ἀποδείξουν,ἄς κάνουν τὸ καλό τους.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.