1/3/18

Πανστρατιά για απελευθέρωση της Κύπρου


Το σημερινό σημείωμα θα μπορούσε να είναι και συνέχεια του «Δει δε συμμάχων» για το οποίο έλαβα πολλά και αξιόλογα σχόλια που από μόνα τους θα μπορούσαν να αποτελέσουν χωριστές, υπεύθυνες τοποθετήσεις. Θα προσπαθήσω να συνοψίσω τα σχόλια, κάποιες απαντήσεις και συμπληρωματικές σκέψεις.
Συνέπεσε και η ορκωμοσία του Προέδρου, πριν από λίγο, ο οποίος ευτυχώς ξεκαθάρισε ότι yπό καθεστώς φόβου και με πολιτική κανονιοφόρου δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν συνομιλίες με προοπτική επιτυχίας.
Οι κινήσεις των πολεμικών σκαφών της Τουρκίας, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβητήσεως ότι η εισβολή του 1974 εισέρχεται σε μία νέα φάση που αποβλέπει σε διατήρηση και επέκταση του καθεστώτος κατοχής. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι, οι γνωστοί κύκλοι θα διαμαρτυρηθούν πάλι για τις πιο πάνω δηλώσεις του Προέδρου, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι σήμερα έθεσε τα θεμέλια για μία πανστρατιά, που θα τους υπερκεράσει πανηγυρικά.
Υποστηρικτές και μη, αμφισβητούντες ή και πολέμιοι, οφείλουμε να ευχηθούμε επιτυχία στο έργο του, να υπερασπίσουμε την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ενισχύσουμε τον Πρόεδρο των επόμενων 5 χρόνων σαν εκπρόσωπο ολόκληρης της Κύπρου.
Οι δολιχοδρομίες στα αχαρτογράφητα νερά των αδέσμευτων και η υποτιθέμενη υποστήριξη της Σοβιετικής Ένωσης είδαμε που μας οδήγησαν. Πόσοι αλήθεια θυμούνται και μπορούν να αξιολογήσουν το γεγονός ότι η ιδέα της Ομοσπονδιακής λύσης προήλθε απ’ αυτήν, την δεκαετία του 1960. Χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς ότι στόχος ήταν η δημιουργία προβλημάτων και συγκρούσεων μεταξύ των εταίρων και συνεπακόλουθη διάσπαση του αντίθετου συνασπισμού;
Η δικαία αναβάθμιση του νέου υπουργού εξωτερικών δημιουργεί ιδιαίτερες ελπίδες, αφενός γιατί η παρουσία του τα τελευταία χρόνια άφησε άριστες εντυπώσεις και αφετέρου, γιατί είναι από τους λίγους ίσως που έχουν μελετήσει τα διάφορα σχέδια επίλυσης του Κυπριακού, συνέγραψε δε αξιόλογο βιβλίο σε ανύποπτο χρόνο.
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την αψυχολόγητη και βεβιασμένη κίνηση της αποχωρήσεως της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974 και μπορούμε με ψυχραιμία πλέον να δούμε τι μας εστοίχισε και πόσο μειωτικό ήταν να εξαρτάται η επανένταξη... από την Τουρκία.
Η Ελλάδα, μοναδικό διαχρονικά στήριγμα της Κύπρου, κρατά αυτή τη στιγμή τα κλειδιά για την είσοδο άλλων κρατών στη Συμμαχία. Γιατί να μην υποστηρίξει και την είσοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ας μην επικαλεστούν κάποιοι ότι θα αντιδράσει το ΑΚΕΛ (γιατί άραγε;) ούτε ότι η Ρωσία είναι σταθερή σύμμαχος. Βλέπουμε τι κάνει με το Ισραήλ, τη Συρία και την Τουρκία και είναι προφανές ότι μοναδικό κίνητρο έχει το δικό της συμφέρον.
Νίκος Ερρ. Ιωάννου

3 σχόλια:

  1. Κε Καλεντερίδη σας παρακολουθώ ανελλιπώς στις αναρτήσεις σας και στις ομιλίες σας.
    Πρώτη φορά σας γράφω και ήθελα να σας εκφράσω τους προβληματισμούς μου. Η Τουρκία τόσο καιρό ακούμε ότι ακροβατεί και ότι θα φάει το κεφάλι της με τις επιθετικές της ενέργειες πανταχόθεν. Αυτό που βλέπω εγώ μέχρι τώρα είναι η γιγάντωση ενός κτήνους που ότι κάνει του βγαίνει (ΑΟΖ, Αιγαίο, Κούρδοι, Ρωσία, ΗΠΑ, Αφρίν και τα λοιπά). Ποιός μπορεί να τελικά τον σταματήσει?? Μη γελιόμαστε ακόμα και αν θέλουμε δεν μπορούμε σε μια μακροπρόθεσμη μετωπική σύγκρουση εναντίον τους διότι έχουν ανεξάντλητες δεξαμενές αντικατάστασης έμψυχου υλικού και πρόθυμών ηλίθιων εθελοντών σε αντίθεση με μας.
    Επιπλέον ακούω και διαβάζω για τους πακτωλούς δισεκατομμυρίων που η Τουρκία επενδύει τόσο σε στρατιωτικές επενδύσεις όσο και άλλες στρατηγικές κινήσεις (Σκόπια, Αλβανία, Στρατιωτικές Βάσεις σε τόσες χώρες, Οπλική βιομηχανία, Φρεγάτες, Αεροπλάνα, S400, Επενδύσεις, Πυρηνικούς αντιδραστήρες κ.α.). Τα λεφτά που τα βρίσκει αναρωτιέμαι, αφού η οικονομία της απ’ ότι διαβάζω πάει κατά διαόλου όλο αυτόν καιρό με τους πολέμους τις φυλακίσεις, το μεταναστευτικό της (3 εκ Σύριοι) και ότι άλλα κάνει. (Να υποθέσω ότι είναι ναρκοδόλλαρα ή ξέπλυμα χρήματος με τα πετρέλαια της ISIS που συναλλάσσετα;).
    Και ένα τελευταίος, αφού οι Κούρδοι είναι περίπου το 1/3 του πληθυσμού της Τουρκίας (25 εκατ), γιατί τόσα χρόνια δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα βήμα προς την αυτονομία τους; Να υποθέσω και εκεί ότι δεν υπάρχει συνολική αποδοχή των Κούρδων της Τουρκίας για ανεξαρτησία, ότι είναι αρκετοί τουρκοποιημένοι και τους νοιώθουν σαν αδέλφια τους?? Γιατί πολλά είναι τα χρόνια που ακούμε ότι προσπαθούν και δεν μπορούν οι Κούρδοι, γιατί όσο και ισχυρή να είναι μια Χώρα σαν την Τουρκία, αν υπάρχει πανστρατιά και ομοφωνία δεν μπορούν να τον σταματήσουν ότι και να κάνουν.
    Έτσι νομίζω ότι έχουν τα πράγματα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
    Με εκτίμηση Ι.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θεση μας ειναι ολοσχερως τραγικη.
    Στο μονο που μπορουμε να ελπιζουμε ειναι ενα θαυμα ή καλυτερα πολλα θαυματα.
    Ενα απο τα οποια ειναι η αφυπνιση των πολιτων και το κλεισιμο των αυτιων στις λογιων-λογιων προπαγανδες και ερινυες.
    Για να αφυπνισθουν οι πολιτες ομως θα πρεπει,οσοι μπορουν να δουν καθαροτερα τα πραγματα, να μην ειναι εμμισθοι υπαλληλοι ΚΑΝΕΝΟΣ ή τουλαχιστον να μην δρουν σαν τετοιοι.
    Οσο οι πολιτες κοιμουνται υπνο βαθυ και πιστευουν τοσο πολυ σε ξενους,να μην μας κανει εντυπωση,οτι οι πολιτικοι θα σερνουν την χωρα σε απολυτη υποδουλωση,απωλεια εθνικης κυριαρχιας και θα βαφτιζουν ως φιλους και συμμαχους σχηματισμους απολυτα εχθρικους προς εμας.
    Κειμενα σαν το παραπανω ειναι ενα παραδειγμα του πως "αφυπνισθεντες¨πολιτες ουσιαστικα προσφερουν υπηρεσιες πρακτορων ξενων δυναμεων...
    Η Γαλλια ανηκει στην δυση,χωρις να ειναι ενταγμενη στο στρατιωτικο σκελος του ΝΑΤΟ...και προφανως αυτο το κανει για καποιο συγκεκριμενο λογο.Το ιδιο και το Ισραηλ.
    Αν ανηκουμε στο στρατωτικο σκελος του ΝΑΤΟ πιστευω οτι θα'μαστε περισσοτερο εκτεθειμενοι στον ελεγχο της υπερδυναμεως η οποια ομως καταφανως υποστηριζει την καθομολογουμενως εχθρικως κινουμενη προς εμας τουρκια...
    Το αυτο συμβαινει και με την Ε.Ε.
    Λειπει λοιπον εντονα απο ολους εμας,η αναγκη για αυτοδιαθεση.
    Και αυτο οφειλεται στην ληστρικη και μονο συμπεριφορα των ξενων δυναμεων που δρουν πολλαπλως αποσταθεροποιητικα,ως συγχρονες ΕΡΙΝΥΕΣ.
    Ειναι οντως τραγικο.
    Ειμαστε,οντως,τραγικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Η Γαλλια ανηκει στην δυση,χωρις να ειναι ενταγμενη στο στρατιωτικο σκελος του ΝΑΤΟ..<
      Λάθος, η Γαλλία ειναι ενταγμένη στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, έχασες το επισόδιο Σαρκοζί από τι φαίνεται.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.