25/3/18

Αποφασισμένος να τεντώσει το σχοινί πάει αύριο στη Βάρνα ο Ερντογάν

Αποφασισμένος να τεντώσει το σχοινί με τις Βρυξέλλες παρουσιάζεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μεταβαίνει στη Βάρνα για την ευρωτουρκική συνάντηση, «εφοδιασμένος» με διεκδικήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και αιτήματα προς εξασφάλιση «δώρων» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλείται σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, ο Ερντογάν για λόγους τακτικής αλλά και ουσίας δεν κάνει πίσω από τις προκλητικές θέσεις που εξέφραζε όλο το τελευταίο διάστημα και προτίθεται να απαντήσει σε σκληρή γλώσσα, στις επικριτικές αναφορές της ΕΕ όπως καταγράφηκαν στα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, για τις τουρκικές προκλήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ετοιμάσει έγγραφο με τέσσερις δήθεν ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις των Βρυξελλών προς την Αγκυρα προκειμένου να ασκήσει πιέσεις σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει οδικό χάρτη υλοποίησής τους.

Για τη συνέχεια liberal

1 σχόλιο:

  1. Άμα μιλάνε οι Ευρωπαίοι για φράγκα... γίνονται πιο Τούρκοι από τον Ερντογαν, χάνουν λεφτά, άρα χάνει κι ο Ερντογαν το "δίκιο" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.